Jump to content



πρότασεις για scripts


teras4

Recommended Posts

παιδιά θα ήθελα να μου πρωτείνεται να γράψω μερικά προγραμματάκια κελύφους. είμαι νέος στον χώρο του προγραμματισμού αλλά πραγματικά έχω πορωθεί με τη συγραφή κώδικα στα λίνουξ. θα ήθελα να μου πρωτείνεται μικροεφαρμογές που πιστεύεται οτι είναι απαραίτητες σε ένα λειτουργικό σύστημα και θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή του χρήστη πιο εύκολη. παρακαλώ κάντε τις προτάσεις σας ελεύθερα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γραψε ενα script...

 

... για να φτιαχνει ενα motd μυνημα με καποιες χρησιμες πληροφορίες που θα βλεπει ο χρηστης που κανει login στο συστημα με ssh. Τετοιες πληροφοριες μπορει να ειναι, distro, αρχιτεκτονικη, hardware, θερμοκρασια κλπ.

 

... που να κάνει update το λινουξ καθε βραδυ στις 00:00 η ώρα, μεσα ενος cron job, κι αν απαιτειται επανεκκινηση να στελνει broadcast message στο wall, λεγοντας οτι θα χρειαστει reboot λογω εγκαταστασης νεου kernel.

 

... που να βλεπει τα μυνηματα κατα την εκκινηση του Linux, και αν υπαρχει καποιο πρόβλημα να μου στέλνει mail με το προβλημα.

 

... να ελεγχει αν υπαρχει καινουρια εκδοση των gpu drivers, και να εγκαθηστά τους nvidia/amd drivers στο σύστημα.

 

κι αλλα πολλα... :p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.