Jump to content



Μεγάλη χρήση CPU σε idle.


Recommended Posts

Ο υπολογιστής μου αποτελείται απο τα παρακάτω:
 
Μητρική: GIGABYTE GA-X48-DS5
RAM :     2x512 Corsair XMS2 533 MHz 5-5-5-18 2T
CPUQ     INTEL C2D E8400 @333.33x9=3000 MHz
VGA Nvidia 6600 GT PCI-X
Λειτουργικό σε SSD Samsung 830 64GB
Αποθήκη Western Digital Black 1 TB SATAII WD1001FALS
 
Έβαλα windows 7 πριν ένα χρόνο περίπου και όλα πήγαιναν καλά. Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούσα τις επιδόσεις να μειώνονται, αλλά νόμιζα ήταν η ιδέα μου.
 
Όχι απαραίτητο να το διαβάσετε, εισαγωγή:

Πριν κάνα μήνα ενεργοποίησα πάλι το HTPC με ATHLON 4800+, 2GB ram, 9800 GTX και μηχανικό δίσκο 300 περίπου GB με win XP και με έναν άλλο δίσκο 160GB win7.  Το HTPC είναι πολύ πιο γρήγορο. Δηλαδή στο intel pc κάνω διπλό κλικ στο εικονίδιο του Firefox και μέχρι να ανοίξει προλαβαίνω να κάνω διπλό κλικ και στον windows explorer. Στο HTPC δεν προλαβαίνω. Πάρε SSD μου λέγανε, δε θα προλαβαίνεις να κάνεις κλικ και θα ανοίγει το πρόγραμμα, μου λέγανε :p

 

Ανοίγοντας τον task manager αμέσως μετά από το μπουτάρισμα, βλέπω τη CPU να χτυπάει 60-77% χρήση, χωρίς το pc να κάνει τίποτα. Στο tab "Processes" καμία διεργασία δε φαίνεται να χρησιμοποιεί τη CPU. Η RAM είναι γεμάτη 700 περίπου MB. Αν ανοίξω και τον Firefox πάει 900 MB.

 

Δεν έχω άλλη DDR2 Μνήμη να δοκιμάσω αν στρώνει το θέμα με περισσότερη RAM.

 

Μετά την ανάγνωση του θέματος για τα antivirus, μου μπήκαν ψύλλο στα αυτιά μήπως έχω κάποιον ιο που χρησιμοποιεί τη CPU. Έτσι εγκατέστησα το Malwarebytes, έκανα scan αλλά δε βρήκε τίποτα.

 

Πολλές φορές μου έρχεται να το σπάσω (κυριολεκτικά) και σήμερα ήμουν στα πρόθυρα να επαναφέρω περσινό, φρέσκο image που είχα κρατήσει στον SSD, αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα πριν λάβω μέτρα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό:

"IAStorDataMgrSvc.exe" χτυπάει 40-50% (μέση 45%).

Ο δίσκος δε φαίνεται να εργάζεται. Μέχρι 80 Kb/sec για μικρά bursts.

 

Βρήκα αυτό:

 

 

The process known as IAStorDataSvc belongs to software Intel® Rapid Storage Technology or Intel® Rapid Storage or IAStorDataSvc by Intel (www.intel.com).

Description: IAStorDataMgrSvc.exe is not essential for Windows and will often cause problems. IAStorDataMgrSvc.exe is located in a subfolder of "C:\Program Files". Known file sizes on Windows 7/XP are 13,336 bytes (48% of all occurrences), 13,592 bytes and 7 more variants. space.gif 
The program has no visible window. IAStorDataMgrSvc.exe is a Verisign signed file. The IAStorDataMgrSvc.exe file is certified by a trustworthy company. It is not a Windows system file. IAStorDataMgrSvc.exe seems to be a compressed file. Therefore the technical security rating is 27% dangerous, however also read the users reviews.
If you have any problems with IAStorDataMgrSvc.exe, you may also completely remove Intel® Rapid Storage Technology or Intel® Rapid Storage (Control Panel⇒Add/Remove programs).

Link to comment
Share on other sites

Δίπλα στο Ρολόι σου εμφανίζει το εικονίδιο για το Intel RST?

 

Λογικά μιας και είναι service μπορείς να το κάνεις stop και να δεις αν λύνεται το πρόβλημα με την απόκριση του συστήματος.Δεν γνωρίζω αν είναι απαραίτητο να τρέχει το service για να παίζει σωστά το Intel RST.

Link to comment
Share on other sites

Δίπλα στο Ρολόι σου εμφανίζει το εικονίδιο για το Intel RST?

Όχι.

 

Το σταμάτησα και η CPU load έπεσε στο 0%. Την απόκριση θα τη μελετήσω για λίγο σε συνήθη χρήση του Pc και βλέπουμε. Θα κάνω και restart να δω αν θα ξεκινήσει πάλι, οπότε να το σταματήσω από κάνα msconfig

Link to comment
Share on other sites

Service είναι δεν χρειάζεται το msconfig. My computer -> Manage -> Services And Applications -> Services

 

Βρίσκεις το service στην λίστα κοιτάς το Startup Type.Αν είναι Automatic ή Automatic(Delayed Start) ξεκινά αυτόματα.Αν είναι manual ξεκινά χειροκίνητα μόνο.Aν είναι Disabled δεν ξεκινά ποτέ. Το αλλάζεις από το Properties.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα, Automatic(Delayed Start) ήταν. Για αυτό ξεκίναγε το μηχάνημα, όλα καλά, άνοιγα Firefox με 10 τabs, όλα καλά και μετά από 1 λεπτό σερνόταν το μηχάνημα!!

 

Τώρα που το έκλεισα πάει μια χαρά το ρημάδι.

Ευχαριστώ!

 

Για πείτε και τίπετε άλλο άχρηστο να κλείσω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.