Jump to content



Αρχάριος ζητάει γνώμες και βοήθεια!


lordelesar

Recommended Posts

Επιτέλους το πήρα απόφαση να ρίξω τον prescott στα βαθιά και να βάλω στο σύστημα νερό, αφ'ενός για να κάψω λίγο τον επ/στή και αφ'ετέρου να ησυχάσει λίγο το κεφάλι μου από τον θόρυβο. Από pc και μονταρίσματα έχω αρκετή εμπειρία αλλά με "υδραυλικά" ακόμα δεν!

Μετά από ψάξιμο εδώ στο forum και λίγο planning αποφάσισα στα εξής components:

1) waterblock για cpu by 11

2) -"- για gpu danger den

3) radiator black ice pro/extreme III

4) κυκλοφορητής eheim 1250

5) όλα τα άλλα απαραίτητα: σφιγτηράκια,ρακορ,σωλήνες κλπ

Πως τα βλέπετε? Η επιλογή έγινε με το σκεπτικό ότι θα αρχίσει η κατάσταση με κλειστό κύκλωμα και ψύξη σε κάρτα γραφικών και επ/στή και σιγά σιγά (όλα μαζί είναι πολλά τα €€€) θα μπουν στο νερό τα πάντα ( 1 ή 2 δίσκοι, chipset, πιθανή 2η κάρτα γραφικών) και θα ανοίξει το κύκλωμα με ένα δοχείο διαστολής και την αντλία βυθιζόμενη. Γιαυτό διάλεξα 3πλό radiator και δυνατό κυκλοφορητή.

1η απορία: σε τι διαφέρουν το pro από το extreme radiator?

Αυτά τα πρώτα είναι συμβατά μεταξύ τους? Fittings κλπ?

Η αντλία είναι αθόρυβη έξω από το νερό? Μην καταλήξω με το ίδιο σύστημα, από άποψη θορύβου!!

Συγνώμη αν κουράζω αλλά σαν noob έχω απορίες!

Link to comment
Share on other sites

Για cpu και vga τα εξαρτήματά σου είναι πολύ καλά. Φυσικά , για vga θα ήταν προτιμότερο ένα 11-made block αλλά και αυτό μια χαρά είναι. Τώρα αν θές να ψύξεις όλο το σύστημα , δεν μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το τριπλό θα αντέχει. Το σίγουρο είναι ότι θα έχεις μια μικρή άνοδο στην ολική θερμοκρασία νερού και συνεπώς στην θερμοκρασία των εξαρτημάτων που ψύχεις. Η αντλία είναι πολύ καλή , όμως αμφιβάλλω λίγο για την απόδοσή της σε ένα σύστημα με 2 vga blocks , 1 cpu block , 1 chipset block , 2 hdd blocks , δοχείο διαστολής κλπ

Oι διατομές είναι 1/2 ίντσας (τσέκαρε το vga block). H αντλία θα κάνει λίγο θόρυβο αλλά σίγουρα λιγότερο από θορυβώδεις ανεμιστήρες. Φρόντισε να μην έχεις κραδασμούς και θα είσαι σε χαμηλά db.

Δεν είδα να αναφέρεις ανεμιστήρες. Πάρες 2-3 αθόρυβους 12άρηδες και θα είσαι κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου!

Λοιπόν, κοίτα, η δεύτερη vga είναι απλά να υπάρχει σαν δυνατότητα, δεν είναι στα σχέδια ακόμα. Επίσης είναι σίγουρος μόνο ο ένας δίσκος, ο άλλος παίζει να μπει σε εξωτερικό κουτάκι.

Για ανεμιστήρες ξέχασα να το αναφέρω όντως,lol! Λέω για 3 enermax 12άρηδες.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο που ξέχασα: τα blocks του 11 για cpu είναι universal, άρα αν κάποια στιγμή μεταβώ σε 939 δεν θα χρειαστεί να τα αλλάξω όλα. Σωστά μέχρι εδώ? Τώρα για την vga, είναι και αυτά universal? Γιατί αν τελικά γίνει η μετάβαση σε 939 θα πρέπει να πάρω και άλλη κάρτα άρα πρόβλημα! Όχι ότι με το danger den είμαι καλυμένος απλά το δίνει ένας φίλος και θα μου έρθει σχεδόν τζάμπα (γιαυτό και δεν σκέφτομαι ακόμα του 11)

Link to comment
Share on other sites

τα blocks του 11 για cpu είναι universal, άρα αν κάποια στιγμή μεταβώ σε 939 δεν θα χρειαστεί να τα αλλάξω όλα. Σωστά μέχρι εδώ? Τώρα για την vga, είναι και αυτά universal?

Tα blocks του 11 πράγματι έχουν μεγάλη συμβατότητα με διάφορα sockets αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται και από την μητρική(πχ πυκνωτές στην περιοχή κάτω από το block).

Στις vga τα πράγματ είναι πιο εξειδικευμένα και κάθε περίπτωση είναι ξέχωριστή.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον ίδιο αν αυτά που θα πάρεις είναι συμβατά με αυτά που έχεις και ταυτόχρονα με αυτά που σκοπεύεις να αποκτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

τα block στο σύνολό τους έχουν να κάνουν με τον τρόπο στήριξης πάνω στη μητρική. Νομίζω πως του eleven καθονται κανονικά απλά θα πρέπει να αλλάξεις λίγο το πλέξι με το οποίο τα βιδώνεις. Καλύτερα να ρωτήσεις και τον ίδιο.

Πάντως για να ψύξεις όλα αυτά που λες (1 cpu, 2xgfa, 2xhd, chipset κλπ) το βρίσκω λίγο χλωμό. Ειδικά με επεξεργαστή prescott και αν μάλιστα είναι και overclocked. Καλύτερα αν βάλεις 2η κάρτα γραφικών να κάνεις ένα 2ο κύκλωμα (αν βέβαια είναι εφικτό) που να ψύχει τις κάρτες.

Θόρυβο σίγουρα θα έχεις μείωση (ειδικά σταματώντας τα fans του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών), ειδικά αν η αντλία είναι βυθιζόμενη είναι σχεδόν αθόρυβη.

Link to comment
Share on other sites

Χμ,κατάλαβα,είμαι λίιιγο υπεραισόδοξος! Οπότε ο 2ος hdd πάει έξω και όταν (και αν) αποκτηθεί 2η vga βλέπουμε. πάντως για cpu,1 x hdd,vga δοχείο διαστολής η μικρή eheim θα τρελαθεί έτσι? Οπότε να πάω για την μεγάλη.

Thnx παίδες!

Αρχίζω να μαζεύω τα κομμάτια και θα ξαναποστάρω με το αποτέλεσμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι!

Επειδή σιγά σιγά το φτιάχνω το σύστημα να ρωτήσω κανα 2 πραγματάκια ακόμα?

Για δοχείο διαστολής απλά χρησιμοποιώ οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει νερό και του ανοίγω 2 τρύπες? Είδα κάπου στο watercoolers gallery κάποιους που έχουν ένα χώρισμα μέσα στο δοχείο (θα είναι από plexi το δοχείο).

Έχουν κάποιο περιορισμό του στυλ οτι πρέπει οι σωλήνες να καταλήγουν κάτω από τη στάθμη του νερού? Μπορεί το σωληνάκι προς το δοχείο (είσοδος υγρού) να είναι πάνω από τη στάθμη έτσι ώστε να τσεκάρω και την κίνηση? Ή θα βάλει αέρα και θα τα τινάξει όλα?

Αν θέλω να είναι ανοιχτού κυκλώματος με βυθιζόμενη αντλία απλά την πετάω μέσα στο δοχείο και συνδέω την έξοδο της αντλίας με την σωλήνα που βγάζει από το δοχείο? Ή πρέπει να κάνω και κάτι ακόμα?

Ευχαριστωωωωώ!!!

Link to comment
Share on other sites

To τι θα τοποθετήσεις είναι καθαρά δικό σου θέμα αισθητικής και πρακτικότητας.

Όπως είπες σχεδόν ότι κρατά νερό και κάνεις 2 τρύπες κάνει τη δουλειά του.

Το χώρισμα που είδες στη μέση μπαίνει συνήθως έτσι ώστε οι φυσαλίδες που μπαίνουν μέσα στο δοχείο από την είσοδο να μην επιστρέφουν στην έξοδο του δοχείου και κάνουν κύκλους στο κύκλωμα.

Αν βάλεις όπως λες το σωλήνα πάνω απ'τη στάθμη θα έχεις 2 προβλήματα. Ότι θα σου ακούγεται η ροή του νερού καθώς θα πέφτει στην επιφάνεια (σπαστικό τα βράδια εκτός και αν σε νανουρίζουν τα τρεχούμενα νερά), και 2ον οτι καθώς θα πέφτει στην επιφάνεια του νερού θα σου κάνει μερικές φυσαλίδες που δεν τις θες.

Για την βυθιζόμενη αντλία όπως λες απλά την πετάς μέσα, απλά πρόσεχε την είσοδο στο δοχείο να μην πάει αμέσως πάνω στην είσοδο της αντλίας ώστε να έχεις γρηγορότερη απομάκρυνση φυσαλίδων.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ κατάλαβα..

Να σου πω την αλήθεια μου,όντως με νανουρίζουν τα τρεχούμενα νερά, lol, αλλά δεν θα κάνω το pc συντριβάνι!!

Ευχαριστώ πολύ, θα επιστρέψω με περαιτέρω απορείες!

Link to comment
Share on other sites

Χμμ κατάλαβα..

Να σου πω την αλήθεια μου,όντως με νανουρίζουν τα τρεχούμενα νερά, lol, αλλά δεν θα κάνω το pc συντριβάνι!!

Ευχαριστώ πολύ, θα επιστρέψω με περαιτέρω απορείες!

Eμένα ακούγοντάς τα υποσυνείδητα στον ύπνο μου με κάνουν να τρέχω στην τουαλέτα.:053:

Ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε!

Link to comment
Share on other sites

Για τους δισκους δεν χρειαζεται νερο..Μην ειμαστε υπερβολικοι..Ενας 120αρης απλα να γυρναει και ειμαστε κομπλε...

Στο λεω γιατι και οι σωληνες με 1/2" εσωτερικη διαμετρο πιανουν χωρο, δεν ειναι και για πολλες στροφες μεσα σε ενα κουτι...

Ψυξη σε cpu+gpu και εισαι κομπλε...

Οσο για τα ψυγεια που ρωτησες το extreme εχει παχος 40mm ενω το προ 25mm...Δηλαδη ειναι το μισο σχεδον..

Γι άυτο και το extreme το 2πλο ειναι πιο ακριβο απο το pro το 3πλο και μαλλον και καλυτερο..

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=13

Και παντα να θυμασαι οτι μιλαμε για υδροψυξη ..Σκοπος της ειναι να κραταει την θερμοκρασια των cpu,gpu κλπ οσο το δυνατο πιο κοντα στην θερμοκρασια περιβαλοντος και οχι κατω απο αυτη οποτε δεν χρειαζεται να ξοδεψεις τα 2πλασια για 2-3C πιο κατω...

Kοιτα και αυτο το ψυγειο που ειναι εξισου καλο http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_5_46&products_id=187 Σιγουρα το black ice xtr III / ThermoChill HE120.3 ειναι τα κορυφαια του εμποριου αλλα και τα πλεον ακριβα..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.