Jump to content


σερνεται απελπιστικα p4 στα 2.40 ghz


Recommended Posts

το μηχανημα σερνεται . κανει περιπου 10 λεπτα να ανοιξει και μετα λειτουργει πολυ αργα.

πληροφοριες συστηματος: gigabyte ga-8sg800 rev 1.1, p4 στα 2.40 ghz(133x18) , ram 2x 512 ddr 400 ,hdd(1) 160 gb , hdd(2) 80 gb

τι να κανω;

να αλλαξω επεξεργαστη; παιρνει μονο p4 northwood 3.06g(4t)

ειναι καλυτερα να παρω νεα motherboard και νεο επεξεργαστη;

τι προτεινεται για νεο και ισχυρο συστημα;

εχω προσπαθησει να λυσω προβληματα για αργη εκκινηση απο msconfig απο καθαρισμο registry αλλα τιποτα.

καμμια ιδεα;

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δοκιμασει τη λυση μιας φρεσκιας εγκαταστασης?Η αργοπορια αυτη δεν ειναι απο το συστημα (αδικαιολογητα μεγαλη) ειναι μαλλον απο λειτουργικο.Εχεις προγραμματα συντηρησης του λειτουργικου?(defrag-registry cleaner-disk cleaner κλπ)

Οταν μπουταρει ανοιξε και τον task manager και δες ποση ειναι η χρηση επεξεργαστη και ποιο προγραμμα τραβαει την ισχυ μπορει να εχεις καποιο ιο/spyware προγραμμα που απασχολει τη cpu στο background.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι λειτουργικό !!! Του βάζεις παραπάνω προγράμματα και θέλει format !!!

Πάντως για γρήγορη startup δοκίμασε το BootVIS της Μ$. Κάνε και κανα registry clean (Registry Mechanic + Vcom System Suite). Άδειασε το partition που έχεις τα Windows αν είναι παραφορτωμένο και κάνε και defrag (O&O Defrag) και άσε το format...

Αν θές πιο γρήγορο σύστημα πάρε άλλο ένα 160GB και κάνε Raid0 με αυτόν που έχεις. Κάνε και λίγο OC στον επεξεργαστή και είσαι OK.

Link to comment
Share on other sites

Αν και είναι θέμα επανεγκατάστασης σχεδόν σίγουρα το πρόβλημα σου, δοκίμασε εκτός τον προαναφερθέντων, scan για spyware καθώς επίσης και το bootvis για καλύτερο boot.

O υπολογιστής είναι μια χαρά, btw.

Link to comment
Share on other sites

Αν θές πιο γρήγορο σύστημα πάρε άλλο ένα 160GB και κάνε Raid0 με αυτόν που έχεις. Κάνε και λίγο OC στον επεξεργαστή και είσαι OK.

Γιατι OC ρε φιλε ο επεξεργαστης φταιει? ειναι φανερο οτι ειναι λειτουργικο, εδω εγω με 1.20 AMD και δεν κωλωνει το pc.

Φιλε daskalos κανε αυτα που λενε τα παιδια (τρεξε antivirus,antispyware, κανε defrag τουσ δισκους και δες τι προγραμματα φορτωνει στο startup, οτι σου ειναι περιττο απενεργοποιησε το)

Τσεκαρε καλου κακου και τα process που φορτωνει το pc μπορει καποια διεργασια νε καταναλωνει πολλους πορους του συστηματος

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπερβαλεις και κανει πραγματικα 10 λεπτα να φορτωσει τα παραθυρα τοτε προτεινω format μιας και θα παρει λιγοτερο απο scan με antivirus antispyware defrag κλπ.

Μηπως εχεις πειραξει και τιποτα απο bios και δεν χρησιμοποιει L1 η L2;

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει αυτό το πρόβλημα σε κάτι υπολογιστές... 2.4, Α-ΧΡ 2000+ Αυτό που φταίει είναι τα Spyware ίσως και οι ιοί... μπορεί να έχεις 1 η περισσότερα spyware μπορεί όμως και να έχεις μολυνθεί με κάποιο ίο που κάνει τη cpu να πηγαίνει πιο αργά (πχ ο ιος slowdown) αν θυμάμε καλα...

Τέλος πάντων εγώ με 733 φόρτωνα 2000,XP μια χαρά και με 128ΜΒ ram και με 256 ram... το ίδιο και το αυτό, δεν είναι σε κάμια περίπτωση ο επεξεργαστής αργός... απλά έχεις μολυνθει απο ίο, spyware ή και εγώ δε ξέρω τι άλλο... δοκίμασε να κάνεις reinstall και ΙΣΩΣ να λυθεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Σε safe mode πώς συμπεριφέρεται ?

Μήπως ο δίσκος έχει φτάσει στο 90% και βάλε ?

Αν κάνεις format (που μάλλον δεν το αποφεύγεις) φρόντισε αφού περάσεις όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς να κάνεις image του σκληρού (ή του partition) που έχεις το λειτουργικό με NORTON ghost ή ACRONIS για μελλοντική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.