Jump to content



Πρόβλημα σε RAID5


kinetik

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το μηχάνημα που έστησα μέσα στις γιορτές. Οι προδιαγραφές είναι οι εξής:

Tagan 480w

MSI K8N NEO2 Platinum 54G

AMD Athlon64 3000+ Winchester

Twinmos 512MB DDR400 CL2.5 X2

Promise SX4000 Raid Controller w/ 128MB PC133

IBM Deskstar 80GB X3 RAID5

Pioneer DVD

Pioneer DVDR

OS WinXP Pro GR sp2

Το πρόβλημα είναι το εξής. Το μηχάνημα κολλάει όταν τρέχω το CLIBENCH και δοκιμάζω την ταχύτητα του δίσκου με αυτό. Μάλιστα μερικές φορές τρέχει το μετροπρόγραμμα και παίρνω κάποια αποτελέσματα, μερικές όχι και κολλάει το σύστημα. Όταν έστηνα το σύστημα χρησιμοποίησα τα καλώδια IDE που είχε ο ελεγκτής στο κουτί του. Αφού όμως άρχισα να βλέπω τα κολλήματα, τα έψαξα λίγο και βρήκα γρατσουνιές σε αυτά, γρατσουνιές που αποκάλυπταν τους αγωγούς. Ώπα λέω, crosstalk η δουλειά. Αλλάζω καλώδια, η κατάσταση βελτιώθηκε, περισσότερες φορές έπαιρνα αποτελέσματα με το Clibench αλλά και πάλι έχω αυτά τα περιοδικά κολλήματα, πάλι μέσα απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Χρησιμοποιώ τους τελευταίους οδηγούς από την Promise, καθώς και το τελευταίο BIOS καί στη μητρική αλλά και στον ελεγκτή. Καμιά ιδέα για το τί φταίει? Σκέφτομαι οτι και τα καινούρια καλώδια δεν είναι και τόσο καλά. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το μηχάνημα παραμένει σταθερό 24/7 από την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να ξανατρέξω το μετροπρόγραμμα που δημιουργούσε το κόλλημα όμως άλλα μετροπρογράμματα δίσκων έτρεξαν κανονικά, χωρίς, ωστόσο, οι επιδόσεις να είναι στα αναμενόμενα επίπεδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα έγινε αλλαγή των 80άρηδων ΙΒΜ με 3 120άρηδες WDC1200JB. Στο HDTach ωστόσο, δεν πετυχαίνω διαφορετικές ταχύτητες απ'ότι πρίν. Υποψιάζομαι οτι φταίει ο δίαυλος PCI. Υπάρχει μήπως κάτι που μου διαφεύγει?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.