Jump to content



SUBWOOFER


Τsikoman

Recommended Posts

έχω 4 ηχεία στερεοφωνικών, δύο παλιά ξύλινα και δύο καινούρια. μπορώ να τα συνδέσω στο pc?

χρειάζεται τα ηχεία να έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή για να ακούγονται δυνατά?

έχω κάρτα ήχου audigy 2 zs 7.1

Link to comment
Share on other sites

θεωρητικά θα παίξουν όλα καλά στην πράξη μας τα χαλάει λίγο...Σαν κάρτα ήχου έχει αρκετή δύναμη αλλά εξαρτάται και πόσα watt είναι τα παλιά ηχεία... αν είναι πολύ μεγάλης ισχύς τότε βάζοντας τέρμα την κάρτα το μόνο που θα καταφέρες είναι να ακούγονται παραμορφωμένα γιατί δεν υπάρχει αρκετή δύναμη να τα οδηγήσει.

Σε κανονικές συθήκες δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά απεύφευγε να τα βάζεις τερμα....

Link to comment
Share on other sites

βασικά θα ήθελα να μάθω αυτό που κάνει το subwoofer είναι να μοιράζει σωστά τον ήχο σε πολλά ηχεία έτσι?

τιμές subwoofer στα πόσα παίζουν?

βασικά έχω ήδη συνδέσει στην κάρτα τα μικρά ηχεία του υπολογιστή και άλλα δύο ηχεία στερεοφωνικού αλλά δεν υπάρχει διαφορά στην ένταση. ποιότητα σίγουρα λίγο καλητερη αλλά πώσ θα καταφέρω να έχω μεγάλη ένταση?

το subwoofer δουλέυει και σαν ενισχυτής ή στα έτοιμα σέτ ηχείων 5.1 για υπολογιστή τα ηχεία έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή και παίζουν πολύ δυνατά?

αυτό δεν μπορώ να καταλάβω...

Link to comment
Share on other sites

Χμ... μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι.

Το subwoofer ειναι ηχείο .Αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα, παίζει ήχους χαμηλής συχνότητας όπως αντίστοιχα και αντίθετα κάνουν τα twitter που παίζουν τις ψηλές συχνότητες. Όλογος είναι ότι τα ηχεία , τουλάχιστον τα απλά δεν μπορούν αποδόσουν το ίδιο καλά σε όλο το φάσμα των ήχων οποτε έτσι χρειάζεται να έχεις διαφορετικά ηχεία ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτελεσμα.

Συνήθως , επειδή τα subwoofer χρειάζονται ισχύ για να μετακινηθεί η σκληρή μεμβράνη τους βάζουν και ένα ενισχυτη που να το υποβοηθάει. Όπως καταλαβαίνει δεν έχει καμμία σχέση με τα ηχεία. Απλά κάποιες εταιρείες εκμεταλεύονται την υπαρξή του και μέσα από τον ίδιο ενισχυτή να ''οδηγήσουν'' και τα ηχεία.

Λοιπόν , για να καταλήξουμε το subwoofer είναι απλό ηχείο με ''ειδικές'' δυνατότητες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.