Jump to content



Βρισκοντας ποιο Stripe Size ειναι καταλληλο...


krisiun82

Recommended Posts

Εχω 2 Χ 80GB Seagate Barracuda 7200.7 Sata

Abit - Ic7 Max3

Η max3 εχει 2 controllers για Raid..Τον onChip της Ιντελ που ενσωματωνεται στο SOuthbridge και τον SIlicon 3114(στο site της Αβιτ εχουν βαλει driver για αλλον controller)..

Σκοπος μου ειναι να βρω σε ποιον Controller και με ποιο Stripe Size οι δισκοι θα αποδιδουν τα βελτιστα για εγκατασταση WinXp + Gaming

Αρχιζουμε..

Οι δισκοι μονοι τους δινουν αυτο...

http://homepages.pathfinder.gr/krisiun82/Raid/seagate1%2Ejpg

και

http://homepages.pathfinder.gr/krisiun82/Raid/seagate2%2Ejpg

Γρηγορα εγινε ατνιληπτο οτι ο Silicon δεν ειναι για τρελες επιδοσης αλλα για Storage αφου η αποδοση του ειναι πολυ μετρια και δεν εκανα τον κοπο να ασχοληθω περαιτερω με αυτον περαν αυτου που φενεται ακριβως απο κατω..Stripe Size στα 64Κ..

http://homepages.pathfinder.gr/krisiun82/Raid/Silicon%5FRaid%2Ejpg

Link to comment
Share on other sites

α)ο ιντελ controller ειναι πολυ καλυτερος απο τον sillicon αρα για Raid 0 που ψαχνουμε αποδοση ο sillicon γινεται ακαταλληλος

β)Οσο μεγαλωνει το stripe size οι δισκοι συμπεριφερονται καλυτερα στα μεγαλα αρχεια

γ)Ο μεγαλος νικιτης ειναι το 32Κ

Link to comment
Share on other sites

1. Προφανώς και ο intel raid controller είναι πιο γρήγορος απο τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο northbridge και οποιοδήποτε άλλος controller βρίσκεται σε ξεχωριστό chip στο m/b.

2. Τα αποτελέσματα απο τα benchmarks δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και αυτό το έχω διαπιστώσει μετα απο 1 μήνα δοκιμές με sata-raid0 και με ata-raid0. Απ' όσο έχω καταλάβει το καλύτερο για πραγματικές συνθήκες είναι το 64Κ και το 128Κ. To 32K είναι αργό στα μεγάλα αρχεία. Για μένα καλύτερο τεστ είναι να αντιγράφεις μεγάλα και μικρά αρχεία και να μετράς το tranferate με κάποιο προγραμματάκι (total commander), έτσι θα δείς τι σε συμφέρει καλύτερα. Επίσης καλό τεστάκι είναι να γεμίσεις κατα τα 2/3 ένα raid0-array με διάφορα αρχεία (μεγάλα, μικρά και μεσαία) και να κάνεις defrag με κάποιο καλό προγραμματάκι (O&O defrag) και να μετράς χρόνους (αν και έτσι θα έχεις μεγάλες αποκλήσεις, πιστεύω οτι θα καταλάβεις πιο σε συμφέρει καλύτερα).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.