Jump to content



Watercooled RAM


vandervagos

Recommended Posts

Εδώ και ένα εξάμηνο περίπου έχω βάλει υδρόψυξη στο υπολογιστή μου. Έχω το Reserator 1. Οπότε υδροψύχονται αυτή την στιγμή ο επεξεργαστής η κάρτα γραφικών και το North Bridge (με το δεύτερο waterblock για GPU που είχε μέσα η συσκευασία). Σκεφτόμουν να κάνω υδρόψυκτους και τους σκληρούς και έχω βρει κάποια προιόντα γι αυτούς. Αλλά για την RAM τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν βρήκα πουθενά και η αγορά τους από το εξωτερικό για μένα είναι αδύνατη. http://www.angeleyeusa.com/viewproduct.php?id=13

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να υδροψύξω την RAM και που μπορώ να βρώ τα σχετικά προιόντα;

Υ.Γ.: Το κάνω αυτό κυρίως για να πετύχω αθόρυβη ψύξη. Δεν ενδιαφέρομαι για overclocking.

Link to comment
Share on other sites

Aκομα και αν δεν ενδιαφερεσαι για την απολυτη ψυξη εισαι σιγουρος οτι η αντλια των 300l/h του reserator θα λειτουργησει σωστα με ακομα δυο μπλοκ? Εκτος και αν εχεις κανει καμμια πατεντα...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν θες να κάνεις overclocking τότε για πιο λόγο θες να ψύξεις τη RAM;

To reserator όπως προείπε κι ο saxon_747 είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει όλα αυτά.

Επίσης για τους σκληρούς θες απλά να τους ψύξεις ή και να τους τυλίξεις/κλείσεις κάπου ηχομονωμένους; Αν θες απλά να τους ψύξεις μπορείς να βάλεις ένα 12άρι ανεμιστήρα σε πάρα πολύ μικρές στροφές, οπότε θα είναι αθόρυβος.

Link to comment
Share on other sites

Για τους σκληρούς δεν είμαι τόσο σίγουρος αφού δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα ψύξης. Το όλο το σκεπτικό ήταν να αλλάξω την αντλία και να βάλω μια δυνατή εξωτερική που θα είναι η μόνη πηγή θορύβου. Απλά θέλω να καλύψω όλα τα σημεία που εκπέμπουν θερμότητα ώστε να παραμένει χαμηλή η θερμοκρασία του συστήματος χωρίς την χρήση ανεμιστήρων.

Link to comment
Share on other sites

Οι μνήμες πάντως (εφόσον πάντα δεν κάνεις overclock) δεν χρειάζονται ψύξη. Άντε για την ιδέα να βάλεις τίποτα χάλκινες "κουβέρτες" πάνω τους, αν και το θεωρώ τελείως περριτό.

Για την αντλία δεν γνωρίζω τι μπορείς να κάνεις στο reserator διότι το έχω δει μόνο μέσα σε συσκευασία κι όχι από κοντά.

Προσωπικά θα το άφηνα όπως είναι (εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες - έστω ικανοποιητικές) και θα έβαζα δύο 12άριδες ανεμιστήρες μπρος πίσω στο κουτί, αθόρυβους σε χαμηλές στροφές, ίσα για μία ροή στο κουτί σου. Κι αυτό διότι αν όλα πάνε πάνω σε νερό, τότε λογικά θα πρέπει να ψύχεις με τουλάχιστον ένα ανεμιστήρα το ψυγείο σου.

Άντε να έβαζα κι ένα fanless τροφοδοτικό για να κόψω και τους ανεμιστήρες από εκεί.

Βασικά δες τι κάνει θόρυβο αυτή τη στιγμή στο κουτί οπότε και κινείσαι ανάλογα

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν χρειάζεται να ψύχω τις μνήμες μάλλον θα τις αφήσω έτσι ή το πολύ πολύ να βάλω χάλκινες "κουβέρτες" :D To reserator παίρνει εξωτερική αντλία και έχει μάλιστα αναλυτικές οδηγίες μέσα στο εγχειρίδιο. Έχω 2 ανεμιστήρες 12ριδες, ένα μπρος και ένα πίσω, και ένα αθόρυβο τροφοδοτικό με 12αρι ανεμιστήρα της Akasa http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805663. Tον χειμώνα που έχει χαμηλές θερμοκρασίες το περιβάλλον χωρίς να λειτουργούν οι ανεμιστήρες έχω max CPU temp 43 και συστήματος 36. To καλοκαίρι όμως που είναι μεγάλο επειδή είμαι στα Χανιά... ο επεξεργαστής είναι σε max 52 και το σύστημα σε 43. Άμα έχω ανοικτό τον ένα ανεμιστήρα το σύστημα πέφτει στους 36-37. Δεν είναι μεγάλες οι θερμοκρασίες πιστεύω . Μπορώ να πω ότι και αυτή την στιγμή είναι πολύ αθόρυβος σε σχέση με τι κυκλοφωρεί στην αγορά. Όλα τα παραπάνω ήταν κυρίως για να πάρω ιδέες.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.