Aligator21 Posted December 23, 2004 #1 Share Posted December 23, 2004 Γεία σας, Το σύστημά μου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά μου αρκεί Συνολικά έχω επάνω στον Η/Υ μου 7 συσκευές. 4 Σκληρούς και 3 συσκευές cd/dvd Προχθές μου χάλασε ένας IDE Controller της Promise (ATA/100) και οι συνδεσμολογία ήταν ώς εξής : Μητρική 1o IDE = DvD Rec + Cd Rec 2o IDE = DvD Rom IDE Controller 1o IDE = Main H.Disk + H. Disk 2o IDE = H.Disk + H.Disk Ο λόγος ο οποίος είχα τους σκληρούς στον IDE Controller ήταν επειδή το Controller δίνει ένα Boot Menu και επειδή είχα διαφορετικά λειτουργικά σε διαφορετικούς σκληρούς (Win, Linux κλπ κλπ) με βοήθαγε πολύ ώστε να επιλέξω από που θέλω να ξεκινήσω και τι χωρίς κάποιο Boot Loader (i hate boot loaders). Το κακό όμως είναι πως έχανα λίγο σε ταχύτητα και με ψιλοχάλαγε αλλά οκ, με εξυπηρετούσε. Το ερώτημα για να μην σας κουράζω άλλο είναι : Σύντομα θα πάρω καινούργιο IDE Controller (ATA/133) και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιου είδους συνδεσμολογία έτσι ώστε να έχω και την ταχύτητα αλλά και την εξτρά ευκολία με το Boot που ανέφερα παραπάνω. Επίσης μια απορία, εαν συνδέσω όλες τις συσκευές cd/dvd επάνω στον Controller, θα παίζει κάποιο πρόβλημα ταχύτητας ή κάποιου άλλου είδους προβλήματος; Ευχαριστώ :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Posted December 23, 2004 #2 Share Posted December 23, 2004 Βαλε στον Controller τους σκληρους και τα CD στν μομπο...Α παρε RAID Controller για να φτιαξεις καμια συστιχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Posted December 23, 2004 Author #3 Share Posted December 23, 2004 Δεν θέλω να φτιάξω raid, δεν με βολεύει προς το παρών, διότι δεν έχω έστω και 2 ίδιους σκληρούς, άσε που δεν μου χρειάζετε το Raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.