Wizard! Posted December 24, 2004 #1 Share Posted December 24, 2004 Κατ'αρχήν να χαιρετήσω τους περισσότερους μιάς και έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε, καθότι οι υποχρεώσεις με έχουν κρατήσει μακριά από χόμπυ... :...: Αποφάσισα μετά από αρκετό καιρό, να ξανακάνω μία αναβάθμιση. Γιά πρώτη φορά το γύρισα σε AMD (μήν πάει αμέσως το μυαλό σας αλλού με το που έγραψα, το γύρισα ) Πήρα Athlon 64 939, Abit AV8, nVidia GF6800GT. Μου κόστισε ~500ευρώ λιγότερα από το ν'αναβαθμίσω στων αντίστοιχων επιδόσεων πλατφόρμα σε Intel, γιατί κράτησα τις μνήμες μου και το τροφοδοτικό μου και έιναι και φθηνότερα σα λύση γενικότερα, αφήστε που δεν έβρισκα PciE κάρτα... :wassat: Τα προβλήματα που αντιμετόπισα πολλά. Δε θα τ'αναλύσω όλα, γιατί θα βαρεθείτε να διαβάζετε... Έτυχε να έχω το Antec True Power 550w, από το οποίο περιμένω ήδη αντικατάσταση και βολεύομαι με ένα 450w, ενός φίλου Αφού βγήκε το πρόβλημα του τροφοδοτικού από τη μέση, προσπάθησα να κάνω δοκιμές στο μηχάνημα για να δω τη σταθερότητά του... Το MemTest86 έτρεξε 24 ώρες, χωρίς κανένα σφάλμα. Από την άλλη όμως, το Prime95 δεν τη βγάζει... Και όταν λέω δεν τη βγάζει, ξεκινάει το 1ο loop και δεν το τελειώνει καν. Επιστρέφει σφάλμα, στα 2-3 πρώτα λεπτά. Επίσης δεν παίζει κανένα παιχνίδι. Για παράδειγμα, το NFSU2 ξεκινάει κανονικά και κάποια στιγμή σκάει, χάνεται η εικόνα και γεμίζει η οθόνη με σκουπίδια (σα να βλέπεις τηλεόραση που δεν πιάνει κανάλι...) Το BF1942 σχεδόν αμέσως αφού μπεις στη μάχη σε πετάει έξω και το Splinter Cell PT δεν ξεκινάει καν... Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται οι μνήμες για αυτό το σφάλμα, δεδομένου ότι το MemTest86 περνάει άνετα, και όχι CPU & mobo? Σημείωση, από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα, υπάρχει πολύ καλή ροή στο κουτί και η εξωτερική ένδειξη που έχει δείχνει 35-58c. Σύνθεση: Abit AV8 Athlon 3500+ 939 2x512 mb Kingston KVR400X72C3A/512 Adaptec 2400 Raid Controller 4x40Gb Western Digital on Raid10 200Gb SATA Seagate Baracuda SB Audigy2 PlatinumEX PSU 450W DVD-R & DVD-RW on IDE1 Default settings, no o/c Software: Windows XP SP2 Pro DirectX 9.0c Via 4.55 NF 66.93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 24, 2004 Author #2 Share Posted December 24, 2004 Κάτι που ξέχασα ν'αναφέρω είναι ότι έχω και συνχά BSoD στα ΧΡ, εντελώς τυχαία λάθη (δεν έχω παρατηρήσει 2η φορά το ίδιο) απλά στο 50% των περιπτώσεων, σαν αρχείο που δημιούργησε το πρόβλημα εμφανίζεται το win32k.sys Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Posted December 24, 2004 #3 Share Posted December 24, 2004 Πιστεύω ότι απλά και μόνο για να αποκλείσεις την περίπτωση, να δοκίμαζες στρεσάρισμα σε περιβάλλον λίνουξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted December 24, 2004 #4 Share Posted December 24, 2004 φίλε έχουμε το ίδιο mobo και επεξεργαστή, έχεις κάνει οverclocking? έχεις πειράξει timings στις μνήμες?Τις μνήμες βάλτες ή στο 1-2 slot ή στο 3-4.Επίσης checkάρε τες με το Windows memory diagnostic και δες τι κάνει.Πιο BIOS φοράς στη μητρική σου?τα προβλήματα που περιγράφεις αν είναι default δε θα έπρεπε να συμβαίνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 24, 2004 Author #5 Share Posted December 24, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:25] φίλε έχουμε το ίδιο mobo και επεξεργαστή, έχεις κάνει οverclocking? έχεις πειράξει timings στις μνήμες? Κανένα o/c όλα τρέχουν σε default τιμές. Οι μνήμες στο auto δίνουν πιό σφικτές τιμές, αλλά πήγα και τις έβαλα στις σωστές βάση κατασκευαστή που είναι 3,3,3,8 2Τ (το αυτόματο έδινε μάλιστα 1Τ). Με τις αυτόματες δεν περνάει το MemTest86, ενώ με τις χειροκίνητες, τρέχει 24ω. (σημ. Αυτόματες εννοώ το auto και όχι το by-spd όπου δίνει τις manual αλλά με 1Τ!!)Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:25] Τις μνήμες βάλτες ή στο 1-2 slot ή στο 3-4. Το δοκίμασα και αυτό αλλά καμία αλλαγή. Τώρα τις έχω στο 3-4 για να είναι και πιό μαρκιά από τον επεξεργαστή ώστε να μην ζεσταίνοντε και πολύ.Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:25] Επίσης checkάρε τες με το Windows memory diagnostic και δες τι κάνει. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Μιλάς για το διαγνωστικό της Microsoft?Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:25] Πιο BIOS φοράς στη μητρική σου? BIOS 1.7, Board Ver. 1.0... To 1.0 με χαλάει λίγο καθότι γνωρίζω πων είχαν προβλήματα και έχει βγεί ver. 1.2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Posted December 24, 2004 #6 Share Posted December 24, 2004 μηπως εχεις wincester CPU ? 0.09μ SOI Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted December 24, 2004 #7 Share Posted December 24, 2004 εφόσον έχει το 1.7 δεν έχει πρόβλημα με Wini.το mobo σου επειδή είναι 1.0 δεν έχει PCI lock κατά 99% αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα αφού δεν ocάρεις.Ναι το διαγνωστικό της MS είναι. κοίταξε το, επίσης με το memtestx86 καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το 1.40 και να τρέξεις μερικές loopες από test7 (σε παλιότερες εκδόσεις είναι διαφορετικό το test 7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Posted December 24, 2004 #8 Share Posted December 24, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell εφόσον έχει το 1.7 δεν έχει πρόβλημα με Wini. Δεν λεω για υποστηριξη απο το board αλλα για την συμβατοτητα με το prime95. εχει ακουστει να μην παιζει ακομα και στα default Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Posted December 24, 2004 #9 Share Posted December 24, 2004 ...εε εχουν ακουστει διαφορα για τους wini.....το θεμα ομως ειναι οτι ο φιλος μας λεει οτι κρασαρει συνεχεια ...και δεν μπορει να παιξει τιποτα......κατι αλλο παιζεται.....Δοκιμασες να βγαλεις τα παντα και να αφησεις μονο τα απαραιτητα ουτε raid ουτε τιποτα, σε ενα single disk....??....Benchmark 3D βγαζει??Με μια μνημη δοκιμασες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Posted December 24, 2004 #10 Share Posted December 24, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 19:21] ...εε εχουν ακουστει διαφορα για τους wini.....το θεμα ομως ειναι οτι ο φιλος μας λεει οτι κρασαρει συνεχεια ...και δεν μπορει να παιξει τιποτα......κατι αλλο παιζεται..... μην εισαι σιγουρος οτι δεν του crashαρε συνεχεια, τον εκανε RMA και με το νεο CPU δεν ειχε κανενα προβλημα...μενει να δουμε αν ο παραπανω φιλος εχει winchester Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 24, 2004 Author #11 Share Posted December 24, 2004 Όχι, δεν παίζω με Winchester To board έχει PCI/AGP lock και μάλιστα το deault του είναι κλειδωμένο. Μάλιστα το default fsb είναι 204MHz και δοκίμασα ακόμα και βάζοντάς το μόνος μου στα 200. Τα ίδια... ΜemTest86 έχω το 3.2. Αυτό περνάει όλα τα τεστ. Πρέπει να δοκιμάσω με κάποιο άλλο? Φεύγοντας το βράδυ για ρεβεγιόν, θα αφήσω της Microsoft na τρέχει, να δούμε τι θα κάνει και αυτό... Έχω κάνει όλες τις δοκιμές, ακόμα και χωρίς raid & sb απάνω. Μόνο με 1 sata και vga για να παίξει, όπως επίσης και με 1 μόνο μνήμη... :wassat: Είχα βάλει και το 3DMark 2005 κάποια στιγμή να παίξει, με full detail στο driver της nVidia, και έτρεξε κανονικά (δίνοντας βέβαια μικρό σκορ αφού ήταν σε high quality) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted December 24, 2004 #12 Share Posted December 24, 2004 την 12άρα τροφοδοσία την έχεις βάλει? χωρίς αυτήν ο υπολογιστής απλά ανοίγει (γιατί παίρνει και από την 12άρα της 24Pinης αλλά για fullload ξέχασε το). Αν δε το έχεις στήσει μόνος το μηχάνημα πάντο πίσω. Την ψήκτρα την έχεις βάλει σωστά. Επίσης στο menu FAN control του BIOS απενεργοποίησε το FAN equalizer μήπως και φταίνε οι θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 25, 2004 Author #13 Share Posted December 25, 2004 Ναι, είναι όλα συνδεδεμένα στο mobo και η +12ν. Εγώ το έχω στήσει, αλλά πήρα mobo+cpu+vga από το ίδιο κατάστημα, οπότε τους τα παω και τους λέω να τα κάνουν να δουλέψουν... Από θερμοκρασίες, όπως λέω και στο 1ο ποστ, είμαι πολύ καλά και είναι όλα στο manual, χωρίς αυτοματισμούς κλπ. ’λλωστε είναι όλοι οι ανεμιστήρες, silent και κάνει ελάχιστο θόρυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 27, 2004 Author #14 Share Posted December 27, 2004 Εχθές δοκίμασα να τρέξω και το Prime95 που παίζει από linux boot-disk... Τα ίδια... Σκάει σε λιγότερο από 2 λεπτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Posted December 27, 2004 #15 Share Posted December 27, 2004 αν με ολα stock σου κολαει συνεχεια και σε games δεν εχεις παρα να το επιστρεψεις! τωρα αυτο με το default FSB 204 δεν μου πολυ αρεσει (οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο, απλα δεν ειναι σωστο)Επισης θεωρω δεδομενο οτι εχεις κανει ενα fresh install Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Posted December 27, 2004 #16 Share Posted December 27, 2004 αλλαξε μητρικη καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted December 27, 2004 #17 Share Posted December 27, 2004 βασικά καλά είναι να αλλάξεις Mobo (είναι και 1.0) αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου λύση τα προβλήματα. Windows Memory Diagnostic δε μας είπες έτρεξες. Το 204 HTT που βάζει δεν είναι τίποτα σπουδαίο και η ASUS βάζει 204 και βάλε άσχετα αν δε το βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 27, 2004 Author #18 Share Posted December 27, 2004 Έτρεξα και το Windows Memory Diagnostics, όλα τα τεστ (standard & extended). Έτρεχε 18 ώρες, χωρίς το παραμικρό...Ναι, έχω κάνει φυσικά fresh install και μάλιστα έχω δύο, όπου κάνουν και οι δύο τα ίδια. Η μια κάθεται πάνω στον sata η άλλη πάνω στο raid10...Απλά ήθελα ν'αποφύγω την αλλαγή μητρικής γιατί όπως όλοι ξέρετε, είναι μεγάλος μπελάς, χώρια το ότι λόγο εορτών, δεν ξέρω πότε θα την πάρω πίσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted December 27, 2004 #19 Share Posted December 27, 2004 Πραγματικά δε ξέρω τότε τι φταίει, αν το έχεις πάρει πακέτο από το ίδιο μαγαζί (mobo, CPU) καλύτερα να το πας να στο κοιτάξουν. Τα parts έπρεπε να παίζουν όλα κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Posted December 28, 2004 Author #20 Share Posted December 28, 2004 Λοιπόν, από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησα να κάνω μερικές δοκιμές, γράφοντας κάτω τους συνδιασμούς για να είμαι σίγουρος τι έκανα και τι όχι. Οπότε, όταν έφτασα στο σημείο να έχω βγάλει όλα τα components και να υπάρχει μόνο το floppy και ένα στικ μνήμης στη 1η θέση, έτρεξε το Prime95 από δισκέτα γιά 10 ώρες χωρίς ούτε ένα σφάλμα... Μετά έβαλα και το 2ο στικ μνήμης στη θέση 2, ώστε να τρέχει σε dual mode. Το ίδιο, ούτε ένα σφάλμα. Μετά άρχισα να βάζω τα υπόλοιπα πράγματα ένα ένα και τρέχοντας το Prime για μία ώρα περίπου (το ξέρω ότι θέλει πολλές ώρες, αλλά αν σκεφτείτε ότι δεν κρατούσε ούτε 2 λεπτά, η ώρα ήταν πολύ καλά...). Οπότε μετά έβαλα με τη σειρά, τρέχοντας κάθε φορά το Prime για μία ώρα τα SATA, DVD-R + DVD-RW, SB, Raid. Τώρα το άφησα στο σπίτι να τρέχει με τα πάντα επάνω και κάτω από WinXP (τρέχοντας και μερικά π2π από πίσω ). Ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι ότι έχω τις μνήμες στις θέσεις 1+2, αντί για τις 3+4 που είχα προτιμήσει πριν, λόγο μεγαλύτερης απόστασης από την ψύκτρα του επεξεργαστή, τρώγοντας έτσι λιγότερο ζεστό αέρα... Εν τω μεταξύ, περιμένω 2x512 OCZ Platimum Rev2 αλλά παιχνίδια ακόμα δεν μπορώ να παίξω... Το NFSU2, σκάει βγάζοντας τυχαία χρώματα στην οθόνη μετά από 4-5 λεπτά (χωρίς να υπάρχει πρόλημα θερμοκρασίας ούτε στην κάρτα ούτε στον επεξεργαστή)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.