Jump to content



O σκληρος δεν εμφανιζεται πουθενα !


Recommended Posts

Χθες πηγα να καθαρισω το εσωτερικο του pc ,,, εχω dual boot 2 δισκους ) ο ενας ειναι για internet k.l.p. και ο αλλος ειναι για μουσικη .. οταν ξανανοιξα το pc  εβλεπε μονο τον εναν (του internet) ... αλλαξα sata καλωδιο ,,τα ιδια.. αλλαξα sata slot στο mb ...τιποτα...clear cmos εκανα.. το καλωδιο ρευματος ειναι οκ το τσεκαρα .. ουτε στο bios τον βλεπει ουτε στη διαχειριση δισκων ... δηλαδη ο δισκος δεν φαινεται καν συνδεδεμενος ... εστησα αυτι στο boot και ακουγεται κατι σαν αναιπαισθητο τριξιμο για 4-5 sec και σταματαει ....αλλα ο δισκος δεν γυριζει  ....ο δισκος δουλευε αψογα ,,δεν ειναι πολυ χρησιμοποιημενος γιατι πηγαινω σε αυτον μονο για να γραψω... πριν κανω την επανεκκινηση δουλευε περιφημα ..εχετε καμμια ιδεα??


 


WD 6402AAEX  caviar black


Windows Vista 64 pro


motherboard Asus P5G41 ML E


 

Link to comment
Share on other sites

Το να "πάει να πάρει" αλλά να...μην τελικά, σημαίνει ότι ΠΙΘΑΝΩΣ έχει πρόβλημα με το μοτέρ του. Το οποίο, αν όντως είναι έτσι, σημαίνει ότι δίσκος πάπαλα (=δεν παίζει κάποια επέμβαση - όχι τουλάχιστον από τον καθένα). Για την ακρίβεια, μόνο αν μπορείς να διαθέσεις κάποια κατοστάρικα και να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρία, μπορέι να γίνει κάτι. Προφανώς όμως δεν χαλαλίζει κανείς τόσα "για μουσική"...

 

Το μόνο που μπορείς να αποπειραθείς είναι να του...χώσεις μερικές ελαφρές σφαλιάρες, μπας και είναι θέμα κολλήματος του μοτέρ (συμβαίνει), ελπίζοντας πως έτσι θα ξεκολλήσει. Υπ' όψη ότι κάτι τέτοιο παίζει πολύ να τον αποτελειώσει, οπότε το κάνεις μόνο ως "τελευταία προσπάθεια".

 

Κατά τ' άλλα και πριν από οτιδήποτε, σιγουρέψου ότι όντως αυτός είναι που έχει το πρόβλημα. Που σημαίνει πχ βγάλε τον άλλο σκληρό και σύνδεσε με τα καλώδιά του τον προβληματικό (κάτι λες πως έκανες, αλλά επειδή δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, το τονίζω). Ή, ακόμη καλύτερα, δοκίμασέ τον και σε κάποιο άλλο σύστημα (όλο και κάποιος γνωστός να εξυπηρετήσει για την δοκιμή, θα υπάρχει).

Link to comment
Share on other sites

Washcloud σε ευχαριστω που ασχοληθηκες !! βεβαια αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι απο τοτε που τον πηρα τα μηχανικα μερη του δισκου καναν εναν θορυβο οταν διαβαζε αλλα μεσα στην 5ετια που τον εχω δεν μου κανε κανενα προβλημα ...ουτε καν πριν την επανεκκινηση την τελευταια φορα ... αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης .. εστω κι αν ο δισκος δεν δουλευε απο τη στιγμη που ηταν συνδεδεμενος το συστημα δεν επρεπε να βλεπει οτι κατι συνδεθηκε στη μητρικη ?? Επισης ... αν τυχον και αλλο συστημα τον βλεπει τι μπορει να σημαινει αυτο ?? Αν ηταν θεμα mb υποθετω οτι δεν θα εβλεπε και τον αλλο..

Έγινε επεξεργασία από Αλεξανδρος Μp
Link to comment
Share on other sites

Είτε όταν έχει πρόβλημα με την πλακέτα του (καμμένη πχ), είτε όταν έχει πρόβλημα με το firmware του, είτε όταν έχει πρόβλημα με το μοτέρ του (πιθανώς η περίπτωσή σου), και δεν εκκινεί ο σκληρός, τότε δεν διαβάζεται από το BIOS το οποίο είναι ο πορτιέρης που δίνει το ΟΚ για να συνεχίσει το διάβασμα μιας συσκευής ΚΑΙ από την μητρική. Συνεπώς, όσο κι αν είναι συνδεδεμένη σε μητρική μία συσκευή που -λόγω προβλήματος- δεν έχει διαβαστεί από το BIOS, είναι σα να μην υπάρχει για το λειτουργικό...

 

Αν άλλο σύστημα τον βλέπει (στο BIOS πρωτ' απ' όλα - για παρακάτω βλέπουμε), τότε είναι προφανές ότι υπάρχει κάποιο θέμα στο δικό σου σύστημα (για περιπτώσεις δίσκων, συνήθως σημαίνει "ελλιπή τροφοδότηση", με κάποιον τρόπο, του δίσκου. Και ξεκινάμε από προβληματικό βύσμα τροφοδότησης και φτάνουμε έως πρόβλημα με το τροφοδοτικό το ίδιο. Κι ας αναγνωρίζει άλλους δίσκους πχ, καθώς δνε έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις σε ισχύ, ώστε να εκκινήσουν).

Έγινε επεξεργασία από washcloud
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.