Jump to content



Κατι μαλλον καηκε αλλα τι ?


SoulRiver

Recommended Posts

Ειχα αφησει το pc ανοιχτο και ελειπα απο το σπιτι.Γυρναω και ειναι κλειστο και δεν ανοιγει.Ανοιγοκλεινω τον διακοπτη του πολυμπριζου που εχω το Pc και ανοιγει και σχεδον κατευθειαν κλεινει.Ξυλωνω ανεμιστηρακια και μερικες IDE συσκευες και αφηνω 1 σκληρο και 1 cd.Ανοιγει το Pc και κολαει στο IDE Detection ( υποθετω πως ειχα κανει οτι να'ναι με τα primary & slave μεσα στην συγχηση μου ).Βγαζω ολες τις συσκευες και ανοιγει κανονικα και παει να φορτωση λειτουργικο.Βαζω 1 μονο σκληρο και ανοιγει και κλεινει κατευθειαν.

Το τροφοδοτικο ειναι 300αρι μαρκα οτι να ναι

Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου με:

2 WD pata HD

1 sony dvd rom

1 nec dvd rw

2 UV cc lamps

2 fans 9αριδες

Ξερω οτι ζοριζοταν το τροφοδοτικο και ειχε καιρο ετσι 24ωρες και γι αυτο το εχω σχεδον σιγουρο...αυτο η καμενους IDE ελεγκτες.Θελω να τσεκαρω τις τασεις του τροφοδοτικου αλλα δε θυμαμαι πια πιν πρεπει να βραχυκυκλωσω.Υπαρχει λινκ για το αντιστοιχο θρεντ στο φορουμ? εγω δεν το βρηκα

Link to comment
Share on other sites

αυτο στο κανει οτι συσκευη και να βαλεις πανω?1 μονο?

εδιτ δοκιμασε να βαλεις μονο ρευμα χωρις ιδε

εδιτ2 για να ανοιξεις το τροφοδοτικο χωρις μοβο βραχυκυκλωνεις το πρασινο με ενα μαυρο

και εγο για psu λεω

Link to comment
Share on other sites

ναι το κανει ΚΑΙ μονο με 1 συσκευει

Και πανω στη mobo και χωρις το τροφοδοτικο σφυριζει.Μου θυμιζει τον ηχο που εκαναν οι παγκοι στα εργαστηρια ηλεκτρονικων οταν βραχυκυκλωναν.Οταν ανοιγω λοιπον το Psu δινει τασεις ( το ανεμιστηρακι δεν λειτουργει αν σημενει κατι αυτο ) και μου φανηκαν λιγο καπως....η 12αρα ηταν σχεδον 11,5 πχ...αλλα αυτο με τισ IDE συσκευες με φοβιζει.Any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

αν κατάλαβα καλά ότι αν έχεις μονο το τροφοδοτικό και τη mobo τότε σφυρίζει η mobo ενώ αν βάλεις έστω και μια σύσκεψη σβήνει.

δοκίμασες να βάλεις μια σύσκεψη μονο ρεύμα και όχι ide?

μάλλον τροφοδοτικό πρέπει να είναι

η βαλε mobo και τις λαμπες με τους ανεμιστιρες... και πες μας αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Οκ φαγαμε και ενα σουτι στα 220....μεγεια!!

Οταν εβαλα το σκληρο φωναξε παραπανω και εκλεισε στο καπακι

ενω στο dvd ξεκινησε.99% τροφοδοτικο και μαλλον η αιτια ειναι το fan το οποιο ουτε πανω στη mobo λειτουργει τελικα...εκει μαλλον ειναι και το βραχυκυκλωμα.......

Link to comment
Share on other sites

μπορείς πολύ εύκολα να δείς αν φταίει το τροφοδοτικό. Με ένα πολύμετρο. Αφού αποκλείσεις αυτό μετά πάς σε μνήμες. Τσέκαρές τις με το μεμτεστ. Η κάρτα γραφικών φαίνεται οκ. Οι δίσκοι μετά είναι ύποπτοι. κ αυτοί εύκολα μπορείς να τους τσεκάρεις. Γενικότερα αν χαλάσει ένας υπολογιστής πέρνεις μια μια τις συσκευές κ κοιτάς να δείς αν φταίνε ή όχι. Δια του αποκλεισμού θέτεις τη διάγνωση :-)

Link to comment
Share on other sites

ναι το τροφοδοτικο το τσεκαρα οπως ειπα και πιο πανω.βγαζει τασεις αλλα το φανακι του δεν λειτουργει και με το που το βαζω σε λειτουργεια ( μονο του η πανω στη mobo ) σφυραει και μαλιστα οσες περιστοτερες συσκευες του βαλω, τοσο πιο εντονα σφυραει.Δεν νομιζω λοιπον να μπορουμε να αποκλεισουμε το προβλημα να ειναι του τροφοδοτικου.

Οταν ομως ΔΕΝ βαλω καποιον σκληρο στο συστημα τοτε το pc ξεκιναει κανονικα ( απλα το τροφοδοτικο οπως ειπαμε σφυραει και η φανα του δεν γυρναει )Ουτε αυτους μπορουμε να τους θεωρησουμε τοσο αθωους υποθετω

Link to comment
Share on other sites

Πετα το τροφοδοτικο πριν κανεις μεγαλυτερη ζημια πιθανον να σου κατεστρεψε και τους δισκους παρε κατι καλυτερο αυτη τη φορα σε PSU ενα 350αρι ΗΕC,Chieftec μην κανετε τσιγγουνιες στο ποιο βασικο σημειο του PC......

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικο εχει διαλυθει πιθανοτατα..Για περισσοτερες απωλειες θα το καταλαβεις αργοτερα!Οταν σταματησε το ανεμιστηρακι του psu εκεινο θα υπερθερμανθηκε κ θα σαλεψε τελειως..Μαλλον καπως ετσι εγινε η δουλεια..

Link to comment
Share on other sites

Επειδη και αυτο το τμημα του φορουμ εχει ενημερωτικο χαρακτηρα να προσθεσω πως πριν απο λιγο δοκιμασα τον σκληρο σε αλλο pc και δεν παρουσιασε προβλημα, δεν το εβαλα στο IDE γιατι δεν σηκωνει πανω απο 20gb σκληρο ( λογο ηλικιας ) αλλα το προβλημα στο αλλο συστημα παρουσιαζοταν και μονο με την τροφοδοτηση του δισκου.Την δευτερα που θα παρω τροφοδοτικο θα ποσταρω αποτελεσματα εκτος και αν δεν πρεπει οποτε παρακαλω κλειδωστε το thread η πειτε το μου κτλπ :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.