Jump to content



cpu hot-help!


sotimo

Recommended Posts

πριν μια εβδομάδα έκανα αναβαθμηση σε ενα pc που έχω από 1.7 athlon xp σε 2.7 athlon xp.(mobo qdi kudoz k\600).Όμως οι θερμοκρασίες που ανεβάζει ειναι 53 c σε νορμάλ κατάσταση και 56 όταν παίζω BrothersInArms.έχω κάνει χρήση σιλικόνης με termal conductivity >4.0w/m-k και ψύκτρας cooler master χαλκού (την ίδια που ειχα στον 1.7) τίποτε όμως ,τα ίδια αποτελέσματα ειχα και με μια termaltake polo12.κάποια λύση να προτέινεται στον άσχετο?καποια ψύκτρα καλύτερη?διαβάζω στο site για θερμοκρασιες 35 c και παθαίνω πλάκα!τι να κανω βρε παιδια?help...thanks προκαταβολικά μια και νομίζω οτι είναι το μοναδικό ελληνικό αξιόπιστο site που μπορείς να πάρεις μια σωστή απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Oι 35 που διαβάζεις είναι για τους Αthlon64...

Mην ανησυχείς ιδιαίτερα, οι Athlon αντέχουν. Επίσης, μη νομίζεις οτι οι μετρήσεις των μητρικών είναι αλάθητες. Απλά φρόντισε να έχεις καλή ροή αέρα μέσα στο κουτί σου και θα είσαι εντάξει.

Υ.Γ. Καλώς μας ήλθες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε full load καλό είναι να μην φτάσει (και ξεπεράσει φυσικά) τους 60 βαθμούς.

Και κάτι παραπάνω αντέχει αλλά καλό είναι να μην παραζορίζεται.

Πόσα ανεμιστηράκια έχεις στο κουτί σου?

Link to comment
Share on other sites

Η θερμική συμπεριφορά των ΑΧΡ είναι πολύ διαφορετική από τους A64.

Ενώ οι Α64 σε idle έχουν χαμηλότατη θερμοκρασία αλλά ανεβαίνουν απότομα σε full load και μπορείς να δεις από τους 35 να πάει γρήγορα στους 50.

Στους AthlonXP πάλι, οι διαφορές θερμοκρασίας από idle σε full είναι πολύ μικρές. Ο επεξεργαστής σταθεροποιεί την θερμοκρασία του (αρκετά ψηλά είναι είναι η αλήθεια) και οι διακυμάνσεις είναι μικρές.

Γενικά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Υποθέτω πως το ένα από τα ανεμιστήρια βάζει αέρα στο κουτί (το μπροστινό) και το άλλο βγάζει, ε?

Link to comment
Share on other sites

1 σε σλοτ pci χαμηλα παράξενο σε σχήμα αλλα καλό φανάκι

ο ανεμιστήρας αυτός είναι σε σχήμα ¨σαλίγκαρο¨ ?

Κανονικά πρέπει ο ένας (ο μπροστινός) να εισάγει αέρα στο κουτί και ο άλλος να εξάγει τον ζεστό από μέσα.

Ο JimmyFox σωστά τα λέει για την θερμική συμπεριφορά πιο πάνω.

Πάντως φρόντισε να έχεις σωστή ροή αέρα (μία εισαγωγή μία εξαγωγή),

μάζεψε όσο μπορείς τα καλώδια με πλαστικά strips,

και χρησιμοποίησε Arctic Silver 5 (ελάχιστη βέβαια).

Link to comment
Share on other sites

ναι ειναι σε σχήμα σαλίγκαρου.παντως τα καλωδια ειναι τακτοποιημένα σωστα.η ψύκτρα ειναι ζεστή αλλα τίποτε το ιδιαιτερο.σημερα το θερμομετρο "χτηπησε" 61 c.εκείνο που παρατήρησα είναι ότι η vga μου (point of view-geforce 6600) παράγει μεγαλα ποσά θερμοτητας.τόσο που το κουτι στην εξωτερική πλευρά του στο ύψος της vga ειναι πολύ ζεστό...η δε κάρτα ΖΕΜΑΤΑΕΙ...οχι το chip αλλά ένα περιεργο ψυκτράκι που έχει διπλα ακριβώς (που να της κανω και overclock! :-).μια λύση θα ήταν να γεμίσω το κουτί φανάκια αλλα θα κανει σαν B52 μετά!

Link to comment
Share on other sites

Απλα κανε 2 πολυ απλα πραγματα!

1)Βαλε στον επεξεργαστη σου καλητερη θερμοαγωγιμη παστα(ARTIC SILVER 5),(πολυ λιγη ισα να απλωθει ενα πολυ λεπτο στρωμα πανω στον core,προσεχε μην σου ξεφυγει απο τον core και παει παραεξω γιατι ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη βεβαια κατα την γνωμη μου αυτο ειναι σε μεγαλες ποσοτητες)!

και

2)Βαλε εναν ανεμηστηρα σχετικα δυνατο(επειδη εχεις 2 πισω που να βγαζουν που κατα την γνωμη μου το ''σαλιγκαρι'' για μενα ειναι αχρηστο) και αθορυβο μπροστα που να βαζει αερα!

Νομιζω οτι θα αλλαξουν οι θερμοκρασιες σου πρως το καλυτερο...!

Υ.Γ.:Καλος ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο...ένας βασικός κανόνας είναι ότι όσος αέρας βγαίνει τόσος πρέπει να μπαίνει... όπότε κανόνισε την ροή των ανεμηστήρων...

Εγώ αυτό που έκανα μέχρι να πάρω μεγαλύτερο κουτι ήταν να βάλω και έναν ανεμηστίρα να φυσά πάνω στην κάρτα μέσα στο κουτί χύμα.... μπακαλίστικη μέθοδος μεν , αποτελεσματική δε... (την ακούμπαγα όπου έβρισκα αν πας να με ρωτήσεις αυτο...)

Link to comment
Share on other sites

Το κουτί σου μου θυμίζει ένα QUEST X-pand που είχα πάρει με "σαλίγκαρο" ανεμιστήρα (που πράγματι δεν κάνει τίποτα). Όλα ήταν πολύ στριμωγμένα εκεί μέσα και το καλοκαίρι ανέβαζε με το παραμικρό θερμοκρασίες. Αν πάρεις ένα πιο ευρύχωρο και πιο καλά αεριζόμενο case θα ήταν και μια καλή μικροεπένδυση για μελλοντική πιο ριζική αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

να βάλω και έναν ανεμηστίρα να φυσά πάνω στην κάρτα μέσα στο κουτί χύμα.... μπακαλίστικη μέθοδος μεν , αποτελεσματική δε...

το είχα κάνει και εγώ με έναν ανεμιστήρα με βραχίωνα (μπράτσο) που βίδωνε στο σασί με καλά αποτελέσματα για τη vga.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα ακούμπησε την ψύκτρα .Αν είναι καυτή είσαι και καλό δρόμο.Σημαίνει ότι δε θα χρειαστείς να το λύσεις το σύστημα απλά να βελτιώσεις τη ροή . Για μένα ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι ένα ανεμιστηράκι ακριβώς πάνω από το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και τα δύο να σπρώχνουν αέρα. Θα δεις πολύ μεγάλες διαφορές

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστω για τις συμβουλές σας και τη διαθεσή σας να συμετασχετε στο προβλημα μου!

Έπειτα να σας πω ότι επειτα απο 3 -4 δαιφορετικες προσπαθειες να βρω καλυτερο συνδιασμό ανεμιστήρα ψύκτρας,(με διάφορες πατέντες)κατέληξα το mobo να δείχνει θερμοκρασία κάθε φορα μεγαλύτερη!!! :091:

Με το που ανοίγω το pc αμέσως δείχνει θερμοκαρασία 55 c στο 1 λεπτό.Η ψύκτρα παντως δεν ειναι ζεστη,μάλλον χλιαρη είναι.

Όσο για την VGA εκανα πατεντα και εβαλα το σαλίκγαρο ατη σλοτ απο κατω της και πρεπει να πω οτι τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακά!Η θερμοκρασια στο κουτι μειώθηκε 4-5 c.

Ειλικρινά με τον επεξεργαστη δεν ξερω τι να κανω μια και κάθε φορα που κανω καποια προσπαθεια να εγκαταστήσω αλλη ψύκτρα η θερμοκρασία το επεξεργαστη δείχνει πιο μεγαλη!

Λεω να παρω την termaltake polo 735(σε τεστς στο http://www.techtastic.ca/reviews3/polo735-2.html είδα οτι εχει temp με athlon xp2.6 στους 39 c) η την COOLER MASTER VORTEX DREAM 7 η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Κάνε το εξής... αντι να φυσάει πανω στην ψύκτρα, βάλε ανάποδα τον ανεμηστήρα και να τραβάει αέρα από αυτήν . Έτσι ΄πως είναι , οζεστός αέρασ θα πέφτει στους πίσω ανεμηστήρες οπότε κατευθείαν θα βγαίνει εξω από το κουτι.Άρα χαμηότερη θερμοκρασία μέσα στι κουτι , καλύτερη ψύξη του επεξεργαστή , δεν απλωνει ο ζεστος αερας πάνω στις μνήμες κι υποβοηθείται ο ανεμηστήρας από τους πίσω....

Σε μενα είδα πτώση 3 βαθμών στην cpu ai 4-5 στο κουτι......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.