Jump to content


Φορητός Sony Vaio (user reviews?)...


priest1442169111

Recommended Posts

Γειά σας!

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν φορητό της Sony της σειράς FS (FS115M ή FS215M θα δώ).

Αν κάποιος έχει της ίδιας σειράς φορητό, τον παρακαλώ να γράψει τις εντυπώσεις του.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ήρθες στο pctechnology

Yπάρχει ένα παρόμοιο thread για τον fs-115z.

Τον fs215m που το βρήκες? Η sony hellas δεν πρέπει να εισάγει τέτοιο μοντέλο.

To fs-115m είναι πολύ καλό-εύχρηστο, αρκετά ελαφρύ και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Ο FS-215M είναι υπό εισαγωγή και σε ~15-20 μέρες θα εισαχθεί - είναι νέο μοντέλο (κυκλοφορεί τώρα ο FS215S).

Απλά επειδή έχω μπερδευτεί λίγο όσον αφορά τους vaio - π.χ. σε forums του εξωτερικού γραφουν για προβλήματα θερμοκρασίας και ποιότητα πλαστικών για αυτό ρωτώ.

Link to comment
Share on other sites

Οι VAIO γενικα δεν εχουν προβληματα θερμοκρασιας.Το μοντελο που αναφερεις(FS-115M),ειναι καλο.Το FS-215M ειναι και αυτο καλο.Η SONY εχει δωσει εμφαση στο τομεα της θερμοκρασιας.Με θερμοφωτογραφια,μπορεις να διαπιστωσεις οτι η θερμοκρασια δεν ανεβαινει πανω απο τους 43,6 βαθμους.Συνεπως δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Ο FS-215M είναι υπό εισαγωγή και σε ~15-20 μέρες θα εισαχθεί - είναι νέο μοντέλο (κυκλοφορεί τώρα ο FS215S).

Ξέρεις μήπως και ποια άλλα μοντέλα της σειράς θα είσαχθούν?

Αυτό που αναφέρεις για το πρόβλημα της θερμοκρασίας είναι για τη σειρά fs? Έχεις να δώσεις κανένα link?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς - δεν ξέρω για ποιό λόγο (stock ίσως?) - ο FS-115M δεν είναι διαθέσιμος από Πουλιάδη που φέρνει μέσω της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Sony. Η διαφορά του είναι νομίζω μόνο στη cpu με τον FS-215M. Υπάρχει βέβαια σε διάφορα άλλα καταστήματα, αλλά έχουν την τιμή τσιμπημένη αρκετά (γύρω στα 300 ευρώ πάνω από χονδρική-κανονικό κέρδος 150-200 ευρώ) και δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω αεριτζίδικα λεφτά.

Θα ψάξω στο ιστορικό του browser να δω σε ποιά φόρουμ βρήκα τις συγκεκριμένες βλάβες και θα κάνω post.

Έχεις εσύ κάποιο φορητό αυτής της σειράς?

Link to comment
Share on other sites

fujitsu είναι το μηχάνημα που έχω εδώ και 2 χρόνια και η ποιότητα κατασκευής δεν με έχει ενθουσιάσει.

το ibm είναι αυτό που λέμε "στιβαρή" κατασκευή.

Προσωπικά θα πήγαινα μάλλον στο Vaio ή θα κοίταγα και για toshiba.

Δεν έχεις δυνατότητα να δεις τα μηχανήματα από κοντά για να σχηματίσεις καλύτερη εντύπωση και μόνος σου? (για να μη σε πάρω στο λαιμό μου όχι τπτ άλλο)

Link to comment
Share on other sites

Όταν είναι να προχωρήσω σε αγορά θα τα δω από κοντά.

Έχω στήσει γύρω στα 15 της IBM/G, 6 IBM/R, 2 IBM/T και δεν σου κρύβω ότι αν εξαιρέσεις τα χαρ/κα που υπολοίπονται των αντίστοιχων μοντέλων άλλων εταιρειών, με έχουν εντυπωσιάσει!

Για τα HP ούτε λόγος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ο ορισμός της κακής κατασκευής (εδώ κ 3 χρόνια έχω πολλές εμπειρίες με προβλήματα πελατών- άλυτα στο 70% τελικά από την αντιπροσωπεία - εκτός από 2 περιπτώσεις που ήταν DOA και έγινε αντικατάσταση και δεν υπήρχε παίδεμα).

Θα κοιτάξω και για Asus αλλά δεν ξέρω κάποιο μαγαζί που να τα έχει έστω και σβηστά για να δω τί παίζουν (από εξωτερική άποψη).

Από τη Fujitsu γενικά δεν έχω παράπονο, και όσες βλάβες μου έχουν παρουσιαστεί (ελάχιστες) - κανένα πρόβλημα με την αντιπροσωπεία. Τώρα στα μοντέλα κοντά στα 1000 ευρώ δίνει και 2 χρόνια εγγύηση. Το σημαντικότερο - αν μένεις εκτός Ελλάδος - είναι ότι έχουν και πανευρωπαική εγγύηση.

Toshiba: Πολύ καλά γενικά, εκτός από τα οπτικά drives - που δεν γνωρίζω το λόγο (ίσως απροσεξία του χρήστη) τα παίζουν (από τα τελευταία μοντέλα δεν μου έχει έρθει κανένα (ακόμη?) αλλά από τα παλιά (>1 χρόνο) έρχονται αρκετά).

Link to comment
Share on other sites

Έχω τον FS115M εδώ και δύο μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι αθόρυβος, πολύ γρήγορος και μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, ακόμα και παιχνίδια. Δέν ζεσταίνεται ιδιαίτερα και όσο και αν μπορεί να ακούγεται χαζό είναι από τα ομορφότερα laptop που έχω δεί. η μπαταρία αντέχει γύρω στην 1-1.5 ώρα αλλά δουλεύοντάς το πραγματικά. (Ripping ταινίας!)

Είδα και τον 215 και από τα χαρακτηριστικά του αξίζει σίγουρα τα λίγα παραπάνω ευρώ, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες κατασκευαστικές διαφορές. Αν θάς να ρωτήσεις κάτι αλλο είμαι στην διαθεσή σου

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.