Jump to content



asus essence stx coaxial output και πρόβλημα sample rate


Recommended Posts

γεια σας . επίσημα  η έξοδος coaxial  της essence stx υποστηρίζει μέχρι 192 kHz  .  έχω δοκιμάσει μέσω foobar τραγούδια φλακ 192 και το ντακ τα δείχνει όντως 192 kHz . σε ορισμένα τραγούδια στο youtube ( εννοειται στο ίδιο τραγούδι ίδια ιστοσελίδα ) ενώ μέσω usb 1.1 το δείχνει 96 kHz , μέσω coaxial το ντακ το δείχνει 48. γιατί ??? παλιότερα είχα  διαβάσει ότι το youtube κάνει downsampling και ρίχνει τη δειγματοληψία νομίζω ή 44.1 ή 48 . η συνδεσμολογία είναι essence stx coaxial output -> καλώδιο coaxial rca 75 οhm-> dacmagic plus είσοδος digital coaxial . η δεύτερη συνδεσμολογία είναι απλά ένα καλώδιο usb , η input θύρα usb του dac και τα ακουστικά μου . το μόνο κακό στο ντακ είναι ότι τον οδηγό για το usb 2.0 δεν μπορώ να τον κάνω εγκατάσταση για κάποιο λόγο και αναγκαστικά παίζω με usb 1.1 .(είναι η ίδια θύρα ) . δηλαδή ακόμα και με το απλό παλιο πρότυπο usb 1.1 δείχνει το 96 kHz του τραγουδιού .

εαν ισχύει το down sampling του τραγουδιού του youtube έχω σκεφτεί  ότι ίσως κάνει upsampling το usb καλώδιο ή η θύρα από μόνη της.

 

 

έχει κανείς καμιά ιδέα ???

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.