Jump to content



Ερώτηση:Air-condition απεγκατάσταση και εγκατάσταση σε άλλο χώρο.


Giati_Mporw

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά , ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανίς ιδέα αν η απεγκατάσταση και εγκατάσταση σε άλλο χώρο ενός air-condition είναι εφικτή και πόσο κοστίζει.

Έχω ένα 9άρι το οποίο εγκατέστησα στο χώρο μου φέτος, αλά λόγω των συνθηκών πρέπει να το μετακομίσω σε άλλο σπίτι.

Ευχαριστώ για την βοήθεια προκαταβολικά !

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι εφικτή. Υπολόγισε 50-100 ευρώ ανάλογα το μάστορα (ουσιαστικά είναι διπλή δουλειά σε σχέση με την εγκατάσταση). Αν φεύγεις από ενοίκιο για να πας σε ενοίκιο, κοίτα μήπως σε συμφέρει να το "πουλήσεις" στον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

δεν γινεται να το ξυλοσει μονος του ?

να το παει στον νεο χωρο και να πληρωσει μονο την εγκατασταση ?

δεν ξερω αμα το ψυκτικο υγρο θελει καμια ειδικη μεταχειρηση , αλλα αμα κοψει εναν σωληνα και το αφησει να χυθει σε κανα λουκι δεν γινεται ? ολα τα υπολοιπα ειναι απλα ξεβιδωμα

εξαλου ο μονος special εξοπλισμςο που χρειζεται ειναι στην εγκατασταση

Link to comment
Share on other sites

Οταν παρατητησα την ΑΠεγκατασταση, ειδα οτι απλα ελυσε τους σωληνες (οχι κοψιμο)απ'εξω . Ξεβιδωσε την εσωερικη μονοδα και οπως την κατεβαζε, ταυτοχρονα τραβαγε και ολη την σωληνωση προς τα μεσα. Η οποια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τσακισει γιατι αλλιως ειναι για πεταμα.

Το ψυκτικο υγρο βρισκεται μονο στην εξωτερικη μοναδα στο κομπρεσερ και αν δεν πεσει η αν δεν εχει βλαβη, δεν φευγει. Επισης ειναι αεριο σε υγρη μορφη υπο πιεση και αν υπαρξει τρυπα θα φυγει στην ατμοσφαιρα. Και ειναι αρκετα ρυπογοννο.

Καλυτερα ομως να αφησει εναν ειδκο, γιατι καθε μηχανημα ειναι διαφορετικο και ισως αυτο που ειδα με το δικο του, να μην εχει απολυτως καμια σχεση...

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να το απεγκαταστήσει τεχνικός διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά οπως και απώλεια φρέου η οποία θα του κοστίσει παραπάνω συν ότι είναι βλαβερό για το περιβάλλον. Για να επιχειρήσεις να το βγάλεις μόνο σου δες έναν οδηγό για να μην χάσεις το φρέον ΠΩΣ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΚΤΙΚΌ ΡΕΥΣΤΌ (ΦΡΕΟΝ) ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΎ ΜΑΣ. | Κλιματιστικα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.