Jump to content



Μειωση θορύβου με χρήση ηχομονωτικών υλικών ??


backgroundman

Recommended Posts

Καλησπέρα, επειδή τα pc δε με αφήνουν να κοιμηθώ σκέφτομαι να τα "ντύσω" με ένα απο αυτά τα ηχομονωτικά υλικά.

Τα έχει χρησιμοποιήσει κανένας σας??

Είχε αποτέλεσμα (αισθητό) ??

Αυξήθηκε η θερμοκρασία (CPU-System) ??

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα αμα τα "ντυσεις" σωστα εσωτερικα θα καταλαβεις αμεσως μειωση θορυβου ομως οπως λες δεν σε αφηνει να κοιμηθεις , τοτε δεν θα καταφερεις και πολλα χρειαζονται δραστικοτερα μετρα . Παντως αξιζει να ασχοληθεις , ισως αν χρησιμοποιησεις πολυ παχυ ricofon (5 cm Οπως εγω ) ισως να κανεις την δουλεια και να βρεις την υσηχια σου . Οσο να 'ναι , αυξανεται η θερμοκρασια κυριως χωρου που επηρεαζει τον επεξεργαστη στην περιπτωση μου αυτο ηταν 4 βαθμους στο χωρο και 2-3 στον επεξεργαστη .

Link to comment
Share on other sites

H επένδυση του κουτιού για μένα είναι μάλλον συμπληρωματικό μέτρο κατά του θορύβου. Το καλύτερο είναι, προσωπική άποψη πάντα, να πάρεις έναν ρυθμιστή στροφών και να βάλεις όλα τα ανεμιστηρια σου εκει πάνω. Όταν δε κάνεις βαρια δουλειά μπορείς κάλλιστα να χαμηλώνεις τις στροφές και μόνο όταν κάνεις βαριά δουλειά να τα δουλεύεις full speed.

Εννοείται βέβαια οτι αν δεν έχεις καλή ψύκτρα θα πρέπει να πάρεις μια πιο αποτελεσματική.

Αν με τον ρυθμιστή στροφών κάνεις τη δουλειά ίσως να μη χρειαστεί να βάλεις ricofon αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία του κουτιού και περιορίζοντας τις δυνατότητες case modding. (Αν έχεις ή θέλεις να βάλεις Plexy το ricofon είναι ανώφελο).

Link to comment
Share on other sites

Jimmyfox τα pc στο δωμάτιο τρέχουν 24/7 seti, οπότε δε μπορώ να χαμηλώσω τους ανεμιστήρες. Απο ψυξη (στο πιο θορυβώδες pc) έχω SP94 + Enermax92mm που νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο για αέρα.

Σκεφτόμουνα να πάρω κανα πιο καλό ανεμηστήρα, αλλα μάλλον θα ανεβάσω τα επίπεδα θορύβου !!!

Για το casemod (plexy) το σκεφτόμουνα κατα καιρούς αλλα ποτέ δε πήρα την απόφαση να το κάνω, ίσως όταν βάλω watercooling...

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά ήταν ο Jogi που είχε παρουσιάσει ένα πολύ ωραίο post στο pctech με φωτό κλπ για το δικό του. Είχε χρησιμοποιήσει ηχομονωτικά του εμπορίου (όχι ειδικά για PC), με πολύ καλά αποτελέσματα.

Βασικά θέλεις ηχομόνωση αλλά και ηχοαπορρόφηση. Για το πρώτο συνήθως χρησιμοποιείται φελλός, ενώ για το δεύτερο ένα άλλο πορώδες υλικό (έχει και όνομα αλλά δε θυμάμαι). Τα κολλάς μέσα από το κουτί, όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη επιφάνεια. Οπωσδήποτε ξεκινάς από τα πλαινά, αλλά για μέγιστα ηχητικά αποτελέσματα δε μένεις εκεί, κολλάς σχεδόν όπου δεις μέταλλο. Εκτός από αυτά μπορείς να κάνεις και άλλα διάφορα, ανάλογα την όρεξη: βάζεις κάτι πλαστικές βάσεις στις βίδες των σκληρών (ελαστικά παρεμβύσματα λέγονται και μειώνουν τους κραδασμούς), κλείνεις τρύπες, μειώνεις τον αριθμό και μεγαλώνεις τη διάμετρο εξωτερικών ανεμιστήρων, κλπ.

Εννοείται ότι χρειάζεσαι ευρύχωρο κουτί, αλλιώς δε χωράνε τα μονωτικά (μιλάμε για συνολικό πάχος ανά επιφάνεια > 1cm), και επίσης εννοείται ότι ανεβαίνει ελαφρά η θερμοκρασία.

Αυτά λοιπόν τα ξέρω από δεύτερο χέρι. Κάποτε αγόρασα τα μονωτικά, αλλά τελικά βαρέθηκα, ξενέρωσα με την αισθητική φρίκη που θα έτρωγε το PCάκι, και δεν έκανα τίποτα. Χαμήλωσα λίγο τα ανεμιστήρια μόνο και όλα super.

Jogi ακούει ?

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα δεν θα καθομουν να κανω ηχομονωση....το αποτελεσμα (αισθητικο παντα) ειναι αθλιο...επομενος προτιμω να ακουω αυτο το ελαφρο βουητο που με νανουριζει κιολας...λολ

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον σκέφτεσαι για watercooling κοίτα να πας προς τα εκεί για να έχεις και την μέγιστη ησυχία. Με τα ηχομονωτικά, θα ανεβάσεις την θερμοκρασία, θα κόψεις βέβαια κάτι απ'τον ήχο (όχι βέβαια τρομερά εντυπωσιακά, εκτός να κάνεις το PC σαν τον κοναν τον βάρβαρο με προβιά) και αισθητικά θα είναι -υποκειμενικά πάντα- αίσχος.

Δες ένα παλιό κουτί μου όταν είχα αέρα που ήταν σαν να φόραγε pumpers.

Πάντως με τα ηχομονωτικά το μόνο που μου άρεσε ήταν σε κάτι WD σκληρούς που έκοψαν ένα υψίσυχνο ήχο που έβγαζαν και μου την δίναν άγρια στα νεύρα

post-58-1442173760,3516_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ειναι πανακριβα και κατα την γνωμη μου δεν αξιζουν . 3 χιλιοστα ? ελαχιστη μειωση . Καλυτερα να πας practiker να παρεις ricofon 5 εκατοστων 7 euro το τετραγωνικο μετρο νομιζω εκει να δεις τι κοβει ..

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα δεν θα καθομουν να κανω ηχομονωση....το αποτελεσμα (αισθητικο παντα) ειναι αθλιο...επομενος προτιμω να ακουω αυτο το ελαφρο βουητο που με νανουριζει κιολας...λολ

Όχι και άθλιο! Κοιτά το Uv reactive μονοτικό μου :D

post-15-1442173782,8605_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.