Jump to content



canon iP4000 ή iP6000D???


boss.xdsl

Recommended Posts

Χρόνια πολλά!

Παιδιά έχω τεράστιο δίλημμα τι να προτιμήσω από canon pixma το iP4000(έχω διαβάσει θετικά και αρνητικά) ή το iP6000D;

Έχετε κάποιο από τα παραπάνω, εντυπώσεις σχόλια αρνητικά/θετικά;

Μια ακόμα βασική απορία που έχω είναι: σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξω κεφαλή πχ βουλώσει πόσο είναι το κόστος(περίπου) για την αλλαγή της;

Αν υποθέσουμε ότι έχει 5 μελανάκια τότε αυτόματα σημαίνει 5 κεφαλές άρα κόστος=μελανάκια Χ 5;

Η χρήση που τον θέλω είναι για εκτύπωση tutorials τα οποία φύσικά περιέχουν και διάφορες εικόνες και κάποιες φορές για εκτύπωση photos.

Όπως καταλάβατε με ενδιαφέρει η οικονομία(μελάνια/εργονομία κτλ).

Ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν!

Link to comment
Share on other sites

Αν του συνέκρινα καλά η διαφορά τους είναι ότι ο δεύτερος έχει οθόνη και card reader, πράγματα που με θέλγουν αρκετά αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογούν την διαφορά τους ως προς την τιμή...

Επίσης δεν βλέπω κάπου να αναφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης μπρός πίσω που έχει ο 4000.

Εγώ πάντως προχτές έλαβα τον 4000 και είμαι ευχαριστημένος χωρίς να τον έχω τεστάρει και πάρα πολύ αλλά και γενικά από ότι έχω διαβάσει πολύς κόσμος είναι ευχαριστημένος.Εσύ τι αρνητικά έχεισ διαβάσει γι αυτόν?

Link to comment
Share on other sites

Για θόρυβο δεν ξέρω διάβαζα ότι λειτουργεί δεν λειτουργεί δεν ακούγεται!

Αρνητικά που έχω ακούσει είναι ότι αργεί να ξεκινήσει την 1η εκτύπωση ενώ μερικοί κάνουν σχόλια ότι το μπροστινό μέρος είναι πολύ ψεύτικο(λεπτό πλαστικό) που δίνει την εντύπωση ότι με το παραμικρό μπορεί να σπάσει.

Αν και τελικά έκανα παραγγελία iP4000 ακόμα αναρωτιέμαι τι γίνεται με τις κεφαλές, δλδ αν και όταν γίνει αλλαγή θα συμφέρει να δώσει κάποιος 80€+(δεν ξέρω ακριβώς);

Ελπίζω ακόμα και τόσο να είναι το κόστος να έχει "βγάλει" τα λεφτά του από την οικονομία που κάνει στα μελάνια!

Είδωμεν.!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε όταν τον δοκίμασα στην αρχή χωρίς καμία ρύθμιση δεν τον βρήκα αθόρυβο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκανε και κάποιον τρομερό θόρυβο, τουναντίον ήταν αρκετά ήσυχος!Ισως τα περί αθόρυβης λειτουργίας να γράφτηκαν σε σύγκριση με άλλους εκτυπωτές γιατί και εγώ αν τον συγκρίνω με το 9 ετών ΗΡ μου θα τον βρώ τάφο!Επαναλαμβάνω πάντως ότι τα επίπεδα θορύβου είναι χαμηλότατα. Όντως του παίρνει λίγη ώρα για να πάρει μπρός αλλά μετά επιταχύνει!

Επίσης υπάρχει και μία εφαρμογή που τον θέτει σε quiet mode οπότε συμπεραίνω ότι εκεί θα είναι όντως αθόρυβος αλλά όπως λέει και το πρόγραμμα θα επιβραδυνθούν οι εκτυπώσεις.

Τώρα όσον αφορά στα πλαστιά όντως δεν είναι για πολλά πολλά και μάλιστα η μπροστινή πόρτα που αναφέρθηκε παραπάνω όντως δεν μου γεμίζει το μάτι καθόλου άσε που κλειδώνει στην θέση της από ένα μάλλον αδύναμο διακοπτάκι που δεν το εμπιστεύομαι και πολύ και πάντα θα το προσέχω ιδιαίτερα γιατί δεν λέει να χαλάσει οκαι να χάσκει ο εκτυπωτής.

Πάντως εκεί που έχασα την μπάλα και δεν το πίστευα ήταν όταν είδα την πρώτη φωτογραφία.Πραγατικά επαγγελματική ποιότητα αν και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δει τι μπορούν να κάνουν άλλοι εκτυπωτές και απλώς μεταφέρω την εμπειρία μου για τον συγκεκριμένο.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε ότι αργεί στο ξεκίνημα... για τι χρόνους μιλάμε(μέσο όρο);

Τι ρυθμίσεις έκανες ώστε να μειώσεις έστω και τον ελάχιστο θόρυβο;

Στο PDF γράφει:

Acoustic noise levels Approx. 35 dB (A) in the best quality mode.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστικα με τον iP4000.

Ειδικά όταν σύγκρινα με default settings σε draft mode εκτυπώσεις δίπλα-δίπλα με έναν παμπάλαιο HP 1000 ο οποίος έδωσε ρέστα μπροστά στον 4000!!!

Μπορώ να πω με "άνεση" πως ακόμα και σε normal mode ο iP4000 μετα βίας άγγιζε το draft του HP1000.

Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση στο θέμα του θόρυβου... κάνει κάτι γκράγκα-γκρούκα όταν ξεκινάει την εκτύπωση απαράδεκτα για 1 μοντέλο του 2004(2005).

Το 2ο που παρατήρησα είναι ότι στις κατακόρυφες γραμμές σαν να μη είναι σωστά ευθυγραμμισμένη η κεφαλή.

Δοκίμασα αυτόματη και manual ευθυγράμμιση χωρίς επιθυμητά αποτελέσματα!

Όποια πρόταση/συμβουλή/παρατήρηση σε αυτό το θέμα δεκτή!

Παρ' όλλα αυτά σε γενικές γραμμές μου κάνει για αυτό που θέλω... εκτύπωση από tutorials κτλ απλά περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό ειδικά συγκρίνοντας το με 1 μοντέλο πανάρχαιο μπροστά του!

Τώρα ας έρθουμε στα έσω, έκανα εκτυπώσεις σε High-Res και έχω να πώ ότι τα χρώματα δεν έχουν την ζωντάνια/θερμότητα που πρέπει φυσικά δεν περίμενα το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από αυτό που βλέπω στο monitor μου όπως θα γινόταν με ένα έγχρωμο Laser ας πούμε αλλά περίμενα κάτι με περισσότερη ζωντάνια!!!

Τώρα ελπίζω να με δικαιώσει η οικονομία των μελανιών του, αν κρίνω βέβαια από τα παραπάνω ομολογώ πως έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου και γι' αυτό.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλιμπράρισμα για τον iP4000;

Βασικά θέλω να δώσω στις εκτυπώσεις μου περισσότερο Sharpen ώστε ειδικά στις εικόνες να μην φένονται λες και έχει πέσει Blur και καλύτερη θερμοκρασία χρώματος γιατί φένεται σαν ξεθωριασμένο!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε όλους. Φίλε boss.xdsl δεν καταλαβαίνω κάτι:

Με ποια λογική πηγαίνεις από τον iP4000 στον iP6000D ενώ υπάρχει ενδιάμεσα και 0 iP5000;

Αυτά πηγαίνουν και προς την υπόλοιπη συζήτηση:

Δεν ξέρω γιατί η CANON έβαλε την καλύτερη photo τεχνολογία της σε ένα μεσαίο μοντέλο αλλά αν δείτε την ανάλυση, την απουσία κόκκου, το contrast και άλλα πολλά που βγάζει ο IP5000, ε, θα σας πέσει το σαγώνι στο πάτωμα!

Βέβαια, να ξέρετε ότι στο συγκεκριμένο εκτυπωτή φαίνονται όλες οι ατέλειες μιας μέτριας φωτογραφίας. Λογικό δεν είναι; Έτσι κι αλλιώς εκτυπώνει μόνο αυτό που υπάρχει στη φωτογραφία. Μην περιμένετε από μια photo η οποία είναι ψιλοχάλια να κάνει παπάδες...

Γι αυτό, για να είμαι κι εγώ αντικειμενικός πρώτα προς τον εαυτό μου, και θέλοντας να κάνω σύγκριση με τον προηγούμενο HP photosmart P1000 που είχα, πήγα εδώ:

http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=pentax750z_samples/

κατέβασα την τρίτη φωτογραφία από την αρχή (αυτή με τα πολλά πολύχρωμα λουλούδια, προσοχή το original αρχείο που είναι αρκετά μεγάλο) και έκανα την εκτύπωση σε Α4 στο ίδιο χαρτί (Premium Glossy Photo Paper της EPSON) και στους δύο.

Αποτέλεσμα:

Αρκετά αξιόλογη εκτύπωση στον P1000 με μειωμένη αντίθεση, πιο χλιαρά χρώματα και έντονη την αίσθηση "εκτύπωσης".

Στον CANON αυτό που είδα δεν έχει νόημα να το περιγράψω... απλά πρέπει να το δείτε για να το καταλάβετε. Επίσης, έντονη η αίσθηση της "φωτογραφίας"!

Προσέξτε, δεν είμαι υπέρμαχος της CANON γενικώς. Είμαι υπέρμαχος του iP5000.

Απλά σας προτρέπω, αν μπορείτε, δείτε και αυτόν προτού καταλήξετε.

Link to comment
Share on other sites

Photos δοκίμασα από εδώ.

Δεν έχω εκτυπώσει ακόμα σε photopaper αλλά τα αποτελέσματα θα φαινόντουσαν και σε απλό Α4, άλλωστε 99% για Α4 τον αγόρασα.

Αρχικά ήθελα το iP5000 επειδή όμως το πήρα από ελλάδα ήταν κατά πολύ ακριβώτερος από το iP4000, έτσι σχεδόν αναγκαστικά το επέλεξα!

Από θόρυβο τί λέει;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kernel, ο θόρυβος αρχίζει και τελειώνει στον τροφοδότη χαρτιού. Όταν αρχίζει να εκτυπώνει είναι σχεδόν αθόρυβος. Βέβαια όταν υπάρχουν πολλές σελίδες προς εκτύπωση, τότε ναι έχει θόρυβο αλλά όχι κάτι το απαράδεκτο.

Είναι γενικό φαινόμενο μάλλον στους Canon καθότι και ένα fax που έχω κάνει θόρυβο όταν τραβάει χαρτί.

Όσο για το draft mode, όντως είναι χειρότερο από τους HP. Προσέξτε όμως: αν επιλέξετε προσαρμοσμένη εκτύπωση και ανεβάσετε ένα κλικ την ποιότητα, όπου διορθώνονται όλα, δε σημαίνει ότι αργεί περισσότερο από τους HP. Το ίδιο είναι.

Επομένως είναι προφανώς θέμα ρυθμίσεων λογισμικού και όχι hardware.

Link to comment
Share on other sites

didymos αν επιλέξω όπως λες "Προσέξτε όμως: αν επιλέξετε προσαρμοσμένη εκτύπωση και ανεβάσετε ένα κλικ την ποιότητα, όπου διορθώνονται όλα" έχω την εντύπωση πώς είναι το ίδιο με το να επιλέξω "Υψηλή" από το κεντρικό menu... με άλλα λόγια ξεφεύγει από το επίπεδο draft! Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Αν δεν κάνω τότε αυτό σημαίνει πως καταρίπτεται και το θέμα οικονομία μελάνης μιας που σε τέτοιο επίπεδο "ποιότητας" καταναλώνει περισσότερο!

Μπορώ να ρίξω τον θόρυβο επιλέγοντας quiet mode έτσι όμως μειώνεται η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης!

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ξεφεύγει από το draft δε σημαίνει ότι πηγαίνει στην "υψηλή" εκτύπωση.

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεσαι τόσο. Το λογισμικό της Canon όπως πιθανόν να παρατήρησες έχει επιλογές για ψαγμένους χρήστες (με χειροκίνητες επιλογές) αλλά και για απλούς χρήστες (με το Σύμβουλο Εκτύπωσης). Το θεωρώ κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο της HP.

Όσο για την οικονομία, το μόνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι μέσα στις γιορτές έχω ξεσκιστεί να εκτυπώνω photos και είμαι ακόμα με τα μελάνια τα "μαμά".

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ξεφεύγει από το draft δε σημαίνει ότι πηγαίνει στην "υψηλή" εκτύπωση.

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεσαι τόσο. Το λογισμικό της Canon όπως πιθανόν να παρατήρησες έχει επιλογές για ψαγμένους χρήστες (με χειροκίνητες επιλογές) αλλά και για απλούς χρήστες (με το Σύμβουλο Εκτύπωσης). Το θεωρώ κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο της HP.

Όσο για την οικονομία, το μόνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι μέσα στις γιορτές έχω ξεσκιστεί να εκτυπώνω photos και είμαι ακόμα με τα μελάνια τα "μαμά".

Φυσικά και πηγαίνει στην υψηλή εκτύπωση αν πάς πχ Προσαρμ. ρυθμίσεις και επιλέξεις 2 στο γράφει αριστερά(υψηλή 2)!

Δεν μπερδεύομαι, απλά έκανα μία σύγκριση με βάση τις προκαθορισμένες σκάλες(draft, typical mode κτλ).

Ενοείται ότι παίζω με τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και φτιάχνω το κατάλληλο Profile για text, photos κτλ!

Σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία ελπίζω να είναι όπως τα λές, ο χρόνος θα δήξει και εδώ θα είμαστε πάλι να τα πούμε.! ;)

Όπως έχω γράψει όμως και σε κάποιο άλλο Post λογικό είναι με βάση τα default modes έναντι του HP1000(τουλάχιστον) να είναι πιο οικονομικός αφού και οι εκτυπώσεις του iP4000 είναι κατώτερες!

Το ιδανικό(πράγμα που δεν γίνεται) θα ήταν να έχει ίδια ή και καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης ενώ παράλληλα να ήταν και πιό οικονομικός. :018:

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω τελικά μπορεί να έχουμε και οι δύο δίκιο γιατί τελικά δε συγκρίνουμε ίδιους εκτυπωτές. Μπορεί να μοιάζουν εξωτερικά αλλά ο IP4000 είναι κατώτερης ποιότητας από τον IP5000 αναφορικά με την ανάλυση της εκτύπωσης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.