Jump to content



Indenting προγραμμα


Recommended Posts

Καλησπερα λαμπιτες! μου ζητηθηκε στο πανεπιστημιο να φτιαξω ενα προγραμα που να κανει indent σε οτι προγραμμα ισαχθει... Για οσους δν ξερει τι ειναι indent ειναι η στοιχιση που πρεπει να υπαρχει σε ενα προγραμμα για να ειναι ευαναγνωστο... δηλαδη να εχει τα σωστα κενα-tabs κτλ.... εχει πεσει στην αντιληψη σας κανενα source code Που να κανει το παραπανω γτ εχω μπερδευτει απιστευτα :S ...ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν είναι και τρελά δύσκολο σαν σκέψη νομίζω... Αρχικά διαβάζεις την κατάληξη του αρχείου για να δεις ποια γλώσσα προγραμματισμού είναι... Διαβάζεις σειρά-σειρά μετά όλο το input text και έχεις κανόνες σε case ανά γλώσσα, πχ για C:

- Κάθε φορά που βρίσκω ";" προσθέτω newline.

- Κάθε φορά που βρίσκω "{" προσθέτω newline πριν και μετά από αυτό. Επίσης, μετά το δεύτερο newline, προσθέτω και 4 spaces. Το ίδιο και με το "}", απλά αφαιρείς spaces. Τα spaces μπορείς να τα μετράς με κάποιον μετρητή και να προσθαφερείς ανάλογα το σημείο του κώδικα που βρίσκεσαι.

- κλπ :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα θα ολα θα ειναι σε γλωσσα C αποκλειστικα.Δευτερον ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις οπως καθε φορα π εχω  "#include μπλα μπλα" πρεπει να γραφετε ολη η προταση ανεπαφη-επισης πρεπει να μετραω το "βαθος" δηλαδη tabs καθε φορα π εχω } ή { για να πηγαινω πισω και μπροστα κτλ... :S μπερδεμα ακομα...

Link to comment
Share on other sites

Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες είσαι; Αν ναι, τότε διάβασε το forum, όταν με το καλό ανοίξει πάλι, θα σου λύσει αρκετές απορίες. Όπως ότι απαγορεύεται η χρήση του \b.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.