Jump to content

ρυθμιση ρεύματος για Arctic Silancer

ARK

Recommended Posts

Αγόρασα την Αrctic Silencer 3 για την 9800ΧΤ και την τοποθέτησα.Μου κατέβασε την θερμοκρασία της κάρτας απο 60 στους 40 c !!!

Δεν είναι όμως και τόσο αθόρυβη.Συμβαίνει το εξής:

Της έδωσα ρεύμα κeiμενόμενο (7-12 volt) απο ένα πανελάκι που έχω στην πρόσοψη, όμως στα 12 volt δουλεύει κανονικά στις φουλ στροφές με το φυσιολογικό θόρυβο.Οταν όμως αρχίσω να κατεβάζω το τριμμερ προς τα 7 volt (για λιγότερο θόρυβο) αρχίζει να τσιτσιρίζει σαν σειρήνα. Ετσι αναγκαστικά την έχω φουλ στροφές (12V).

Το παράξενο όμως είναι ότι αν τις δώσω ρεύμα κατευθείαν 7 V (οχι απο το τριμμερ του πανελ) δεν τσιτσιρίζει.

Τώρα θέλω την βοήθειά σας .

Θέλω να μην της δείνω ρεύμα απο το τρίμμερ αλλά απο δύο τάσεις ξεχωριστές που έχω δηλ 7V kai 12 V να διαλέγω ανάλογα με την χρήση μία απο τις δύο.

Τα δεδομένα που έχω είναι

1) Δύο καλώδια που δίνουν 7 V.

2) Δύο καλώδια που δίνουν 12 V

3) Exω βρεί ένα διακόπτάκι δύο θέσεων που έχει τρία καλώδια (κιτρινο,μαυρο κόκκινο).

Πως ενώσω όλα αυτά έτσι ώστε βάζοντας το διακοπτάκι να έχω δύο τάσεις (7V και 12 V) ?

• 3 weeks later...

Τα 7 Volt που λες είναι μετρημένα με πολύμετρο ή απλα τα εβγαλες απο αριθμητική πράξη..?

Εγώ την δίνω απο ένα panel to aerogate I και μου δουλευει μια χαρά....

είναι τα δεδομένα του πανελ (7-12ν).

Τώρα του έδωσα κατευθείαν 5 βολτ απο κιτρινο (12ν) και κόκκινο (7ν) καλώδια.

Δήλαδή 12-7 = 5

Δεν τσιρίζει αλλά έχει λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία. (55c σε full). με oc στην κάρτα 430 πυρήνα και 750 μνήμες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.