Jump to content



maxtorDmax10 250 vs Seagate μπαρακούντα 200gb.απορίες περί sata διαμεταγωγής


fsbmaniac

Recommended Posts

είμαι ανάμεσα στον seagate 200gb 8mbcache σατα και στον maxtor diamont max 10 250mb 16mb cache.

και ερωτώ !

λόγο ότι θα είναι σαν data only hdd στο σύστημα που θα φορτώνω τα temporary φίλες για photoshop "πινακλε" studio 9 κτλ....cubase.. και ρωτώ αν θα έχω μεγάλη διαφορα στην απόδοση.

ακόμα κάτι άλλο. αυτή την στιγμή σαν program hdd έχω έναν maxtor 120 τον οποιο έχω χωρίσει σε 3 "παρτισιονς" c(50gb) d(25) e(42) ο c,d είναι ξεχωριστά installations χρ. και παρατήρησα ότι όταν πήγα να γράψω dvd στο d κόλλαγε και έκαιγε τα dvd ενώ στο c στα 46dvd που έγραψα προχθές και εχθές κανένα δεν μου κάηκε όλα τα έγραψα 12x έχω teac dvd writer .και σκέφτηκα ότι ίσως το πρόβλημα να οφειλόταν στον δίσκο που έτυχε να έχω χωρίσει άτσαλα τα partitions καί κεφαλές να ζορίζονται... βεβαια πριν δεν το έκανε και έτσι ετσιλά το teac να το δουν.

κάτι άλλο γιατί ο σατα λέει 150 MB/σ ενώ εμενα το πολύ να μου βγάλει 50 Mb/σ δεν θυμάμαι τι μονάδες είναι αλλα μάλλον είναι MB/Σ που περιορίζεται η ταχύτητα ?η εγώ κάνω λάθος και απλά το πρόγραμμα μου έδινε άλλες μονάδες ?

ακόμα κάτι αν βάλω page φιλε 2 gb σε οποιον από τους 2 πάρο και κάτι πάει στραβά και χτυπήσει ο δίσκος το σύστημα θα επανεκινησει " ???? η θα έχω πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Πρώτον προτιμησε τον 250άρη τον maxtor.Είναι από τους πιό γρήγορους σκληρούς στα 7200.

Δευτερον η σύνδεση sata λέει 150Mbyte/s όχι ο σκληρός.Για αυτό το λόγο σου δίνει μικρότερη ταχύτητα.

Όσο για το πρόβλημα που έχεις με τα DVD μου φαίνεται περίεργο και δεν το έχω ξανακούσει.

Link to comment
Share on other sites

Mε seagate δισκο δεν εχω και καλες εμπιριες οποτε δε νομιζω προσωπικα να τον προτιμουσα... Επισης ο Maxtor που αναφερεις πιο πανω εχει και 16mb cashe εναντι των 8 του seagate! Θα σου προτινα να πας για τον Maxtor...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.