Jump to content



Επιλογή LASER printer


Morph1442169076

Recommended Posts

Χαιρετώ την παλαιά ομάδα του Pctech. Χαίρομαι που σας ξαναβρήσκω μετα από αρκετό καιρό.

Λοιπόν, μια ερώτηση.

Επειδή τυπώνω μεγάλες ποσότητες σε έγχρωμα (300 φύλλα την ημέρα) για καλύματα από θήκες cd και cd labels. Σκέφτομαι την αγορά ενός έγχρωμου LASER. Μέχρι τώρα τη δουλειά τη κάνω σε κάποιον έξω και μου κοστίζει περίπου 100€ για κάθε τίτλο CD.

Εχω δει τους:

Minolta MC2300DL με κάρτα δικτύου 500€ (χωρίς κάρτα δικτύου 400€)

HP laserjet 2550 me 469€.

Canon LBP-2410 846€

Οι τιμές χωρίς ΦΠΑ.

1. Μου είπε ένας οτι δεν είναι όπως οι inkjet που αλλάζεις το μελάνι και τελείωσε. θέλουν σύντήρηση κλπ. Τελικά, αν αγοράσω το δικό μου θα με συμφαίρει; ή θα καταλήξω να πληρώνω περισσότερα;

2. Το DRUM τι είναι;

3. Τελικά, αν αποφασίω να αγοράσω laser ποιόν να προτιμήσω; Αρχικά σκέφτομαι το minolta λόγω κόστους τόσο του εκτυπωτή όσο και των μελανιών. Αλλά πάλι δεν έιναι τόσο διαδεδ΄μένο σα μάρκα ενώ η ΗΡ είναι πιο γνωστή (είναι όμως πιο αξιόλογη και αξιόπιστη?)

Περιμένω εναγωνίως τις συμβουλές σας. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονος ότι είναι πιο ακριβά τα αναλωσιμα τους. Το drum είναι στην ουσία κα΄τι σαν φούρνος που σταθεροποιέι το χρώμα το οποίο χρειάζεται αλλαγή και αυτό μετά απο κάποιες σελίδες. Είναι πιο ακριβό απο έναν injket αλλά μάλλον πιο φθηνό από 100euro/cd.

Κοίτα 3 πράγμτα πριν αγοράσεις.

1. Κόστος αναλωσίμων

2. Κάλυψη αριθμού σελίδων και πάχος χαρτιού (max)

3.Αν πρέπει να μένει συνέχεια ανοιχτό ή όχι. Μερικοί πρέπει να είναι συνέχεια διότι με κάθε εκκίνηση χρησιμοποιούν μέρος από τα μελάνια για να καθαρίζονται και αυξάνει πάρα πολύ την κατανάλωση.

Ο ΗΡ 2500 που έχω στην δουλειά είναι μεν καλουτσικος αλλά έχω κάποια μικρά παράπονα και δεν ξέρω αν θα τον συνέστηνα σε άλλον ....

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά η πολύ εργασία και τα ταξίδια...

@Greek

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ρωτήσω σχετικά για το καθένα.

Οταν λές παράπονα για τον 2500, τι παράπονα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.