Jump to content

gdp77

News Posters
 • Content Count

  4,815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by gdp77

 1. Xaxaxxaxa όχι..... Άλλος ανέστησε το θέμα και δεν κοίταξα ημερομηνίες.... Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 2. gdp77

  PCI Express 6.0 το 2021;

  Αν καταλαβαίνω καλά αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι μπορούμε με λιγότερα lanes να έχουμε τις ίδιες επιδόσεις; π.χ. να μην δίνουμε στη gpu 16lanes αλλά τα μισά και να μπορούμε να πάρουμε ίδιες επιδόσεις ή είναι και ηλεκτρολογικό το θέμα, οπότε πρέπει στη gpu να δίνουμε x16; Πάντως το PCIe gen4 καθορίστηκε το 2011 και το είδαμε σε μητρικές (βασικά θα το δούμε 7 Ιουλίου) μετά από 8 χρόνια.
 3. Τώρα που το ξαναβλέπω, με προβληματίζει το παρακάτω: Έχεις αντίστοιχη αναφορά και στους άλλους μηχανικούς;
 4. @bezdim O δίσκος δεν φαίνεται να έχει κάποιο hardware πρόβλημα. (btw έχω τον ίδιο σε 500GB ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια). Το corruption μπορεί να προέκυψε από άλλον λόγο, software ή hardware. Το πρόβλημα που εγώ βλέπω είναι ότι δεν παίρνεις backup τα αρχεία σου. Οποιοσδήποτε δίσκος μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή, οπότε το backup είναι εκ των ων ουκ άνευ. Για όσους σκέφτονται RAID, η υπόθεση σηκώνει πολλή συζήτηση. Καταρχήν το RAID δεν είναι backup. Είναι ένα extra layer προστασίας, αλλά αν μιλάμε για critical αρχεία, ακόμα και το RAID (ειδικά αυτό των windows) μπορεί να σε πουλήσει. π.χ. ο controller ενός δίσκου μπορεί να τα παίξει και να γράφει ό,τι να 'ναι στον δίσκο, χωρίς να πετάξει error το SMART. Σε αυτή την περίπτωση το RAID ARRAY θα ξεγελαστεί και θα γράψει και στον 2ο δίσκο ό,τι να 'ναι. Ναι μεν θα έχεις αντίγραφο των αρχείων, αλλά corrupted. Αυτό λέγεται silent data corruption. Στο linux υπάρχουν FS που το ελέγχουν και αυτό, αλλά στα windows -αν δεν κάνω λάθος- θα πρέπει να καταφύγεις σε ακριβές hardware λύσεις που έχουν άλλα μειονεκτήματα (π.χ. τι γίνεται αν σου σκάσει το hardware και δεν βρίσκεις ίδιο raid controller - bye bye δεδομένα).
 5. Με 36€ πήγαινε πάρε το παρακάτω kit με τα ίδια χαρακτηριστικά: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html
 6. Το μοντέλο που έκανα εγώ review είναι το ΑV1300. Δείτε και τη φωτογραφία που γράφει πάνω 1300. Αυτό που έχει σε προσφορά το link σου είναι το 1200. Εξωτερικά φαίνονται τα ίδια. Στα specs πρέπει να υπάρχουν διαφορές
 7. To 2o slide είναι από κάποιον Κινέζο και ανέβηκε σε κινεζικό forum. Τα τυπογραφικά/ορθογραφικά δικαιολογούνται. Δεν αποκλείεται να είναι fake. Όσο για τα scores, πιθανόν να μην έχει όλα αυτά τα chip και κάποια να τα υπολογίζει βάσει δεδομένων που υπάρχουν από άλλα benchmarks ή από καταγεγραμμένες επιδόσεις. Πιστεύω ότι με την επίσημη κυκλοφορία των Ice Lake στα ultraportables θα μπορούμε να έχουμε και κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.
 8. Σημειωτέον η σύγκριση γίνεται με τους Skylake και όχι με τους 9th gen intel
 9. Από τα τέλη Μαΐου η Intel έχει προχωρήσει σε δηλώσεις για τις βελτιωμένες επιδόσεις των «Ice Lake» που ενσωματώνουν «Sunny Cove» πυρήνες. Κατά μέσο όρο σε ένα εύρος από benchmarks η Intel λέει ότι πέτυχαν 18% καλύτερο IPC με το καλύτερο σενάριο να φτάνει στο εκπληκτικό 40%!. Στο χειρότερο σενάριο το IPC έπεσε λίγο κάτω από τους «Skylake». Τα ποσοστά αυτά προέκυψαν από synthetic κυρίως benchmarks όπως το SPEC 2016, SPEC 2017, SYSMark 2014 SE, WebXprt και CineBench R15. Στο παραπάνω slide (στο κάτω μέρος) αξίζει να προσεχθούν και τα "ψιλά γράμματα" που δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου για τα security updates με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις. Ένα μέλος ενός κινεζικού forum τεχνολογίας με πρόσβαση σε έναν Ice Lake 6c/12t δοκίμασε το chip με το benchmark του γνωστού CPU-Z (17.01) και με χρονισμό 3.60GHz, κατά δήλωση του μέλους αυτού, το σκορ έφτασε στα 635 points. Συγκριτικά αναφέρεται ότι ένας Ryzen 7 3800X χρειάζεται 4.70GHz για να πετύχει ένα τέτοιο σκορ και ένας Core i7-7700k χρειάζεται 5.20GHz. Ακόμα και αν δεχθούμε βέβαια ως πραγματική την είδηση, σημειώνουμε ότι οι πρώτοι Ice Lake 4c/8t αναμένονται για την αγορά των ultraportables στα τέλη του 2019, ενώ desktop κομμάτια αναμένονται το 2020-2021.
 10. 16πύρηνος ryzen overclocked με LN2 all core 5 GHz, δυο τρεις dual gpu πάνω σε PCIe GEN4, 2x2TB ssd nvme gen4 φυσικά σε raid-0, 256GB RAM (με τα καινούρια 64άρια dimm) λογικά θα είναι τα min requirements.... Αλλιώς δεν θα είναι Flight Simulator, να πάει αλλού
 11. Με την τρικυμία που έφερε στον χώρο του game streaming η Google με το Google Stadia, όλοι οι πάροχοι gaming περιεχομένου αναζητούν τρόπους να ανέβουν και αυτοί στο τρένο του διαδικτυακού streaming. Η Valve μόλις αποφάσισε να επαυξήσει την υπάρχουσα υπηρεσία της για streaming των παιχνιδιών σας εντός της οικίας σας. Τώρα, η νέα υπηρεσία ονομάστηκε Steam Remote Play και «πειραματικά» έγινε διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Steam. Με το Steam Remote Play μπορεί ο χρήστης να κάνει stream τα παιχνίδια του σε οποιαδήποτε συσκευή εντός και εκτός της οικίας του, αρκεί να υπάρχει διασύνδεση internet με ικανό bandwidth (πόσο, δεν διευκρινίστηκε). Προσοχή όμως, η νέα υπηρεσία δεν έχει σχέση με το Google Stadia, καθώς το home (host) pc θα πρέπει να είναι ανοικτό και ο game τίτλος θα πρέπει να είναι αγορασμένος, ώστε να είναι εφικτό ο χρήστης να παίξει από άλλη συσκευή. Για να δοκιμάσετε το Remote Play αρκεί να πραγματοποιήσετε διασύνδεση με τα διαπιστευτήρια του χρήστη στο Steam από τη δευτερεύουσα συσκευή με την οποία θέλετε να παίξετε και από τις ρυθμίσεις του Remote Play δίνεται η δυνατότητα να κάνετε pair τη δευτερεύουσα συσκευή με το main pc. Υπάρχουν επίσης και επιπλέον επιλογές για βελτιστοποίηση της υπηρεσίας, όπως ρυθμίσεις για την ανάλυση την ποιότητα του ήχου κ.α.
 12. gdp77

  To USB 4.0 έρχεται το 2020

  Μακάρι. Ελπίζω να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα αλά intel.
 13. gdp77

  To USB 4.0 έρχεται το 2020

  Αντάπτορες φτιάχνονται και μεταξύ εντελώς ασύμβατων διασυνδέσεων π.χ. sata to usb, dvi to hdmi κτλ. Εγώ, όταν λένε συμβατότητα προς πίσω, καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει ίδια φυσική διεπαφή π.χ. μια PCIe Gen2 gpu παίζει σε PCIe Gen3 και το ανάποδο ή μια usb 2 συσκευή παίζει σε usb 3 και το ανάποδο. Για να μην παρεξηγούμαι, φυσικά και θα υπάρξουν αντάπτορες. Ήδη υπάρχουν dual type A/C καλώδια με αντάπτορα. Απλά αναφέρω την προσωπική μου άποψη ότι η φράση "συμβατότητα προς τα πίσω" έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά σε αυτή την περίπτωση. Καλύτερη εποχή για αναβάθμιση είναι όταν την χρειάζεσαι. Από κει και πέρα, πάντα θα υπάρχουν νέα features με κάθε επόμενη γενιά.Οι Ryzen δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο socket και στην επόμενη γενιά.
 14. Αυτόν που έχει σκοπό για 2080ti (hard core gamer με φράγκα) δεν θα τον πειράξει τίποτα, εννοείται. Για όλους τους άλλους που σκέφτονται με γνώμονα το price/performance το x570 -κατά την γνώμη μου πάντα- είναι no go. ΥΓ. Ξέρεις πόσες απόψεις διαβάζω ότι το pc gaming έχει γίνει πλέον εξωφρενικά ακριβό και ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα βγει το ps5 να δώσουν 400€ και να ξεμπερδεύουν; Η AMD ήταν μια όαση για όλους εμάς τους DIY pc enthusiasts που δεν έχουμε απύθμενα πορτοφόλια και με το x570 υπάρχει διάχυτη απογοήτευση ότι θα χαθεί και αυτή η όαση. ΥΓ2 Ήδη υπήρξαν διαρροές για την τιμολόγηση που θα έχουν τα x570 στη Δανία (νομίζω) και οι τιμές (με 24% ΦΠΑ που έχουν και εκεί) ξεκινάνε από τα 190€ !!!
 15. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δίνονται (επί των διαρροών της είδησης), το B550 πρόκειται να διατηρήσει το PCIe Gen 4 από τον επεξεργαστή, δηλαδή 1 PEG (κάρτα γραφικών) και 1 nvme, ενώ από το "southbridge" του chipset θα παρέχεi το κλασικό PCIe Gen3 και όχι Gen4 όπως στο X570. Λογικά λοιπόν δεν θα υπάρχει η ανάγκη και για έξτρα ανεμιστήρι. Όλα όμως τα specifications της AMD για PCB, CPU, VRM, memory wiring θα διατηρηθούν, παρέχοντας απρόσκοπτη υποστήριξη για όλους τους Ryzen 3000 (προφανώς και για τον 16πύρηνο) και φυσικά για OC. Λογικά το κόστος των μητρικών αυτών θα πέσει σε πολύ πολύ λογικά επίπεδα ενώ θα παρέχονται τα χαρακτηριστικά που η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών θα αξιοποιήσει. https://www.techpowerup.com/256593/amd-b550-and-a520-lack-pcie-gen-4-capabilities Ευτυχώς ησύχασα, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι το X570 με τιμές που θα ξεκινούν κοντά στα 200€ πρόκειται να είναι μια εμπορική αποτυχία που θα προορίζεται μόνο για επίδειξη στα reviews και για όσους (λίγους) έχουν πολύ γερά πορτοφόλια. Μένει να δούμε αν θα διαψευστώ.
 16. To Microsoft FSX ήταν η τελευταία έκδοση του εικονικού simulator της Microsoft που κυκλοφόρησε το 2006. Το συγκεκριμένο project συνεχίστηκε από την Lockheed Martin η οποία δημιούργησε το PrePar3D προς πώληση σε όσους ενδιαφέρονταν να δημιουργήσουν add-ons για τον αγαπημένο εξομοιωτή των εραστών της πτήσης. (Τρελαμένος φίλος του γράφοντος έχει ξοδέψει μια περιουσία για αυθεντικό cockpit/πολλαπλές οθόνες/πολλαπλά συστήματα για τη μέγιστη δυνατή εμπειρία πτήσης στο σπίτι του). Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια μέχρι η MS να ανακοινώσει στην E3 την αναβίωση του Flight Simulator και την απογείωσή του τίτλου ξανά το 2020. Ακολουθεί το εντυπωσιακό preview που έδωσε στη δημοσιότητα η MS και ευχόμαστε σε όλους τους «τρελαμένους» καλές πτήσεις!
 17. Είναι εμφανές πλέον ότι τα μέσα αποθήκευσης SSD θα προπορευθούν στην αξιοποίηση του επερχόμενου στα x570 motherboards PCIe Gen4. Μετά την επίσημη ανακοίνωση του MP600 της Corsair, η ADATA έρχεται να αποκαλύψει τη νέα της σειρά M.2 PCIe Gen4 SSDs. H ADATA είναι γνωστή εταιρεία στο χώρο της αποθήκευσης και τελευταία έχει αποκτήσει ένα πολύ καλό momentum με τη σειρά XPG M.2 SSDs, που παρέχει κορυφαίες επιδόσεις σε εξαιρετικές τιμές. Η ονομασία της νέας σειράς nvme της ADATA είναι προς το παρόν άγνωστή, αλλά ανακοινώθηκε ότι οι νέοι SSDs χρησιμοποιούν τον Silicon Motion SM2267 controller και οι δίσκοι έρχονται με εντυπωσιακές χωρητικότητες μέχρι 8TB! Ο εν λόγω controller διαθέτει DRAM cache και χρησιμοποιεί επίσης dynamic SLC caching (δηλαδή όλη η NAND flash χωρητικότητα συμπεριφέρεται σαν SLC, τουλάχιστον μέχρι οι απαιτήσεις των εγγραφών να ξεπεράσουν κάποια όρια). Οι νέοι δίσκοι υποστηρίζουν το πρωτόκολλο nvme 1.3 και σύμφωνα με την ADATA θα επιτυγχάνουν σειριακές εγγραφές μέχρι τα 4000ΜΒ/s, ενώ η πρόσβαση με 4k random reads/writes εκτιμάται στα 400k IOPS.
 18. Δεν ξέρετε να προγραμματίζετε αλλά έχετε πολλές ιδέες για παιχνίδια που θα μπορούσαν να γίνουν επιτυχίες; Κανένα πρόβλημα! Η Google μόλις διέθεσε μέσω του Steam δωρεάν το Game Builder Software (διαθέσιμο για MAC και PC), ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας παιχνίδια χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Σχετικά με το εργαλείο αυτό, ο Logan Olson, υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης, δήλωσε τα εξής: «Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ιδέα για ένα παιχνίδι. Θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι δράσης πρώτου προσώπου με πρωταγωνιστή ένα σαλιγκάρι εκτός νόμου ή ένα παιχνίδι πολλών παικτών με πυγμάχους. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Δεν ξέρεις να προγραμματίζεις. Δεν γνωρίζεις κανέναν να σου φτιάξει τα 3D γραφικά. Και όλα τα εργαλεία που μπορείς να βρεις δεν σου επιτρέπουν τη συνεργασία με φίλους. (σ.σ. αυτά είναι 4 προβλήματα). Το Game Builder σκοπεύει να μετατρέψει τη δημιουργία ενός παιχνιδιού, ώστε να φαίνεται σαν ένα παιχνίδι. Αν έχεις φτιάξει ένα κάστρο ή αν έχεις σκάψει ένα ορυχείο σε ένα παιχνίδι, τότε ήδη ξέρεις πώς να δημιουργήσεις ένα 3D επίπεδο στο Game Builder» Εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε τις δημιουργικές σας δυνατότητες και έχετε όρεξη να υλοποιήσετε τις ιδέες σας, θα βρείτε αρκετά tutorials για το Game Builder στο youtube, μια που το λογισμικό ήταν για αρκετό καιρό σε beta στάδιο, πριν κυκλοφορήσει και επισήμως στο Steam. Καλές δημιουργίες!
 19. gdp77

  To USB 4.0 έρχεται το 2020

  Εδώ δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι ανακοινώνουν. π.χ. λένε ότι θα είναι προς τα πίσω συμβατό, ενώ θα έχει βύσμα τύπου USB-C που δεν είναι συμβατό με τα παλαιότερα βύσματα που όλοι χρησιμοποιούμε (Type A). Χαμός.
 20. Εξαρτάται τι βολεύει καλύτερα εσένα. Εγώ προσωπικά προτιμώ πρόσφατα video tutorials + google για πιο εξεζητημένα θέματα. Μπορείς με πολύ μικρό κόστος να βρεις και κάποια online courses που θα έχουν και εργασίες κτλ.
 21. Μεταξύ των πολλών ανακοινώσεων που παρακολουθήσαμε στη φετινή Ε3, η LG αποκάλυψε την gaming οθόνη LG UltraGear Nano IPS NVIDIA G-SYNC. Η συγκεκριμένη σειρά πρόκειται, σύμφωνα με την LG, να πραγματοποιήσει το όνειρο των gamers 1ms response time σε IPS monitor! Οι προδιαγραφές των 2 μοντέλων που παρουσιάστηκαν φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί: 27GL850 38GL950G Picture Quality Display Nano-IPS Nano-IPS Size 27-inch 37.5-inch Resolution QHD (2560 x 1440) WQHD (3840 x 1600) Brightness 350 nits (Typical) 450 nits (Typical) Color Gamut DCI-P3 98 percent (sRGB 135 percent) DCI-P3 98 percent (sRGB 135 percent) Color Bit 1.07B 1.07B Refresh Rate 144Hz 175Hz (OC) Response Time 1ms GTG 1ms GTG HDR HDR10 VESA DisplayHDR 400 Adaptive Sync NVIDIA G-SYNC Compatible ** NVIDIA G-SYNC Connectivity HDMI x 2 x 1 DP x 1 x 1 Headphone Out O O USB3.0 Hub 1 up / 2 down 1 up / 2 down Feature (Bias Lighting) – Sphere Lighting 2.0 Η κυκλοφορία των monitors αναμένεται τον επόμενο μήνα, με τις προπαραγγελίες για τις ΗΠA να ξεκινούν την 1η Ιουλίου. Η διαθεσιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές θα ακολουθήσει εντός του τέταρτου τριμήνου του 2019.
 22. Σαν να μην έφτανε το μπέρδεμα που προκύπτει με τις ονομασίες για τα πρωτόκολλα USB 3.0, 3.1, 3.2 με τις προσθήκες gen 1, gen 2 κτλ., το USB Promoter Group ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των προδιαγραφών για το USB 4.0, για το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες υλοποιήσεις στα τέλη του 2020. Οι προδιαγραφή για το USB 4.0 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 0.7 και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η τελική της μορφή. Το USB 4.0 βασίζεται στο Thunderbolt 3.0 της Intel και θα επιτυγχάνει διαμεταγωγή μέχρι 40Gbits/sec. Πρόκειται ουσιαστικά για διπλασιασμό της μέγιστης διαμεταγωγής που επιτυγχάνεται σήμερα (20Gbits/sec USB 3.2 2x2) και το USB Promoter Group θεωρεί ότι οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές που βρίσκεται υπό σκέψη η δημιουργία ενός νέου logo για τη νέα υλοποίηση. Φυσικά το νέο πρότυπο θα είναι προς τα πίσω συμβατό με τις υφιστάμενες υλοποιήσεις.
 23. Υπάρχει και το excel online που είναι free Aν χρειάζεται κάποιος τοπική έκδοση πρέπει να το πληρώσει. Υπάρχει και σχετικό άρθρο στην κεντρική σελίδα του thelab
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.