Jump to content



αγορά σκληρών για raid0


sokratis

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω 2 σκληρούς sata (μάλλον 80gb) για δημιουργία συστοιχίας raid0.

Έχω στο μυαλό μου τους WD800Jd της Western Digital.

Πιστεύετε θα την κάνουν καλά τη δουλειά τους? έχετε να μου προτείνετε κάποιους άλλους? ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που ψάχνεσε για RAID 0 πιστεύω ότι οι Raptor WD με 74G είναι μονόδρομος.Αυτούς έχω και γω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Βέβαια αν όλα αυτά εφόσον χρειάζεσαι και τον μεγάλο αποθηκευτικο χώρι ειδάλλως και ο 36αρις της ίδιας εταιρίας κάνει θαύματα και είναι και πιο γρήγορος.

Πάντως για να μιλήσουμε και με στοιχεία ένα σου λέω.Έτυχε να κάνω το εξής δοκιμαστικό στο δικό μου σύστημα υπογραφής και σε ενα άλλο P4 3200Mhz(με ένα SATA 80G).Η διαδικασία ήταν να μετρήσω το χρόνο εγκατάστασης των 2 Service Pack για Windows XP από τη στιγμή της εγκατάστασης και χωρίς το extract και ιδού τα αποτελέσματα:

1.SP 1 με RAID 0 χρόνος 00:02:27 sec

SP 1 με 80G χρόνος 00:05:03 sec

2.SP 2 με RAID 0 χρόνος 00:05:28 sec

SP 2 με 80G χρόνος 00:10:03 sec

Όπως βλέπεις μιλάμε για σχεδόν διπλάσιους χρόνους και ΄σιγουρα δεν είναι μόνο η διαφορά της σύνθεσης των 2 συστημάτων....

Link to comment
Share on other sites

δεν το συζητώ καθόλου για αγορά 74gb raptor, το κόστος τους μου είναι απαγορευτικό. επίσης είμαι ήδη κάτοχος ενος 36gb raptor άλλα δεν το διανοούμαι καν για αγορά δεύτερου για raid καθός ήδη με έναν και έχω ζαλιστεί από το θόρυβό του.

Link to comment
Share on other sites

Αν το κόστος δεν είναι πρόβλημα, τότε πάρε SCSI.

Αν δε θες να δώσεις μια περιουσία, τότε όποιο ζευγάρι και να πάρεις θα κάνει καλά τη δουλειά του αφού ουσιαστικά τον πρωτεύοντα ρόλο τον παίζει ο RAID controller.

Aπό καθαρά προσωπική εμπειρία σου προτείνω Samsung, οι οποίοι είναι οι πλέον αθόρυβοι αλλά και πολύ γρήγοροι, και Seagate που έχουν αποδειχθεί (σε εμένα τουλάχιστον) οι πλέον αξιόπιστοι και με ανοχές σε αντίξοες συνθήκες που όλοι οι άλλοι σκληροί δεν είχαν, ενώ το NCQ που διαθέτει η νέα σειρά (17ΑS) αξιοποιείται -αν δεν κάνω λάθος- ήδη από τις νέες μητρικές με Onboard sata controllers.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.