Jump to content



8x DVD+R DL writers just around the corner


Hemispasm1442169066

Recommended Posts

Απο οτι φαινεται η εγγραφη μεσων διπλης επιστρωσης με ταχυτητες 8χ ειναι πλεον πολυ κοντα

8x DVD+R DL writers to be released in Q1 next year

According to AV watch Mitsubishi and Ricoh are working on 8x DVD+R DL media and Philips is developing an 8x DVD+R DL writer scheduled to be released in the first quarter next year. Recently Ritek also unveiled that it is working on 8x DVD+R DL media.

At 8x speed it will take less than 16 minutes to write a full 8.5 GB DL disc. Currently the fastest announced DL writer is Toshiba's SD-R5372 capable of writing DVD+R DL at 5x speed, although there are no official specifications for this speed.

Πριν απο μολις μια εβδομαδα εκανα την πρωτη εγγραφη μου 4χ σε DL media. Anyways προσωπικα δε πιστευω οτι η εγγραφη των μεσων αυτων θα προχωρησει σε μεγαλυτερες απο αυτην ταχυτητες - ο χρονος που θα κερδισει κανεις θα ειναι αμελητεος συγκρινομενος με την αυξημενη πιθανοτητα μιας κακης ποιοτικα εγγραφης.

Link to comment
Share on other sites

όχι μόνο αυτό, φοβάμαι οτι θα περάσει πολύς καιρός ώσπου να έχουμε διαθέσιμα φθηνά DL δισκάκια στην αγορά.

Επίσης, με ταχύτητες κάτω από 4χ (ή ακόμα και 4χ ίσως) δε συμφέρει και χρονικά το DL. Αν θες περίπου 15-20 λεπτά για την συμπίεση μιας ταινίας και 7 λεπτά για την εγγραφή της με ένα DVD-RW 16x τότε το όφελος του χρόνου σε σχέση με το κόστος δεν είναι ευνοϊκό για τον καταναλωτή.

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφη 4χ σε DL media παιρνει τον ιδιο αν οχι λιγοτερο χρονο απο οσο χρειαζεται κανεις για το transcoding και την εγγραφη 16χ σε SL media. Το οφελος που εχει κανεις λογω μη απωλειας ποιοτητας και διατηρησης ολων των περιεχομενων θα ηταν αρκετο ακομα και ο χρονος να μην ηταν συγκρισιμος. Το κοστος φυσικα ειναι ενας παραγοντας, αλλα πιστευω οτι μεχρι το τελος του χρονο θα μπορουμε να βρουμε DL media στην αγορα με 4-5€

Τα media ειναι σιγουρα μια πληγη για τον σημερινο καταναλωτη, δυστυχως παντα ηταν ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα οφέλη που αναφέρεις είναι συζητήσιμο. Εγώ πάντα βγάζω τα menu από την ταινία. Δηλαδή πάλι θα πρέπει να κάνω κάποιο σχετικό editing για να αφαιρέσω τα menu. Aκόμα, η απώλεια ποιότητας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ειδικά σε τηλεόραση' που έχει hardware antialiasing και από κάποια απόσταση, η απώλεια είναι μάλλον αμελητέα.

Συνολικά δηλαδή με ταχύτητες 4χ DL γλυτώνω πόσο? 1 λεπτό? 2 λεπτά? Με το ζόρι 3. Kαι θα έχω και τα menu που δε τα θέλω (προσωπική προτίμηση αυτή βέβαια, αν και είμαι σίγουρος οτι πολλοί τα βγάζουν).

Ακόμα με €5 να πέσουν τα δισκάκια, είναι πρίπου 7-10 φορές πιο ακριβά από τα 4χ-8χ SL δισκάκια της αγοράς. Και δε μιλάω για ελεεινά δισκάκια. Τα BenQ 4χ γράφονται άψογα σε 8χ με το NEC2500 και είναι πολύ ποιοτικά κοστίζοντας €0,50.

Και €4 να πάνε και €3 πάλι δε συμφέρει (για μένα). Όταν είναι τα DL δισκάκια αρκετά φθηνά για να συμφέρει και οικονομικά τότε τα drives θα έχουν φθάσει το απόλυτο των δυνατοτήτων τους και θα είναι αρκετά πιο φθηνά απ'οτι τώρα.

Με δυο λόγια, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι η δυνατότητα εγγραφής DL δε χρειάζεται να αποτελεί κριτήριο αγοράς ενός DVD-RW από τη στιγμή που δεν είναι αξιοποιήσιμη. Είτε από οικονομικής σκοπιάς είται από καθαρά αύξησης παραγωγικότητας (μείωσης χρόνου).

Link to comment
Share on other sites

H διατηρηση των μενου και ολων των εξτρα για μενα ειναι προσωπικα επιθυμητη για τις αγαπημενες μου ταινιες - τα σχολια του σκηνοθετη και FX specialist ειναι τις περισσοτερες φορες πιο σημαντικα για μενα απο την ιδια την ταινια. Τα DL για αυτους που εχουν την ιδια νοοτροπια με εμενα ειναι μονοδρομος ιδιατερα οταν η νοοτροπια αυτη συνοδευεται απο μια HDTV (μακρινο ονειρο ακομα βεβαια).

Φυσικα το ιοκονομικο αποτελει απαγορευτικη τροχοπεδη αυτη τη στιγμη συμφωνω μαζι σου, η ωρα / διαρκεια εγγραφης ομως δε θα ηταν προσωπικα για μενα ακομα και αν ηταν χ1. Η ποιοτητα εγγραφης απο την αλλη ειναι εξισου ενας σημαντικος παραγοντας οσο και ο οικονομικος.

Link to comment
Share on other sites

H ποιότητα εγγραφής σαφώς θα πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο. Γι αυτό και δεν ξανασχολήθηκα με DivX από τότε που πήρα DVD-RW (+ το να μπορώ να βλέπω τις ταινίες στο σαλόνο μου με το deck).

Aλλά όπως είπες κι εσύ, απότελεί μακρινό όνειρο. Η HDTV θα ψιλοαργήσει και μόνο εκεί θα μπορεί να γίνει αντιληπτή η υποδεέστερη ποιότητα των συμπιεσμένων DVD ταινιών.

Αλλά και πάλι, μόλις έρθει η HDTV στην Ελλάδα το Blu-ray θα είναι πολύ κοντά.... οπότε ποιό το όφελος από το DL?

Δηλαδή, σε τομείς που τα πάντα είναι ρευστά και αλλάζουν πολύ γρήγορα (όπως καλή ώρα ο χώρος των optical drives και των τεχνολογιών τους) οι αγορές μας είναι σοφότερο να καθορίζονται από τις παρούσες ανάγκες μας και το βραχυπρόθεσμο μέλλον. Το να κοιτάμε τα παρόντα προϊόντα με βάθος ετών (πχ HDTV) δε μας οφελεί καθόλου οικονομικά αλλά ούτε και ουσιαστικά αφού η ανώτερη ποιότητα (=>λόγω μη συμπίεσης) δε είναι άμεσα αξιοποιήσιμη τουλάχιστον από την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών (πχ. πόσοι έχουν Plasma 40+"?)

Συνεπώς, με τα δικά μου μέτρα η αγορά ενός DL drive θα είναι δικαιολογημένη μόνο όταν οι δυνατότητές του φτασουν στο ανώτερο σημείο. Οπως είπες κι εσύ, σε άλλο thead, θα ήταν καλύτερο να περιμένεις ώσπου η ταχύτητα σε DL φτάσει τα 8χ η οποία ίσως θα αποτελέσει και το απόλυτο όριό. Δηλαδή σα να λέμε οτι η αγορά ενός drive με ταχύτητα εγγραφής DL 2.4x και 4x είναι βιαστικη αγορά χωρίς ουσιαστικό όφελος.

Αυτά με την προϋπόθεση βέβαια οτι κάποιος έχει DVD-recorder. Αν κάποιος δεν έχει το λογικότερο είναι να πάρει κάποιο drive τελευταίας γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα ειμαι χαρουμενος να βρω DL δισκακια κατω απο 6-7 ευρω και ας ειναι με 2.4χ . Το 4χ η το 8χ δεν με απασχολη τοσο οσο το κοστος. Αυτο το οποιο βρησκο καπως ανοητο ειναι πως παρα εγινε μεγαλη διαφιμηση για τα DVD και τις δυνατοτητες τους της οποιες σπανια βλεπουμε. Λεγανε για 17gb αποθηκευτηκου χωρου, συγουρα ειναι εφικτο με DL - DS δισκακια... αλλα που βρησκοντε αυτα ? Συγουρα οχι στα ραφια, και ουτε πιστευω πως θα τα δουμε καποτε. Προς το παρον το DVD το βλεπω να παραμενει σαν στανταρτ στα 4.7gb και σε μερικα χρονια βλεπουμε και για τα DL...

Link to comment
Share on other sites

Το να κοιτάμε τα παρόντα προϊόντα με βάθος ετών (πχ HDTV) δε μας οφελεί καθόλου οικονομικά αλλά ούτε και ουσιαστικά αφού η ανώτερη ποιότητα (=>λόγω μη συμπίεσης) δε είναι άμεσα αξιοποιήσιμη τουλάχιστον από την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών

Όχι όταν σκοπεύεις να φτιάξεις προσωπική συλλογή για Home Theatre. Τι θα κάνεις, θα φτιάξεις μια συλλογή και μόλις βγουν τα dual θα την ξανακάνεις από την αρχή; (Γνώμη μου πάντα).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά κρατάω τα menu πάντα... εξάλλου έκτός του οτι το dvd θα παίξει

σε όλα τα desktop τα μενού είναι αυτό το άλλο που το διαχωρίζει απο το divx κλπ.

Τα μοναδικά πράγματα που αφιαρώ στα σίγουρα είναι άλλες γλώσσες ή και υποτιτλοι

που έτσι κι αλλιώς δε προκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ.

Το θέμα με τα DL είναι οτι μπορείς να κρατήσεις τα πάντα πράγμα που κυρίως με ενδιαφέρει για ταινίες που είναι οι αγαπημένες μου, και έχω την ανάγκη να έχω

απο τα σχόλια του σκηνοθέτη ώς τα galleries κλπ.

Εξάλλου δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιεί κανείς πάντα το DL, αλλα μόνο στις

αγαπημένες ταινίες.Οπότε κ μένα κυρίως με ενδιαφέρει η τιμή του άγραφου και όχι

τόσο η ταχύτητα. Ταχύτητα στις συμπιεσμένες+SL, ποιότητα στις αγαπημένες+DL.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.