Jump to content



laptop με hybrid ssd+hdd


Recommended Posts

Γεια χαρά,

 

έχει έρθει στα χέρια μου ένα lenovo ideapad u310, το οποίο έχει έναν m2 ssd στα 22gb και έναν hdd στα 465gb. Και χρησιμοποιεί το intel smart response και rapid start για να χρησιμοποιεί τον SSD για caching.

 

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν διαγραφεί όλα τα partitions και προσπαθώ να περάσω win 8.1 αλλά με το caching να δουλεύει.

 

Ε και δεν βγάζω άκρη.

 

Πχ. με τα βασικά ξεκινώντας, το intel smart response για να παίξει λέει θέλει το SATA configuration του BIOS σε RAID mode.

 

Ενώ σε AHCI λοιπόν τα 8,1 κάνουν install κανονικά, σε RAID, όλο έχω το error "windows cannot install in this disk". Προσπαθώ να περάσω χειροκίνητα τους f6 drivers, δοκιμάζω εκδόσεις από 11 ως την τελευταία δεν παίζει καμμία, μερικές BSODάρουν κιόλας. Οι πιο πολλοί λένε ότι τα 8,1 έχουν pre installed τέτοιους drivers.

 

έχει κανείς καμμιά ιδέα; Δηλαδή αν χάσεις το recovery partition σε τέτοιο λαπτοπ μετά πάπαλα; αδύνατο να το λειτουργείς με τον ssd για cache;

 

θενκς

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.