Jump to content


Προβλημα με σκηρο δισκο


Recommended Posts

Γεια σας παιδια...

Πρπσφατα εκανα format στο λαπτοπ ενος φιλου και του εβαλα windows 8.1 ... Σημερα αυτος καθως περνουσε κατι παλια του αρχεια απο εναν εξωτερικο μου (στον οποιο ειχα partition για να μπαινω εγω σε linux) του εβγαλε μια μπλε οθονη και εκανε restart και πηγε να μπουταρει απο τον εξωτερικο (ειχα ξεχασει να αλλαξω τις προτεραιοτητες για το boot)... Μετα ο σκληρος του αρχισε να ζοριζεται σε σημειο που δεν μπορουσα ουτε να ξαναξεκινησω format... Τον βγαλαμε και τον εβαλα εγω ως εξωτερικο στον δικο μου και στα windows τον αναγνωρίζει και κολαει πολυ ενω στο linux ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα αλλα παλι κολαει... Εγω θελω να το κανω format αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσω...

Τι μπορει να φταιει??? Τι να κανω???

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ο δίσκος δεν είναι και για πολλά πολλά.

Παρόλαυτά με 90% υγεία έχει λίγα ψωμιά ακόμα.

Πιστεύω με ενα scandisk και scan for and attempt recovery of bad sectors θα σταματήσει τα κολλήματα.Ο δίσκος όμως σε προειδοποιεί οτι σε λίγο η πολύ θα τα τινάξει.

Έγινε επεξεργασία από komos
Link to comment
Share on other sites

Σχετικό είναι αυτό. Έχω δίσκο με 30% υγεία και έχει κρατήσει 2 χρόνια + αλλά για χρήση ως δευτερεύων. Στην θέση σου θα άλλαζα καλώδιο sata και καλώδιο τροφοδοσίας, θα έκανα scandisk και αν δεν έστρωνε θα τον έβαζα ως δευτερεύων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μα μιλαμε για σκληρο απο λαπτοπ... δεν μπορω να αλλαξω κατι και τον δοκιμασα και σε αλλον υπολογιστη και κανει τα ιδια... σιγουρα παμε για αλλον αλλα δεν μπορω να φανταστω τι συνεβη... να χαλασε επειδη πηγε να μπουταρει απο αλλο σκληρο σε linux σε διαφορετικο υπολογιστη??? Να χαλασε γιατι ηταν ετοιμος και τωρα με το φορματ ζοριστηκε??? Να χαλασε γιατι δεν πηγε καλα με το bios update??? Δινω πιο πολλες πιθανοτητες στα δυο πρωτα καθως δουλευε κανονικα και ολα ξεκινησαν ενω εκανε restart την ωρα που μετεφερε αρχεια... το θεμα ειναι να μην παρει αλλον και τον χαλασει με την μια... ευχαριστω παντως για τις απαντησεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπερα!Για να μην ανοιγων νεο θεο,εχω προβλημα με εναν απο τους δισκου μου.Εκανα την βλακεια καθως καθαριζα το κουτι μου εσωτερικα να εχω ανοιχτο το pc,και κουνηθηκε το καλωδιο σατα του δισκου.Το αποτελεσμα πλεον ειναι να μην δειχνει κανενα αρχειο στο δισκο, ενω στις ιδιοτητες δειχνει κανονικα οτι ειναι γεματα τα 493/931 gb.Δοκιμασα καποια tools αλλα χωρις αποτελεσμα.Υπαρχει καποιο προγραμμα που θα μπορεσω να κανω recovery?

O δισκος ειναι φορμαρισμενος σε fat32,ενω οταν παταω ελεγχο σφαλματων απο τα windows,αποτυγχανει.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο,αλλα στο hdd sentinel μου βγαζει αυτο:

">http://http://s294.photobucket.com/user/DJ_THEO/media/Kappaalphataualphagammarhoalphaphi.png.html'>Kappaalphataualphagammarhoalphaphi.png

Έγινε επεξεργασία από DJ THEO
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχει πρόγραμμα για recovery. Και πολύ πιθανόν να τα ανακτήσεις όλα με τους φακέλους και υποφακέλους τους.

Δοκίμασε το Recuva (options -> actions -> recover folder structure) και μετά το Lazesoft Recovery Suite Home Edition. Το δεύτερο προσωπικά το βρίσκω καλύτερο αλλά πιο αργό.

Έγινε επεξεργασία από dragonfighter
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.