Jump to content



Timings για kingston fury 1866;


Recommended Posts

Μητρική με B85 που υποστηρίζει μέχρι 1600MHz μνήμη.

Επεξεργαστής G1840 (1333ΜΗz).

 

Προφανώς η kingston fury 1866 θα παίξει στα 1333 μόλις τοποθετηθεί. Σωστά;

Θέλω όμως να παίξει τουλάχιστον στα 1600 διότι θα υποστηρίζει την cpu integrated GPU. Στα 1866 προφανώς δεν ανεβαίνει με τη μητρική αυτή. Σωστά;

 

Δεδομένου ότι XMP δεν έχει η συγκεκριμένη, μνήμη πως μπορώ να την βάλω στα 1600; Προφανώς ρυθμίζοντας από bios συχνότητα και timings αλλά εκεί η μητρική έχει ένα σκασμό ρυθμίσεις πέραν των τεσσάρων γνωστών. Πως θα βρω τα σωστά νούμερα χωρίς πολλές δοκιμές; Κάτι σαν να έχω το xmp profile ζητάω.

 

Είναι ΟΚ να πάρω τις ρυθμίσεις πχ από εδώ; http://www.overclockers.com/wp-content/uploads/2014/04/kingston_hyperx_fury-12.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το νόημα να αυξήσεις τη συχνότητα της μνήμης θα ήταν να δεις διαφορά στα games ή σε converting. Το πρώτο δεν υφίσταται αφού και στα 3000 να πήγαιναν, games δεν παίζεις με τα hd graphics του celeron. Το δεύτερο επίσης δεν υφίσταται καθώς τα ενσωματωμένα θα χρησιμοποιούνταν στο quick sync το οποίο δεν υποστηρίζεται από τον celeron. Εν τέλει τα hd graphics χρησιμοποιούνται απλά για να δίνουν σήμα στην οθόνη και σ αυτή τη λειτουργία η συχνότητα της ram προφανώς δεν παιζει ρόλο. Η πρότασή μου είναι είτε να τις αφήσεις όπου τις είδε by default η μητρική, είτε κρατώντας τα 1333ΜΗz στη συχνότητα να σφίξεις όσο μπορείς τα timings. Με δεδομένο ότι έχεις 1866αρες μπορείς να τα σφίξεις αρκετά. Διαφορά δεν θα δεις πουθενά βέβαια αλλά το λέω σε περίπτωση που θες να ψαχτείς.

 

ΥΓ. Ό,τι πειράξεις, θα το πειράξεις από το bios και όχι από software της μητρικής. Σε περίπτωση δε που εγκατέστησες οποιοδήποτε tweaker ή συναφές, ξήλωσέ το.

Link to comment
Share on other sites

http://newsroom.intel.com/community/intel_newsroom/blog/2014/02/24/chip-shot-latest-intel-graphics-drivers-now-support-intel-quick-sync-video-on-pentium-and-celeron-processors

 

 

Πανω απο 1333 δεν προκειται να παιξουν.

 

Timming μπορεις να πειραξεις..

Τα 8αρια τα εχεις στο πολυ χαλαρο..ενω με λιγο ψαξιμο αν δεν κατσει το 7-7-7 ...μαλλον θα κατσει 7-8-7...

(με τασεις παντα κατω απο 1.5 ..-Μπορεις και παραπανω δλδ αλλα αν δεν benchareis δεν εχει νοημα να το κυνηγησεις εκτος αν θες ντε και καλα 7αρια.)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.