Jump to content



fujitsu siemens amilo pi 1556 πρόβλημα


Recommended Posts

Γεια σας ,

Γνωρίζει κάποιος , όταν ένα λαπτοπ δεν ανοίγει σε ποιο τμήμα του hardware είναι το πρόβλημα? Με τον φορτιστή μα δίνει την επιθυμητή τάση.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε την μπαταρία του και βγαλτο και από το ρεύμα και άστο για μια μέρα έτσι. Κουμπωσε ξανά την μπαταρία την άλλη μέρα και δοκίμασε να το ξεκινήσεις. Σε εμένα έτσι επανήλθε. Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

ενα πρωί ξαφνικά δεν ανοιγε .... βεβαια καθε φορα που το εβαζα στην πριζα ακουγα κατι σαν βραχικυκλωμα να γινεται στην επαφη

Αν εννοείς κάτι σαν σπίθα όταν το βάζεις στην πρίζα, αυτό είναι φυσιολογικό γιατί εκεί που έχει ξεφορτίσει ο Μ/Σ, ξαφνικά δέχεται ρεύμα και το κάνει. Το κάνει και το δικό μου όταν το βάζω στην πρίζα μετά πολλή ώρα εκτός. Τώρα, μήπως το βράδυ τον είχες στην πρίζα, χωρίς την μπαταρία, έτυχε να κοπεί το ρεύμα και να ξαναήρθε καιγοντάς σου το δίσκο ή κάτι άλλο? Αυτό μου συνέβη εμένα εξαιτίας κεραυνού.

Σου δείχνει ότι παίρνει ρεύμα το laptop ή φορτίζει την μπαταρία ή με την μπαταρία ξεκινάει?

Κάνε και αυτό που σου είπε ο tonis μήπως έχει κρατήσει ρεύμα πουθενά!!

Link to comment
Share on other sites

δε δείχνει ότι παίρνει ρεύμα , δεν ανάβει κανένα λαμπάκι . μέτρησα όμως το βύσμα που συνδέεται στην μητρική και στέλνει τάση . έχει 2 κόκκινα και 2 μαύρα καλώδια..... τώρα πρέπει να ψάξω πιο βαθιά. υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει καθόλου αν η κάρτα γραφικών είναι καμμένη?

Link to comment
Share on other sites

Του φίλου μου που κάηκε η γραφικών του, άνοιγε το laptop αλλά είχε γυρίσει sthn onboard και του πέταγε μπλε οθόνες. Τώρα σε σένα πολύ πιθανόν να παίζει κάτι πάνω στη μητρική Κάποιο κύκλωμα δηλαδή) μετά το βύσμα και την μπαταρία (αν δεν ξεκινάει ούτε με αυτή μόνο κουμπωμένη επάνω). Μάλλον δεν θα το γλυτώσεις το κατσαβίδι!!

Link to comment
Share on other sites

photo.php?fbid=573163072813447&set=a.134308023365623.23783.100003592782658&type=1&theater

μολις ανακαλυψα οτι τα πυκνωτακια c21 c28 c40 c50 c62 c65 ειναι βραχυκυκλωμενα ......

μετρησα και αλλα πυκνωτακια καικανεναδεν ηταν βραχυκλωμενο. οποτε ισως να ειναι απο αυτο ή ετσι πρεπει να λειτουργουν τα συγκεκριμενα πυκνωτακια ?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573163072813447&set=a.134308023365623.23783.100003592782658&type=1&theater

Link to comment
Share on other sites

Στη φωτό δεν φαίνονται βραχυκυκλωμένα, πως ήταν δηλαδή? Επίσης στο συνεχές ρεύμα με το οποίο δουλεύουν οι υπολογιστές, ο πυκνωτής εκτός από τη συνηθισμένη του δουλειά (να φορτίζει και να ξεφορτίζει δηλαδή), σε ένα κύκλωμα, λειτουργεί και ως ανοιχτοκύκλωμα (δηλαδή, να μην περνάει το ρεύμα). Τώρα αν έχει καεί κάποιος, δεν φτιάχνεται, μόνο ρομπότ μπορούν να κάνουν τέτοια επέμβαση. ;)

Link to comment
Share on other sites

Τα μέτρησα με το πολυμετρο στο (μπιπ ) και το buzzer ηχεί ! Μέτρησα και κάποια άλλα και το Buzzer δεν ηχεί .... συμπέρασμα ?

0

Ο πυκνωτής δεν είναι ωμική αντίσταση. Έχει και χωρητική αντίσταση. Τα περισσότερα πολύμετρα (ακόμα και στο ΤΕΙ δεν μπορούσαμε να μετρήσουμε την συνολική αντίσταση του πυκνωτή, πάντα την υπολογίζαμε. Το πολύμετρο μετρά μόνο την ωμική αντίσταση και να υποθέσω ότι αφού δεν τον έβγαλες από τη μητρική, θα μέτρησες και άλλα πράγματα!!

Καλό θα είναι αφού τον άνοιξες, να δεις με το πολύμετρο, από τις εισόδους του ρεύματος στη μητρική (μπαταρία και βύσμα) μέχρι πού πάει το ρεύμα. Αλλά και πάλι, παίζει να μην βρεις κάτι, ή ακόμα και να βρεις, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις χέρι. Μετά αν έχει κάψει κάποιο τσιπάκι (γραφικών ή nothbridge), αλλάζουν αν βρεις αντίστοιχο και φυσικά τεχνικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό γι' αυτή τη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.