Jump to content



Χρειαζομαι Βοηθεια Για αγορα PC


Dark_Emperor

Recommended Posts

θέλω να αγοράσω ένα pc διαθέτω τα λεφτά αλλα θέλω να είναι pentium και όχι amd αλλα είμαι σε μεγάλο δίλημμα τι να πάρω θέλω m/b cpu vga και memory θα ήθελα μια βοήθεια τι να αγοράσω . Ευχάριστο.

Link to comment
Share on other sites

βασικά τώρα που το σκέφτομαι βλακεία κάνω να μην πάρω amd βασικά είναι για την αδερφή μου και θέλω να πάρει ένα δυνατό pc τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα αλλα να μην κάνει και 2000 euro :) αλλα θέλω να κάνει από όλα να μπορεί να σηκώνει τα πάντα μέχρι και tanks.(λίγο καμένο) anyway να είναι δυνατό σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

...βασικά τώρα που το σκέφτομαι βλακεία κάνω να μην πάρω amd...

Καλά που το κατάλαβες.

Προσωπικά θα πρότεινα κάτι σαν το παρακάτω:

pc0017ts3en.jpg

Παρατηρήσεις:

1. Τυχαίνει σήμερα να μην έχει Venice Core. Αύριο-μεθαύριο λογικά θα έχει. Πάρε αντ' αυτού τον φθηνότερο Venice Core.

2. Εάν δεν καίγεσαι, περίμενε 1-2 μήνες και πάρε τον φθηνότερο (ή τον 4400+) dual-core X2.

3. Είναι γενικά πολύ προσεκτικά διαλεγμένα εξαρτήματα από άποψη ποιότητας και χαρακτηριστικών, χωρίς όμως να είναι και τα ακριβότερα. Ειδικά στην motherboard, ανέκαθεν ήμουν της άποψης ΚΑΝΕΝΑΣ συμβιβασμός στην ποιότητα ώστε να αποτελέσει βάση για σύστημα που να κρατήσει χρόνια.

4. Η SLI επιλέχθηκε όχι για το SLI το οποίο θεωρώ οικονομικά ασύμφορο αλλά για τα +4 επιπλέον (8 συνολικά) κανάλια SATA. Του μέλλοντος ανέσεις για σύστημα που να κρατήσει στο χρόνο.

5. Η DFI επιλέχθηκε διότι παρ' ό,τι δεν είμαι Οβερκλοκάς, γνωρίζω λόγω επαγγέλματος ότι όταν μία κατασκευή από άποψη υλικών, μπορεί και αντέχει πολύ πέρα απ' όσα υποχρεούται από προδιαγραφές-κανονισμούς κλπ. αυτομάτως σημαίνει ότι θα έχει και πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Εξάλλου έχω 2 διαδοχικές γενιές DFI (αυτή που προτείνω και την LANParty NF-Ultra-II-B MCP-T) και είμαι ενθουσιασμένος από αμφότερες.

6. Επειδή κάποιοι δεν συμφωνούν με τη λύση του Tagan, επίσης πολύ καλά τροφοδοτικά θεωρούνται (κατ' αλφαβητική σειρά) τα Antec, Enermax, Fortron, OCZ.

7. Για μνήμες, όπως είπα, δεν είμαι Οβερκλοκάς και δεν ξέρω και πολλά. Έχω 2 ζεύγη OCZ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι όμως ακριβότερες. Για τις Geil επίσης έχω διαβάσει καλά λόγια. Θα έλεγα πάντως σίγουρα να αποφύγεις τις Kingston.

8. Η κάρτα γραφικών είναι μια μέση, πολύ καλή all-around λύση, χωρίς να είναι πανάκριβη. Έχει σοβαρή υποστήριξη καί σε Linux.

9. Οι δίσκοι συμφέρουν στην περιοχή χωρητικότητας 160-250. Εγώ έβαλα από αυτήν την περιοχή το άνω άκρο. Εάν χρειάζεσαι λιγότερο χώρο, μπορείς να βάλεις 200άρη ή και 160άρη.

10. Για το DVD-ROM, μόνο και μόνο το άκουσμα Plextor, αποτελεί εγγύηση. Μόνο κακό, ότι δεν έχει βγει ακόμα RPC-1 firmware για το 130.

11. Για το DVD Writer, το NEC-3540A αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη πρόταση.

12. Το κουτί (έχω τον μεγαλύτερο αδελφό του) στα λεφτά του (καί ο αδελφός του) είναι ό,τι καλύτερο βρίσκεις από άποψη:

- χώρου -> μεγάλο βάθος -> πολύ καλή κυκλοφορία αέρα

- όλη η πλαϊνή αριστερή πλευρά είναι σουρωτήρι (γρίλλιες)

- τα drives μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς βίδες

- το κουτί ανοίγει και κλείνει χωρίς βίδες

- θέσεις για drives - φανερές+κρυφές - (σε παρένθεση του μεγάλου αδελφού του)

-> 5.25 -> 4+0 (5+0)

-> 3.5 -> 2+4 (2+6)

13. Οθόνη δεν αναφέρω καθόλου. Είναι τελείως υποκειμενικό το θέμα.

14. Επίσης για τον ίδιο λόγο έχω συμπεριλάβει και τελείως standard ποντίκια-πληκτρολόγια. Για το ποντίκι όμως συνιστώ έντονα να είναι ενσύρματο, οπτικό Microsoft.

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

thanks παίδες αν είναι θα το κοιτάξω. Αλλα εγώ προτιμούσα κάτι σε msi αν είναι για motherboard. Αλλα αν είναι θα δω τι μπορώ να βάλω .Είναι πολύ δύσκολο τι να αγοράσω αλλα δεν θέλω fx γιατί είναι λίγο ακριβώς :) μην χαλάσω και όλα τα λεφτά να πάμε και διακοπές. Αλλα θέλω να κάνω μια τελευταία ερώτηση γιατί σίγουρα σας παλάβωσα θέλω από μσι και έναν επεξαργαστεί amd 64 3400 αλλα θέλω να έχει και dual ddr. και από memory τι να βάλω?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.