Jump to content

gdp77

News Posters
 • Content Count

  5,158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by gdp77

 1. Η τεχνολογία έχει μειώσει τα ποσοστά ατυχημάτων, αυτό είναι σίγουρο @Nick74 Αν το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ μπορούσε να εξαλείψει τον ανθρώπινο παράγοντα θα το είχε.κανει για να μειώνει και τα φέρετρα που επιστρέφουν και ξέρεις τι πολιτικό κόστος έχουν. Προφανώς δεν γίνεται. Και εδώ πάμε στο human machine interface. Σε αυτό εγώ αναφερθηκα και όχι στην άρνηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Το human machine interface είναι αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού για τις βέλτιστες υλοποιήσεις όπου απαιτείται ανθρώπινο χέρι. Και στην αεροπλοΐα υπάρχουν αντίστοιχοι προβληματισμοί.
 2. Για επεξεργασία photo θες ram και γρήγορο δίσκο. Από κει και πέρα είναι θέμα ποια φίλτρα χρησιμοποιεις και ποιο λογισμικο. Κάποια εκμεταλλεύονται multithreading κάποια όχι. Γενικά η Adobe ευνοεί τους Intel αν και με την τρίτη γενιά ryzen η ψαλιδα εκλεισε. Στο budget σου δεν νομίζω ότι μπορείς να αγοράσεις 3η γενιά ryzen αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι , ας τοποθετηθούν και πιο ειδικοί με επεξεργασία εικόνας.
 3. Σύμφωνα με το DRAMeXchange οι τιμές DRAM μειώθηκαν κατά 10% το 2Q19 καθώς η προσφορά ήταν μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Από την άλλη, οι τιμές NAND παρέμειναν σταθερές κυρίως λόγω της ζημιάς που υπέστησαν τα fabs της Toshiba εξαιτίας διακοπών ρεύματος τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τιμές της DRAM θα συνεχίσουν να πέφτουν καθώς δεν αναμένεται κάποια διαφοροποίηση της ζήτησης για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Σχετικά με τις τιμές NAND αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν ανέβει, αλλά οι κατασκευαστές είχαν μεγάλο απόθεμα και η συγκρατημένη ζήτηση δεν επέτρεψε στις τιμές να ανέβουν από τη μείωση της παραγωγής (λόγω της ζημιάς του Ιουνίου). Για το τρίτο τρίμηνο του 2019 η ζήτηση αναμένεται να είναι επίσης μικρή λόγω της αστάθειας που υπάρχει από το αν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
 4. H Intel μπορεί να μην είναι έτοιμη ακόμα να ανακοινώσει τους Cascade Lake-X επεξεργαστές, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα από δείγματα τέτοιων επεξεργαστών (14nm) έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες βάσεις δεδομένων στο internet. Στην παλαιότερη εμφάνιση, τον Απρίλιο, ενός Cascade Lake-X 10 πυρήνων, σήμερα εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων του Geekbench με την κωδική ονομασία "Intel 0000" η εκδοχή με τους 18 πυρήνες. Cores / Threads Base / Boost (GHz) L3 Cache (MB) PCIe 3.0 DRAM TDP Intel 0000* 18 / 36 2.19 / 3.28 24.8 ? ? ? Core i9-9980XE 18 / 36 3.00 / 4.40 24.75 44 Quad DDR4-2666 165W Core i9-7980XE 18 / 36 2.60 / 4.20 24.75 44 Quad DDR4-2666 165W Ο "Intel 0000" έρχεται με 18 πυρήνες/36 νήματα και 24.8MB L3 cache. Συμπερασματικά προκύπτει ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη του κορυφαίου, μέχρι σήμερα, Core i9-9980XE. Η καταχώριση στο Geekbench αναφέρει base clock 2.19GHz και boost 3.28GHz. Οι χρονισμοί είναι χαμηλοί, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι πρόκειται για δείγμα και όχι για τελικό προϊόν. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ο επεξεργαστής να χρονίζει ήδη ψηλότερα, αλλά να μην είσαι σωστή η καταγραφή στο Geekbench. Τα αποτελέσματα που φαίνονται πιο πάνω ξεπερνούν τον Core i9-9980XE κατά 3,36% σε single core και 7,4% σε multi core workloads. Από τη μεριά της Intel δεν υπάρχει ακόμα κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας των εν λόγω επεξεργαστών. Πιθανόν να παίζεται κάποιο παιχνίδι αναμονής με την AMD που και αυτή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέους Threadripper.
 5. Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου της Nvidia, ο CEO, Jensen Huang, μίλησε για τη σειρά RTX και δήλωσε ότι το να αγοράσει κανείς μια τέτοια κάρτα είναι η μόνη λογική επιλογή. Πιο συγκεκριμένα ο Huang είπε ότι η σειρά SUPER έχει κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα και, καθώς οι τίτλοι που κυκλοφορούν με υποστήριξη ray tracing συνεχώς αυξάνονται, η αγορά hardware που δεν έχει τέτοιες δυνατότητες είναι παράλογη. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει GPU και θέλει να είναι καλυμμένος για τα επόμενα 2-4 χρόνια η σωστή επιλογή είναι η σειρά RTX. Το σαφές υπονοούμενο είναι ότι η Nvidia είναι η μόνη εταιρεία με ενσωματωμένη στο hardware υποστήριξη ray tracing, συνεπώς θα πρέπει, κατά τον Huang, να είναι και η μόνη λογική επιλογή. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η Nvidia πουλάει και GPUs που δεν διαθέτουν ray tracing όπως οι GTX 1660 Ti, 1660 και 1650 που απευθύνονται στην κατηγορία χαμηλών και μεσαίων επιδόσεων.
 6. Δεν θα πρότεινα "άγνωστες" μάρκες SSD. Καλύτερα επώνυμες. Δες τα reviews των πωλητών και προχώρα σε αγορά άφοβα. Κατά τα άλλα, πλατφόρμες όπως το aliexpress, ebay κτλ σαφώς χρειάζονται εγγραφή. ΥΓ Γιατί δεν αγοράζεις από Ελλάδα; Τα μεταφορικά για 2 ssd που ζυγίζουν λίγα γραμμάρια δεν θα είναι πολλά φαντάζομαι. Δες στο skroutz.gr
 7. Το αυτοματοποιημένο backup με incremental snapshots γίνεται εύκολα σε εσωτερικό δίσκο. Στο Linux mint που χρησιμοποιώ εγώ μάλιστα γίνεται out of the box Όσο για το raid, συγγνώμη αλλά δεν εμπιστεύομαι καμία συσκευή που αν ψοφήσει θες ίδια ακριβώς ή της ίδιας εταιρείας για να ανακτήσεις τα δεδομένα σου. Καλύτερα soft raid, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι σοβαρές υλοποιήσεις υπάρχουν μόνο στο Linux. Στα win είσαι out of luck. Τώρα για το manual backup πράγματι εξαρτάται από τον χρήστη αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση αν θες και ένα αντίγραφο off line. Για ένα επώνυμο ΝAS δύο δίσκων θες τουλάχιστον 160-200€ + κόστος των δίσκων. Για ποιο λόγο να μπεις στη διαδικασία και να πληρώσεις το κόστος για λύση backup 1ΤΒ δεδομένων, αν δεν έχεις άλλες απαιτήσεις?
 8. Πάντως εγώ πιστεύω ότι η λύση NAS για 1ΤΒ backup είναι μάλλον άσκοπο έξοδο, εκτός αν υπάρχουν και άλλες ανάγκες προς εξυπηρέτηση. Ένας εσωτερικός δίσκος για πρώτο backup και ένας δεύτερος εξωτερικός για δευτερεύον offline backup είναι λύση οικονομική και λειτουργική. Επίσης μου άρεσε και η ιδέα για 2 εξωτερικούς που να χρησιμοποιούνται εναλλάξ για να υπάρχει και ιστορικό.
 9. H Logitech ανακοίνωσε 2 νέα μηχανικά πληκτρολόγια τα G915 Lightspeed Wireless και G815 Lightsync RGB, τα οποία χρησιμοποιούν τα νέα χαμηλού προφίλ "GL Switches". Και τα δύο πληκτρολόγια διαθέτουν RGB φωτισμό με υποστήριξη για μέχρι 16,8 εκατομμύρια χρώματα και 5 προγραμματιζόμενα macro keys, ενώ το G915 είναι wireless μέσω της proprietary Lightspeed τεχνολογίας της Logitech. Οι νέοι GL διακόπτες είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδοχές "linear", "tactile" και "clicky" κατ' αντιστοιχία με τους γνωστούς Cherry ΜΧ red, brown και blue. Όλες οι εκδοχές των νέων GL switces έχουν το μισό ύψος των τυπικών μηχανικών switches. Επίσης η Logitech ισχυρίζεται ότι η ενεργοποίησή τους γίνεται 25% ταχύτερα καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη να πιεστούν προς τα κάτω τόσο πολύ όσο πριν, ώστε να καταχωρηθεί ενεργοποίηση. Το G915 χρησιμοποιεί την proprietary τεχνολογία της Logitech, Lightspeed, αξιοποιώντας την μπάντα των 2.4 GHz. Για τη διασύνδεση του πληκτρολογίου με το pc με την τεχνολογία αυτή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο dongle και όχι το bluetooth του pc, το οποίο παρόλα αυτά υποστηρίζεται. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πολλά reviews και έρευνες, η τεχνολογία Lightspeed παρέχει διασύνδεση με αντίστοιχα latencies της κλασικής ενσύρματης σύνδεσης. Σύμφωνα με τη Logitech, η ζωή της μπαταρίας του G915 είναι 135 μέρες με τον RGB φωτισμό απενεργοποιημένο και 12 μέρες με ενεργοποιημένο. Το G915 κοστολογείται $249.99 και το G815 $199.99.
 10. Η Phanteks ανακοίνωσε χθες (16 Αυγούστου) την κυκλοφορία του νέου Enthoo Luxe 2. Σύμφωνα με την Phanteks, το νέο full tower Enthoo Luxe 2 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις κορυφαίες επιδόσεις τόσο ως προς τις δυνατότητες ψύξης όσο και ως προς την ευελιξία στην τοποθέτηση των υποσυστημάτων ενός υπολογιστή στο εσωτερικό του. Το νέο tower ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά των Enthoo Elite και Evolv X όπως "SSi-EEB motherboard support, extreme water (cooling) with dual 480 and dual 360 radiators installed simultaneously, and extensive storage for up to 12x HDDs / 11x SSDs". Το Enthoo Luxe 2 θα κοστίζει $189.99 και η διαθεσιμότητά του αναμένεται μετά το μέσο του Αυγούστου.
 11. Στο 2019 Flash Memory Summit, η Realtek ανακοίνωσε νέους Flash controllers για διάφορες συσκευές, από εξωτερικά USB flash drives μέχρι και USB SSDs/NVME SSDs. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο RTS5771, η ναυαρχίδα των controllers της Realtek για NVME SSDs. Στα χαρακτηριστικά του RTS5771 περιλαμβάνονται PCI-Express 4.0 x4 host interface, 8 NAND Flash channels με ταχύτητες μέχρι 1,200 MT/s per channel, NVMe 1.3 και DRAM cache. Ο RTS5771 είναι ο τρίτος controller που παρουσιάζεται για PCIe Gen 4 SSDs, μετά τους Phison E16 και Marvell 88SS132x.
 12. Η AMD πιθανόν να βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχων της 3ης γενιάς Threadripper HETD επεξεργαστών, καθώς μια ενδιαφέρουσα εγγραφή έκανε την εμφάνισή της στη βάση δεδομένων του γνωστού Geekbench. Η εγγραφή αναφέρει έναν "AMD Sharkstooth" επεξεργαστή με 32 πυρήνες και 64 νήματα και χρονισμό ρολογιού 3.60 GHz. Το μοντέλο αναφέρεται ως "AuthenticAMD Family 23 Model 49 Stepping 0". Κανένα μοντέλο EPYC δεν ταιριάζει με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συνεπώς προκύπτει το συμπέρασμα ότι πιθανόν να πρόκειται για κάποιον Threadripper επεξεργαστή. Η πλατφόρμα (aka motherboard) που χρησιμοποιείται για την εγγραφή στο Geekbench έχει την κωδική ονομασία "WhiteHavenOC-CP", ενώ τον επεξεργαστή συνόδευαν 128GB μνήμης RAM και το OS ήταν 64-bit Linux. To σκορ των μετρήσεων ήταν 94.772 πόντοι, ήτοι 18,5% βελτιωμένο σε σχέση με έναν Threadripper 2990WX. H AMD αναμένεται να κυκλοφορήσει τους Threadripper 3ης γενιάς τον Οκτώβριο, ώστε να προπορευθεί της νέας γενιάς HEDT επεξεργαστών της Intel.
 13. @GriGaS Έχεις δίκιο. Δοκίμασα με ένα γρήγορο usb3 φλασάκι ( >70MB/s σε usb3) σε usb2 υποδοχή και πέτυχα μεταφορά αρχείου 2050ΜΒ σε 50s, ήτοι 41 ΜΒ/s. Είχα κολλήσει στην εποχή που χρησιμοποιούσα usb2 mediums. thanks για την ενημέρωση...
 14. Η στιγμιαία μέτρηση (screenshot) MB/s δεν είναι ακριβής. Δοκίμασε να μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχείο και μέτρα χρόνο. Τα 40MB/s σε usb2 medium εγώ δεν τα έχω δει ποτέ. Άσε με να κάνω κάποιες δικές μου μετρήσεις να ποστάρω και εγώ όταν μπορέσω αργότερα.
 15. Στην θεωρία ναι. Στην πράξη, ούτε στον ύπνο του. Στην καλύτερη ~20ΜΒ/s. Τουλάχιστον με τη δικιά μου εμπειρία. Επίσης και για το gigabit lan τα 125ΜΒ/s είναι θεωρητικό bandwitdh, χωρίς overhead του δικτύου στο physical layer, του πρωτοκόλλου δικτύου κτλ. Στην πράξη οι ταχύτητες είναι αρκετά μικρότερες ανάλογα με τα υποσυστήματα που χρησιμοποιούνται. https://www.tomshardware.com/reviews/gigabit-ethernet-bandwidth,2321-3.html
 16. Ναι έχεις δίκιο είχα στο μυαλό μου τα 100mbps. To gigabit μπορεί να πιάσει θεωρητικά πάνω από 100MBps
 17. Βγάλε τα earbuds και δες μήπως είναι καλυμμένες από βρωμιά οι τρυπιτσες των ακουστικων
 18. Για 1 ΤΒ δεδομένων που ενδιαφέρεται ο @UltraB το κόστος είναι πολύ μεγάλο και εκτός context όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την αναζήτησή του. Για τα 30-50GB που θες εσύ, ναι, φαντάζει λογική η λύση cloud
 19. Τα ακουστικά σε άλλη συσκευή παίζουν κανονικά;
 20. Ποτέ δεν τα συμπάθησα τα NAS. Για περίπτωση backup 1-2 TB δεδομένων θεωρώ ότι είναι αρκετά πολύπλοκη λύση και ακριβή. Μην ξεχνάμε ότι το gigabit Ethernet δινει ταχύτητες usb2 στην καλύτερη ενώ η αστοχία υλικού στο NAS μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες για τα δεδομένα σου, καθώς πιθανότατα να χρειάζεσαι ακριβώς ίδια συσκευή για να τα διαβάσεις. Η μόνη περίπτωση που θα δικαιολογούσα NAS είναι η ανάγκη για 24/7 πρόσβαση στα δεδομένα σου από οπουδήποτε. Αν μιλάμε για απλό backup, το θεωρώ άσκοπο έξοδο.
 21. Δεν μας λες ποιες είναι οι χωρητικότητες που θες να έχεις backup. Επίσης καταλαβαίνω ότι το περιβάλλον εργασίας σου είναι windows, κάτι που δυστυχώς είναι μεγάλο μειονέκτημα για την ασφάλεια των δεδομένων σου (γκολ από τα αποδυτήρια). Εγώ διατηρώ πάντα ένα backup εντός του tower και ένα offline εκτός του tower. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώ αποθηκευτικά μέσα με συνολική χωρητικότητα x3 των δεδομένων μου. Το εσωτερικό backup μπορεί να αυτοματοποιηθεί (καλύτερη λύση incremental snapshots), ώστε να μην σε απασχολεί. Το backup στο offline medium έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να γίνεται manual, δηλαδή ανά τακτά διαστήματα να συνδέεις το μέσο και να αντιγράφεις τα δεδομένα σου σε αυτό. Για να αποφύγεις την οποιαδήποτε κακοτοπιά την ώρα που κάνεις αυτή τη διαδικασία (π.χ. να σου σκάσει ransomware την ώρα που έχεις όλα τα μέσα συνδεδεμένα), το offline backup καλό είναι να γίνεται από κάποια live linux διανομή σε δίσκο φορμαρισμένο με Ext4, btrfs, ZFS whatever. H λύση cloud είναι εξαιρετική, αλλά αν μιλάμε για χωρητικότητες πολλών ΤΒ δεν ξέρω κατά πόσο είναι οικονομική μια τέτοια λύση.
 22. Ένα πρόσφατο tweet από τον Evan Blass (@evleaks) αποκάλυψε ότι η Samsung έχει σχεδόν τελειώσει την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας μπαταριών γραφένιου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτή την τεχνολογία τουλάχιστον σε ένα από τα κινητά της κινητά τηλέφωνα μέχρι το τέλος του 2021. Η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών ήταν αρκετά στάσιμη με την πάροδο των ετών. Οι μπαταρίες από γραφένιο θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση, προσφέροντας μερικές βελτιώσεις στην τρέχουσα τεχνολογία ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων χρόνων φόρτισης. "Η Samsung ελπίζει να έχει τουλάχιστον ένα smartphone είτε τον επόμενο χρόνο είτε το 2021, το οποίο θα περιέχει μια μπαταρία γραφένιου. Με δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε λιγότερο από μισή ώρα, θα πρέπει να αυξήσουν τις χωρητικότητές τους μειώνοντας παράλληλα το κόστος, ", γράφει ο Evan Blass (@evleaks). Όπως υπογραμμίζει o @evleaks, οι συσκευές με μπαταρίες graphene θα μπορούν να φορτίζονται πιο γρήγορα από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ορισμένα άλλα πιθανά πλεονεκτήματα με τις μπαταρίες γραφένιου περιλαμβάνουν υψηλότερες χωρητικότητες, μικρότερο βάρος και χαμηλότερο κόστος. Η χρήση τεχνολογίας γραφένιου δεν είναι μια νέα ιδέα. Οι εταιρείες και οι οργανώσεις εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια για να φέρουν τα προϊόντα γραφένιου στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η Panasonic έχει ήδη αναπτύξει μια μικρή μπαταρία εύκαμπτου γραφένιου, οι κορεατικές έρευνες αποκάλυψαν τις διαφανείς μονάδες μνήμης γραφένιου και η Samsung αναπτύσσει επίσης τεχνολογία γραφένιου για τη δημιουργία ευέλικτων οθονών. Ωστόσο, κανείς δεν ήταν πολύ κοντά στο να έχει ένα ολοκληρωμένο προϊόν μπαταρίας γραφένιου που είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά. Εάν η Samsung μπορεί να αναπτύξει επιτυχώς αυτές τις μπαταρίες γραφένιου, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά το τοπίο των κινητών τηλεφώνων, ενισχύοντας τη θέση της Samsung ως ηγέτη στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών, ξεπερνώντας σημαντικά τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον σημαντικό τομέα για τις κινητές συσκευές.
 23. Με τη μείωση των τιμών της NAND flash αλλά και τη διαρκή ανάγκη των χρηστών για μεγαλύτερες χωρητικότητες αποθήκευσης δεδομένων σε NVMe SSDs, οι κατασκευαστές συνεχώς διευρύνουν τις προσφορές τους. Η σειρά XPG SX8200 Pro SSD της ADATA που αρχικά περιλάμβανε μοντέλα 256 GB, 512 GB και 1 TB, τώρα θα διατίθεται και στα 2ΤΒ. Η σειρά XPG SX8200 Pro SSD χρησιμοποιεί τον Silicon Motion SM2262EN controller με 4 ARM Cortex-R5 πυρήνες και υποστήριξη NVMe 1.3, LDPC ECC σε συνδυασμό με Micron 3D TLC NAND. Οι επιδόσεις φτάνουν τα 3.5GB/s και 3GB/s για σειριακή ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα. Σε θέματα αξιοπιστίας η εγγύηση είναι 5ετής για 1280 TBW και MTBF 2.000.000 ωρών. Το μοντέλο των 2ΤΒ κοστολογείται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες (από eBay) περίπου $289,99.
 24. Υπάρχει σημαντική έρευνα που διεξάγεται στις μέρες μας για το human-machine interface. Όχι μόνο στο ναυτικό, αλλά και στην αεροπορία και στα αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης. Υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το κατά πόσο οι αυτοματισμοί και ο κατακλυσμός πληροφοριών μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα που με πιο απλές και παραδοσιακές διεπαφές θα είχαν αποφευχθεί.
 25. Ερευνητές από την εταιρεία έρευνας κυβερνοασφάλειας, Eclypsium, δημοσίευσαν εργασία τους με τίτλο "Screwed Drivers". Στη δημοσίευση αυτή γίνεται αναφορά σε ένα σημαντικό σφάλμα σχεδιασμού των drivers 40 περίπου κατασκευαστών, που επιτρέπει σε κακόβουλο λογισμικό να αποκτά προνόμια από το Ring 3 στο Ring 0 (άνευ όρων πρόσβαση στο hardware). To αξιοθαύμαστο είναι ότι όλοι αυτοί οι drivers που καθημερινά εγκαθιστούμε στους υπολογιστές μας έχουν την αποδοχή της Microsoft στα πλαίσια του προγράμματος WHQL. Πρόκειται για drivers από εταιρείες όπως οι Intel, AMD, NVIDIA, AMI, Phoenix, ASUS, Toshiba, SuperMicro, GIGABYTE, MSI και EVGA. Πολλοί από τους προαναφερόμενους κατασκευαστές παράγουν motherboard drivers που επιτρέπουν πρόσβαση στο ring-0 των windows, ώστε να υλοποιήσουν hardware monitoring tools, overclocking applications κ.α. Οι λεπτομέρειες των σφαλμάτων αυτών δεν αποκαλύφθηκαν για ευνόητους λόγους και οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι εργάζονται σε συνεργασία με τους κατασκευαστές ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά ασφαλείας με patches και mitigations.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.