Jump to content



SOS Hard Disk!! Κουφή περίπτωση!! Χάνω την δουλειά μου!


kikis2002

Recommended Posts

Western Digital 400 40GB σε 2 partition από 20GB

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

Το pc ήταν στο internet σε mirc σε ftp και sites.. ξαφνικά θέλω να πάρω τηλέφωνο και πατάω αποσύνδεση και φεύγω από το pc!

Όταν γυρνάω βλέπω το pc σε μια φάση να λέει...

"Verifying DMI Pool Data......"

είχε κάνει reboot και κάτι έχει πάθει.. και τώρα όποτε το ανοίγω φτάνει σε αυτό το σημείο και φυσικά δε μπαίνει σε windows!

Βάζω το cd των XP για να δω τα partition τι γίνονται!

Το 1o αγνώστου τύπου (δεν έβλεπε αν είναι fat ή ntfs) και άδειο!

Το 2o fat32 και γεμάτο!

Μετά μπήκα με console των xp και έκανα FIXMBR και FIXBOOT!

Μετά από αυτό συνέδεσα το pc σε ένα δεύτερο pc με fat32 δίσκο και XP! Πήρα τα αρχεία του δεύτερου καλού partition και τα φύλαξα! Στο πρώτο partiotion έδειχνε γύρω στα 20 αρχεία με ημερομηνίες του 80 του 90.. ! Αλλοπρόσαλλα αρχεία χωρίς καταλήξεις και ονόματα κινέζικα χωρίς φακέλους!! Επίσης έδειχνε το δίσκο για 1.8GB από τα οποία 1.1 άδεια ενώ είναι 20GB το partition!

ΚΟΥΦΟ!!! Με partition magic το έβλεπε το partition ως 20000MB και έλεγε 1050 άδεια και 800 γεμάτα lol τα άλλα 18000 δε λέει τι είναι Να επισημάνω κάτι όμως.. από ότι κοίταζα καλά καλά μου το έβγαζε αυτό το partition ως FAT ή FAT16.. απο το cd των xp !

Έβαλα το get databack να κάνει δουλειά αλλά μπα.. μου μάζευε ασυνάρτητα και ελάχιστα αρχεία.. αφού έψαχνε το 1.8GB!

Το fat16 έμαθα ότι έχει όριο 1.8GB! Οπότε εκεί είναι το πρόβλημα!

Όπως έκανα fixboot και fixmbr τον έγραψαν τον δίσκο για fat16! Πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να διορθώνει το boot table και το mbr και λύνεται το πρόβλημα!

Πείτε μου παιδιά ιδέες.. ότι πιστεύετε.. ότι μπορώ να κάνω.. ότι παρόμοια περίπτωση σας έχει τύχει! Είναι κρίμα ρε παιδιά να χαθεί τόση δουλειά!! Δούλευα για μια γραφιστική εταιρεία και χάνω την δουλειά σίγουρα τώρα..! Το χειρότερο είναι ότι είχα φτιάξει ένα τελευταίο site.. το οποίο ήταν πολύ πολύ καλό και δε το έχω βάλει στο internet! Τουριστικός οδηγός της Κέρκυρας! Μόνο μην με βρίζετε και εσείς που δε κρατούσα back up! :p

Link to comment
Share on other sites

Άμα δεν βρεις άλλη λύση, δοκίμασε το εξής.

Ξεκίνα με ένα linux live-cd και με το

fdisk

δήλωσε το partition ως fat32. Εννοείται πως δεν κάνεις φορμάτ ή delete ή κάτι παρόμοιο. Απλά, δηλώνεις τον τυπο του partition.

Link to comment
Share on other sites

1. Καταλαβαίνω ότι έπαθες σίγουρα μεγάλη ζημιά, αλλά καλό θα ήταν να ακολουθείς τους κανόνες του forum και να γράφεις ελληνικά και όχι greeklish!!!!

2. Μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής: Α) Δες εάν μπορείς να πάρεις ένα image του σκληρού ως 18GB όμως με κάποιο πρόγραμμα και να το πετάξεις κάπου αλλού και να δεις εάν μπορείς να το διαβάσεις. Β) Με κάποιο livecd είτε των Windows XP (χρησιμοποιείς το PE Builder) ή με Linux να προσπαθήσεις να δεις και να διορθώσεις το πρόβλημα.

Ουστικά για κάποιο λόγο έχει χτυπήσει το MBR και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να το διορθώσεις χωρίς απώλειες.Καλό πάντως θα ήταν να παίρνεις και ένα backup από τώρα και στο εξής, κυρίως εφόσον έχεις τόσο σημαντικά αρχεία στο pc σου!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.