Jump to content



Αναλώσιμα εκτυπωτών:μελάνια,χαρτιά σιδηρότυπα


schumifer1442169067

Recommended Posts

Ήθελα από καιρό να ανοίξω ένα thread για όσους χρησιμοποιούν τους εκτυπωτές τους αλλά θα ήθελαν να μειώσουν το κόστος χρήσης τους. Οπότε από το να ψάχνει ο καθένας μόνος του όλα τα μαγαζιά ίσως θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τις γνώσεις αγοράς που έχουμε για να δούμε πού θα μας βγάλει. Αυτά που εγώ μπορώ να σκεφτώ αφορούν τα μελάνια ,τα φωτογραφικά χαρτιά εκτύπωσης και τα σιδηρότυπα .Για διαφάνειες δε γνωρίζω πολλά.

Μελάνια. Χρησιμοποιώ έναν Epson Stylus Photo 750 (σπίτι υπάρχει κι ένας HP815C ο οποίος έχει μόνο μαύρο.)Για μελάνια χύμα σε μπουκαλάκια έχω βρει μόνο στο ιδανικό 5 ευρώ το μπουκαλάκι(20 ml).www.idaniko.gr .Είναι απέναντι από το Πλαίσιο. Αν ψάχνετε για έτοιμα cartridges φθηνότερα τα έχω βρει στο byron-shops.com ο οποίος έχει και πολύ καλές προσφορές(του στυλ 2 μαύρα και 2 έγχρωμα 20κάτι ευρώ) .Και στις δύο περιπτώσεις τα μελάνια είναι γερμανικά OCP. Τουλάχιστον τα χύμα έχουν απαράμιλλη ποιότητα με τα αυθεντικά –αυτά χρησιμοποιώ μιας και o EPSON έχει built-in τις κεφαλές οπότε στην ουσία γεμίζω το «δοχειάκι» χωρίς φόβο για τις κεφαλές!

Φωτογραφικό χαρτί: Ο φωτογράφος της γειτονιάς μου με έχει διαβεβαιώσει ότι στη φωτογραφική εκτύπωση τη μεγαλύτερη σημασία έχει το χαρτί. Εγώ βρήκα Kodak Ultima Picture Paper 270gr/m2 250 microns (ξέρει κανείς τι σημασία έχουν τα microns?),Ultra glossy A4.15 φύλλα 12,9 ευρώ. Αυτά είναι τα professional της Kodak.Η αμέσως επόμενη ποιότητα είναι 230(ή240)gr/m2 10,5 ευρώ τα 15 φύλλα. Όλα αυτά στα Carrefour.

Δυστυχώς δε βρήκα 8Χ15 χαρτί καθώς νομίζω ότι και πιο φθηνά θα είναι και πιο βολικό καθώς αυτό είναι το πιο συνηθισμένο μέγεθος. Για σύγκριση περίπου 4 (8Χ15) βγαίνουν από μία Α4.

Τέλος για σιδηρότυπα χρησιμοποιώ της Ednet που έχουν 1,5 με 2 ευρώ η Α4 σελίδα. Επίσης από Carrefour.Ως τώρα καλά τα πάω με αυτά.

Αυτά από εμένα ,περιμένω προσθήκες

Αλέξανδρος

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω τον hp 940c κ με τις αναγομώσεις έχω σωθεί! Παλιότερα είχα δοκιμάσει τα μελάνια από το ιδανικό κ δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Τυχαία βρήκα έναν τύπο που μου έστειλε κάτι μελάνια για αναγόμωση, καλύτερα κ από τα αυθεντικά :D:D:D:D Επειδή δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αν θέλει κάποιος του δίνω τα τηλέφωνα. Η οικονομία που κάνεις από τα μελάνια είναι σημαντικότατη. Τώρα πλέον τσιγκουνεύομαι το χαρτί κ όχι το μελάνι, γιατί το μελάνι μου έρχεται φθηνότερα. Άσε που σε κάθε γεμισμα το τιγκάρω με μαύρο μελάνι κ με βγάζει για πάρα μα πάρα πολύ καιρό.

Εϊναι πόρωση η αναγόμση των μελανιών με τις σύριγγες κ όλα αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο χαρτί για μένα είναι το Epson Premium Glossy Photo Paper 10x15.

Το αγοράζω από Γερμανία γιατί εκεί έχω βρει την συσκευασία των 50 φύλλων.

http://www.technikdirekt.de/main/page.xp?pageid={BA485AFC-1D74-4268-A796-E45F29DD822B}&SESSIONID=228234212240&DS=1&TS=1609484556&type=focus&doctype=article&focus=623726&focuslayout=full5&focuslayout=full5&history=add

:D

Link to comment
Share on other sites

Από Γερμανία πόσο σου έρχεται συνολικά?
To πακέτο των 50 φύλλων στοιχίζει 10 ευρώ και τα μεταφορικά 20 ευρω. Όπως καταλαβαίνεις σε συμφέρει μόνο αν πάρεις κάποια σεβαστή ποσότητα.

Πάντως όταν πήρα εγώ και απ' ότι θα δεις και στο link που σου έδωσα, έχουν μία προσφορά 1+1 δώρο. Οπότε αν πάρεις μερικά πακέτα, δεν θα σου φανούν τα μεταφορικά :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.