Jump to content

Αγορά μνήμης SDRAM

@phonekiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν έχω τώρα στο σύστημα μου 256mb ram (2x128) και θέλω να το πάω στα 512mb που είναι το max για την mobo μου. το manual λέει ως εξής: 1x 256mb 2x128mb

ή 2x256mb...όμως εγώ θα πάω στον πρώτο συνδυασμό (1x256mb+2x128mb)

το πρόβλημα όμως ξεκινάει από το e-shop...

Προσοχή:Σε παλαιότερες μητρικές πλακέτες, ο ελεγκτής μνήμης ΜΧ (Memory Control Hub) αδυνατεί να αναγνωρίσει memory chips μεγαλύτερα των 128MBit - 16MB, με αποτέλεσμα τα νεώτερα αρθρώματα μνήμης τα οποία συνήθως χρησιμοποιούν chip των 256MBit - 32MB να αναγνωρίζονται με την μισή τους χωρητικότητα από το σύστημα. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ελάττωμα της μνήμης, η οποία λειτουργεί κανονικά αλλά με την μισή της χωρητικότητα, αλλά οφείλεται στην παλαιότητα της μητρικής στην οποία εγκαθίσταται. Παρακαλούμε ελέγξτε τα προηγούμενα αρθρώματα που διαθέτει το σύστημα σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η μνήμη των 256MBit/Chip θα είναι συμβατή. Μπορείτε να κάνετε τον εύκολο υπολογισμό (χωρητικότητα / αριθμός chip) * 8 για να υπολογίσετε τα MBit των chip που υπάρχουν στο άρθρωμα της μνήμης σας. Επίσης θα πρέπει να μελετήσετε τα Memory Population Rules της μητρικής σας που υπάρχουν στο manual, διότι αρκετές φορές υπάρχουν περιορισμοί στην μέγιστη χωρητικότητα των αρθρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιστρέψετε την μνήμη πίσω στο e-shop με δικά σας έξοδα, αφού επικοινωνήσετε με το τμήμα service για την έκδοση αριθμού επιστροφής RMA και να σας επιστραφεί το ποσό της αγοράς του προϊόντος.

...έτσι μπερδεύτηκα

εχθές λοιπόν...πήγα και έβγαλα και τις 2 ram που είχα για να κοιτάξω τα chips τους...η παλιά ram (128mb) είχε πάνω 16 maura chips δηλαδή 8mb το κάθε ένα...

όμως η άλλη ram η πιο καινούρια (128mb) είχε πάνω 4! maura chips diladi 32mb kathe chip...και δουλεύει μια χαρά...

πείτε μου και εσείς την γνώμης σας...

thnx in advance :)

Δυστυχώς αυτά είναι από τα παράξενα των Η/Υ.

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι με δοκιμή. Αν μπορείς δηλαδή να το πας σε ένα κατάστημα και να σου την βάλουν αυτοί να δούν αν παίζει, έτσι ώστε αν δεν παίζει να μην χρεωθείς καθόλου. Δεν θα πρότεινα δηλαδή on-line αγορά μην "φάς" την μνήμη αν δεν παίζει.

Πες μας το μοντελο της μητρικη που εχεις . Το προβλημα υπηρχε σε μητρικες P3 . Αν η δικη σου δουλευει με high density , πιθανον να ειναι με i815 ή με via chipset .

Στην στουρνάρι σε ένα μαγαζί βρήκα μνήμες 256MB διπλής όψης και με 16 chip μόνο 32E! Εγώ αγόρασα 2χ 512 με 124E και πάει σφαίρα το σύστημα.
Πές και σε ποιό κατάστημα.
Mερικές info για την mobo μου:

Mainboard :i815-W83627

Chipset :Intel i815E/EP

NorthBridge :Intel i815E/EP

SouthBridge :82801BA (ICH2) LPC Interface Controller

τι λέτε?

Το 815Ε διαβαζει high density SDRAM , οποτε δεν θα εχεις προβλημα . To ιδιο και για το 815EP . Οχι ομως και το απλο 815.

superrrrr(καλά το είχα υποψιαστεί ότι θα τις έπαιρνε μιας και έχω μια 128mb με...4 chips δηλαδή 32mb έκαστο...)

όμως...άμα κοιτάξετε στο e-shop στην διεύθυνση που έδωσα...εξαντλήθηκαν οι κάργιες :p...και μένω Kρήτη...αυτό το e-tel τα στέλνει κάτω τα προϊόντα του? μάλλον με βλέπω κατά πλαίσιο μεριά να μου πιάνουν τον k)(lo :009:

μια τελευταία ερώτηση...το σύστημα παίρνει όπως προείπα max 512 ram...ποιος είναι καλύτερος συνδυασμός: 2x256 =512mb η 1x256mb+2x128mb =512mb

thnx again...

Όπως και να το κάνεις το ίδιο είναι αλλά για να έχεις και τέλειο σετ καλό θα ήταν να είναι οι μνήμες ίδια μάρκα και ίδιο μοντέλο :087: . Οπότε μάλλον για 2χ 256 σε βλέπω. :112:

Υ.Γ. Αν πάς σε 768 το ίδιο ισχύει

παίρνει max μέχρι 512 άλλωστε αυτό λέει και το manual...οποτε 768 μένει όνειρο...τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη :pPPpPpPPpP οποτε ο καλύτερος συνδυασμός για 512 ram είναι 2x256?

Μια και δεν υπαρχει dual channel , οτι μνημες και να βαλεις ειναι το ιδιο .

Μπορεις να αγορασεις μια 256αρα και να τη βαλεις μαζι με τις δυο 128αρες που εχεις ηδη . Αυτη ειναι και η πιο οικονομικη λυση.

ΡΕ παιδια εχω 2*512 twinmos DDR PC3200 ποιους χρονισμούς να βάλω;;;;;;;;;
Λίγο άσχετο με το παρόν thread. Γιατί δεν ανοίγεις ένα άλλο thread με περισσότερες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε καλύτερα;

Καλωσήρθες στο site μας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.