Jump to content



Είναι απαραίτητο το chipset block στα nf3 & nf4 ?


georgeadams

Recommended Posts

Ετοιμάζομαι κι εγώ για τη μετάβαση στα 64 bit και έχω αρχίσει να σκέφτομαι το στήσιμο του νέου συστήματος.

Τώρα έχω υδρόψυξη για τον επεξεργαστή, τη VGA και το chipset και λέω να βάλω τα ίδια block και στο νέο σύστημα (με την απαραίτητη τροποποίηση στο CPU block για να ταιριάξει στο socket του Athlon64).

Στα motherboards με nForce3 ή nForce4 βλέπω πως το chipset βρίσκεται σε "περίεργη" θέση, πολύ κοντά στη VGA. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση (να "βρίσκει" το block πάνω στη VGA) αλλά με προβληματίζει η πολύ κλειστή γωνία που θα πρέπει να κάνει ο σωλήνας για να πάει από τη VGA στο chipset.

Ελπίζω να τα βολέψω με τους tygon και τα coolsleeves, αλλά μήπως δεν χρειάζεται? Πόσο ζεστό είναι το chipset σε αυτά τα motherboard?

Θα δω διαφορά στο Overclocking βάζοντας νερό ΚΑΙ στο chipset (δεδομένου ότι έχω διαθέσιμο block) ή να μην μπω στον κόπο?

Link to comment
Share on other sites

ειναι πολυ πιο κρυο απο τα αντιστοιχα της Intel δεδομενου οτι ο memory controller δεν βρισκεται εκει αλλα στο cpu. στο neo2 το ειχα χωρις τπτ επανω για 2 μερες με ανελεητες ρυθμισεις και σκαλισμα για να βρω που θα ημουν σταθερος, δεν ηταν ιδιαιτερα ζεστο, οποτε πιστευω οτι το νερο εκει πανω 8α ηταν πλεονασμος...

Link to comment
Share on other sites

Στο NF3 ένα μέτριο προς καλό ψυκτράκι με ένα μικρό ανεμιστήρι είναι αρκετό. Για τοποθέτηση μπλοκ όντως, η γωνία vga-chipset θα είναι "τρελή" αν δηλαδή είσαι τυχερός και δε βρίσκει το μπλοκ σε τίποτα ψυκτράκια μνημών της vga.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.