Jump to content



Στήσιμο email σε γραφείο


denz

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου δώσετε γνώμες για το πως να στήσω ένα εταιρικό email.

Είμαι σε ένα γραφείο με 6 PCs με εγκατεστημένα Outlook 2013. Υπάρχει domain στο οποίο είναι πάνω ιστοσελίδα και το email.

Έχουμε 2 βασικούς λογαριασμούς π.χ το info και το sales όπου θέλω να βλέπουμε όλοι τα εισερχόμενα και τα απεσταλμένα τους. Μέχρι στιγμής είχα πρόβλημα με τα απεσταλμένα , τα οποία δεν εμφανίζονταν στο outlook. Δηλαδή, όταν έστελνα από το webmail όλα καλά, όταν όμως έστελνα από το outlook τίποτα. Το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας σε κάθε outlook/pc κανόνα να δίνει αντίγραφο απεσταλμένων στον imap φάκελο sent, many thanks to [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] !

Υπάρχει ανάγκη παρ'ολ'αυτά, τα emails από τους 2 βασικούς λογαριασμούς που ανέφερα να επιβλέπονται από iphone/ipad. Θα πρέπει να μετατρέψω αυτούς τους 2 λογαριασμούς σε exchange; και αν ναι, πως θα το κάνω αυτό;

Έχουμε αγοράσει ένα Office 365 όπου δίνει 1 λογαριασμό exchange (ξεχωριστός, δεν τον έχω συνδέσει με τους 2 που προανέφερα) αλλά το domain του δεν με βολεύει... π.χ @onmicrosoft.com . Μπορώ κάπως να συνδέσω το π.χ info@abc.gr στον Microsoft Exchange του 365 και να αλλάξω το domain στο δικό μας;

Ευπρόσδεκτη όποια γενικότερη εικόνα από την εμπειρία σας σε εταιρικό στήσιμο emails.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Το Office 365 φυσικα υποστηριζει και τριτα domain γιατι την ειχα κανει παλια την διαδικασια. Αλλαζεις τα ΜΧ του domain και κατι αλλα, ωστε να πανε στους σερβερ της Μicrosoft.

Οπως και να εχει, παρε τηλ την εξυπηρετηση τους. Ειναι γνωστες και θα σε βοηθησουν :T:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πάντα και η λύση μέσω της google. Νομίζω ότι πιο σίγουρο/σταθερό υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Google Gmail For Work - Professional Business Email

Επειδή δείχνει ενδιαφέρον αυτή η προοπτική, θα μπορώ π.χ να έχω παραπάνω από έναν λογαριασμούς με το domain μου , hostαρισμένους στον Gmail Professional server;

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνω 30days trial με το ήδη υπάρχων domain μου στο GAPPS for Work π.χ θα χάσει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του;

EDIT Νο2: RISK FREE λέει... αλλά;;

image.jpg

Αν τα σβήσω, χάθηκα;

Έγινε επεξεργασία από denz
Link to comment
Share on other sites

Θα κρατήσεις κάπου γραμμένα τα είδη υπάρχον mx records.

Αλλά εφόσον έχεις μόνο ένα exchange account θα έχεις θέμα. Γιατί σκέψου οτι.

έχεις το info@domain.gr

στέλνουν όλοι εκεί απαντάει η ms και στα περνάει στον μοναδικό exchange λογαριασμό σου. Ωραία και καλά. Αν φτιάξεις και ένα denz@domain.gr τα email πάνε πάλι στην ms. μόνο που denz δεν υπάρχει στον mail server της ms και οπότε θα τρώς πόρτα.

Γιατί δε στήνεις και στα κινητά με imap να τελειώνεις; Ξέχνα τον exchange.

Τόλη το κοίταξα σήμερα, εσύ θέλεις 5 office 365. Το κάθε License είναι per user για να έχεις διάφορους λογαριασμούς και είναι 12.5$ το μήνα ανα user.

Ξέχνα το κοινώς. Καλύτερα στήνεις έναν exchange και σε 4 χρόνια τον έχεις κάνει απόσβεση. Τον 5ο χρόνο παίρνεις καινούργιο server και license ξανά... Χεχεχεχε

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.