Jump to content

Πρόβλημα με δικτυο μεσω crossover


Recommended Posts

Οντας κατοχος 2 Η/Υ και συνδεδεμενων μεταξυ τους σε απλο δικτυο ολα πηγαιναν καλα( Wake on lan κλπ.) μεχρι που ξαφνικα το δικτυο επαψε να υπαρχεικαι να μου λεει την εξης εκνευριστικη φραση:"A network cable is unplugged"... Κοιταω τις ρυθμισεις στα δυο πισι ολα καλα.. απο τον πινακα ελεγχου φαινονται οτι λειτουργουν κανονικοτατα...

Βγαζω το καλωδιο δικτυου και συνδεω τον εναν Η/Υ με τον φορητο να δω τι θα γινει...

Παλι τπτ...Το ιδιο εκνευριστικο μνμ και παλι. Φανταστηκα πως φταιει το καλωδιο crossover (αν και ετσι ξαφνικα?) αλλα οταν δοκιμασα ενα αλλο που μολις αγορασα παλι τα ιδια... Η συνδεση ουδεποτε εγινε εφικτη... Το αστειο ειναι πως ο ενας υπολογιστης ας πουμε αντιλαμβανεται οτι κατι υπαρχει στη θυρα δικτυου χωρις ομως να καθιστα την συνδεση δυνατη... Χρειαζομαι οπωσδηποτε το δικτυο με crossover και ηδη εχω ταλαιπωρηθει αρκετες φορες... Help plz...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι η onboard της GA8KNXP... αυτη της ιντελ csa

αλλα και παλι ετσι στα καλα του καθουμενου το απεκτησε το προβλημα? δουλευε μια χαρα ωσπου μια ωραια μερα σταματησε...

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως έτσι γίνεται. Το χειρότερο μου ήταν όταν σε cross και οι δύο κάρτες χτύπησαν (ακόμα ψάχνω το γιατί) και από την διαχείριση συσκευών φαίνοναν κανονικα. Αντικατάσταση και δούλεψε. Δοκίμασε να βάλεις pci κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Συμβαινει συχνα ειδικα οταν γινεται αρκετη χρηση και η καρτες ειναι απλες - φτηνες -κινεζικες των 5 ευρω. Για καποιο λογο δεν αντιλαμβανεται το σημα. Αλλαξε την και ολα θα ειναι οκ.

Link to comment
Share on other sites

:024: Θανάση θα σου πρότεινα να κάνεις αναβάθμιση του firware της προβληματικής κάρτας δικτύου μήπως λυθει έτσι το θέμα.

Οσο για της ρυθμίσεις ακολούθησε τον οδηγο του τέφρα-> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2393

Το προβλημα παρουσιαστηκε όντως ξαφνικά ή προσπάθησες να κάνεις καμμιά αλλαγή? (π,χ, πολλαππλα προφίλ, dual lan , dchp ?)

Υ.Γ. η απάντηση στην υπογραφή σου είναι -13,33333 βαθμοί κελσίου :002:

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα παρουσιαστηκε ετσι ξαφνικά μια ωραία ηλιολουστη μερά! Επλιζω να μην το πειραξε ο ηλιος...

Αν ειναι δυνατον ετσι στα καλα του καθουμενου να "χτυπανε" οι καρτες δικτυου απο πλευρας υλικου! Μιλαμε για onboard καρτα της μητρικής! Δεν νομιζω οτι ειναι μια των 5ευρω!

Θα δοκιμασω την αναβαθμιση του firmware παντως... να δω!

@ERMOULIS

ΥΓ. Και πως το βρηκες??

Link to comment
Share on other sites

Μιας και δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση για το πρόβλημα θεωρώ ότι έχει πάψει να υπάρχει οπότε και κλειδώνει . Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.....

Ενημερώθηκα ότι το θέμα υφίσταται ακόμη οπότε ανοίγει. Όσοι μπορούν βοηθήστε να το λύσουμε...

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδια μετα απο μηνες με το προβλημα να υφισταται μη μπορωντας να βρω τις πταιει μαλλον θα καταφυγω στη λυση του wifi για την αποστολη ληψη αρχειων μεταξυ των υπολογιστων και γενικα με το οικιακο δικτυο. το θεμα ειναι πως ακομη δεν εχω καταφερει να επαναλειτουργησω το ενσυρματο ΛΑΝ κατι που με αποσχολει ιδιαιτερα χωρις ομως να προβλεπεται λυση... :(

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι ετσι παει καθαρα σε θεμα δικτυου μεσω κροσοβερ. το χαμπ αλλωστε δεν χρησιμοποιει καλωδια κροσοβερ. μου φαινεται λιγο περιεργο. αν ομως εχει καει οπως προαναφερθηκε η καρτα λαν τοτε ακομη και με την αλλαγη σε χαμπ δεν θα δουλευει.

μια μετρια καρτα wifi ποσο λες να μου βγει? γιατι το χαμπ παιζει να μην με βολεψει τοσο.. αλλωστε και ο φορητος εχει wifi λογω centrino..

παντως μακαρι να βρεθει τροπως να επανελθει το λαν... μου τη σπαει να μην δουλευει περαν της δυσκολιας που αντιμετωπιζω τωρα στην ανταλλαγη μεγαλου ογκου δεδομενων φυσικα..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...