Jump to content



Εξειδικευμένοι αισθητήρες θερμοκρασίας


kagelar34

Recommended Posts

παιδιά θέλω να βρώ αισθητήρες θερμοκρασιας οι οποίοι να είναι πολύ λεπτοί σαν τσιγαρόχαρτο, ανθεκτικότατοι να μεταφέρουν την πληροφορία κατά προτίμηση ψηφιακά (αναλογικά θα με δυσκολέψει περισσότερο ) σ'ενα μόνο pin

αν γίνεται να παίρνουν και τροφοδοσία από αυτό το πιν δεν με πειράζει αλλά θα προτιμούσα από ξεχωριστό δλδ σύνολο 3 πινς (Vcc GND DQin-out)

λοιπόν όποιος ξέρει κάτι που να μοιάζει έστω μ'αυτό που ζητάω ας ποστάρει!!

Ερώτηση 1: που να βάλω τον σένσορα κάτω από τον πυρήνα ή από πάνω ανάμεσα στην ψύκτρα και CPU

Ερώτηση 2 : αν δεν βρω τέτοιο αισθητήρα σε προσιτή τιμή και πάρω έναν από τους χοντροκομμένους και τον βάλω στην ψύκτρα κολλημενο θα έχω μεγάλη απόκλιση ?

Link to comment
Share on other sites

Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά λογικά θα βρεις κάτι, το ζήτημα είναι τι θα διαβάζει την πληροφορία η οποία πρέπει να είναι πάντα αναλογική, τα ψηφιακά κυκλώματα μετά την μετατρέπουν σε ψηφιακή μορφή εφόσον αυτό ζητάμε από την συσκευή.

Link to comment
Share on other sites

Το κοντινότερο που μπορώ να σκεφτώ σε αυτό που λες είναι η σειρά 1 wire της Dallas Semiconductors (έχει εξαγοραστεί από τη Maxim):

Εχουν ακριβώς αυτό που θες, αλλά όχι σε τσιγαρόχαρτο. Είναι τρίπινα chips, χωρίς μεγάλη επιφάνεια που χρησιμοποιούν είτε τα 2 pins μόνο (GND, Vcc+Data I/O) ή και τα τρία (GND, Vcc, Data I/O). Το τρομερό τους είναι ότι το κάθε ένα είναι laser trimmed από το εργοστάσιο με μοναδικό 64bit id, ώστε μπορείς να έχεις πολλά (πχ. 10.000) στο ίδιο καλώδιο. Και το καλώδιο μπορεί να φτάνει μήκη εκατοντάδων μέτρων. Φυσικά η πληροφορία είναι ψηφιακή. Μαμάτο!

Τη τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί (το '98) δεν υπήρχαν σε smd packaging (μικρό), αλλά τώρα μπορεί, ρίξε μια ματιά: www.dalsemi.com

Οπως και να το κάνεις τσιγαρόχαρτο δε θα είναι. Για τέτοιο, μάλλον θα πρέπει να πας σε αναλογική λύση, τουλάχιστον για τον αισθητήρα. Κυκλοφορούν θερμοζεύγη σε τέτοια μορφή, όπως αυτά που έχουν τα mobos, αλλά θα χρειαστείς A/D μετατροπέα για να παίρνεις πληροφορία ψηφιακά.

Αυτά, αν θες και άλλα πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω για τους DALLAS έχω χρησιμοποιήσει τους DS1620 και λ΄΄ιγο ασχολήθηκα με τους DS18s20 κάτι τέτοιο θέλω αλλά λεπτούς ξέρεις κάτι σε αναλογική φάση ?ΟΙ δαλλασ αν εξαιρέσεις το μέγεθος κάνουν καλή δουλειά και είναι εύχρηστοι

Link to comment
Share on other sites

Μια και μιλαμε για αισθητηρες...εχω βρει εναν που μπενει σε πινακια της μητρικης αλλα βαριεμαι να το ψαξω...ξερει κανεις αν οι μητρικες εχουν τετοια πινακια...??

Και πιο συγκεκριμενα η asusP4P800??

Link to comment
Share on other sites

Αισθητηρες μικρους????μμμμμ.....το aerogateεχει μεσα 4,κ τους συνδεεις πανω του........

Yπαρχουν αυτοι.... http://www.chillblast.com/customer/product.php?productid=16568 Αλλα αρκετα ακριβοι....

Αυτοι http://www.pcmeasure.com/sensors.php επισης ακριβουτσικοι...

Αυτοι http://store.over-clock.com/Adaptors___Connectors.html που ειναι σε νορμαλ τιμη κ πολυ ωραιοι (αν τους θες για casemod)....τους οποιους νομιζω εχει κ το hacshop...παρε τηλεφωνο κ ρωτα η πηγαινε μια βολτα απο εκει...δεν εχεις να χασεις τιποτα!

@soler...ολες οι μητρικες εχουν τετοια...!

Link to comment
Share on other sites

παιδιά μάλλον (Παρακαλώ Διορθώστε με αν κάνω λάθος)οι τελευταίοι είναι έτοιμοι για χρήση ...εγώ τους θέλω με datasheets specifications ktl για δικό μου προγραμματισμόνα τους συνδέσω με κάποιον PIC που το πολύ άντε να έχει A/D converter αν ο αισθητήρας είναι ανλογικός

@ COUVELAND ξέρεις κάτι για αναλογικούς?γιατί εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.