spinner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Επειδη με αυτα που ακουω για το Πλαισιο εχω ανασκουμπωθει αποφασισα να παρω τα pc parts ξεχωριστα και να το στησω μονος μου το μηχανημα για να μην πεσω σε RMA.Εχω φυσικα καλη επαφη με το αντικειμενο απλα δεν το εχω επιχειρησει ξανα.Οπως καταλαβαινω το πιο δυσκολο κομματι ειναι να βαλεις την μητρικη και το τροφοδοτικο στο κουτι σωστα.Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω ? Υπαρχει καποιος οδηγος ή κατι αλλο ?
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 16, 2005 #2 Δεκέμβριος 16, 2005 Xε, σε RMA φτάνεις και με χωρια κομματια... είναι μη σου κάτσει... Δεν χρειάζονται ΟΙ γνώσεις. Διαβάζοντας τα βλιβλιαράκια που έρχονται με τα κομμάτια είσαι οκ. Αμα έπεζες LEGO μικρός δε θα συναντήσεις δυσκολία. Υ.Γ. απέφυγε τα μαγνητικά κατσαβίδια λενε οτι μπορει να προκαλέσουν προβλημα.
Utrion Δεκέμβριος 16, 2005 #3 Δεκέμβριος 16, 2005 ειναι να το κανεις μια φορα μετα παιρνεις φορα πιστεψε με !!!απλα την πρςτη φορα να εισαι λιγο προσεκτικος οπως να πιανεισ το μεταλο ττησ μητρικης (οχι πανω σε καποιο κυκλωμα ) απλα για να αποφρτιστεις εκει η να παρεις το ιδιο δυναμικοΤο μεγαλο ΠΟΤΕ ειναι ποτε μην βαλεις κανα ε3αρτημα γενικα πανς σε καμια μαλλινη κουβερτα τοτε παιζεις με την μοιρα σου!!!κα ιγενικα μην βιαζεσαι κατι που μπορει αργοτερα να το κανεις σε 5 λεπτα αν το κανεις τωρα σε 30+ λεπτα δεν εγινε και τιποτα και οπωσ ηδη ειπωθηκε διαβασε τα σθνοδευτικα χαρτια και βιβλιαρακια η ακομα αν λειπει κατι κατεβασε τα απο το ιντερνετ τα λενε ολα με το νιιι και με το σιγμα
cabrinha Δεκέμβριος 16, 2005 #4 Δεκέμβριος 16, 2005 Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ούτος η άλλως κάθε εξάρτημα μπαίνει με έναν μονο τρόπο και δεν θα μπλέξεις κάπου. Φυσικά πάντα προσεχεις που ακουμπάς τα parts για στατικό ηλεκτρισμό. Το τροφοδοτικό βάλε πρώτα, μετά τι μητρική (καλο είναι να έχεις ήδη βάλει τον επεξεργαστή πρώτα) και μετά όλα τα υπόλοιπα. Καλώδια συνέδεσε τα όλα στο τέλος. Και κάτι τελευταίο. Στους σκληρούς και τα υπόλοιπα drives δες από πριν τους βραχυκυκλωτήρες πρώτα.
bfc_xxx Δεκέμβριος 16, 2005 #5 Δεκέμβριος 16, 2005 Αν ολα τα parts ειναι οκ και δεν εχουν προβλημα και δε σου παρουσιαστει καποια ασυμβατοτητα πχ με μνημες ή με BIOS που θελει αναβαθμισει και δε το εχεις κανει τοτε δε θα δυσκολευτεις καθολου. Αλλιως θα σπας το κεφαλι σου τι κανεις λαθος, εκει θα χρειαστει να ζητησεις βοηθεια απο καποιον λιγο πιο εμπειρο.
Morph1442169076 Δεκέμβριος 16, 2005 #6 Δεκέμβριος 16, 2005 Το θέμα της συμβάτότητας των parts πώς μπορεί κάποιος να το γνωρίζει εκ των πρωτέρων?
cabrinha Δεκέμβριος 16, 2005 #7 Δεκέμβριος 16, 2005 Μπορεί να το γνωρίζει μονο αν έχει ενημερωθεί κατά την αγορά τον parts για τυχόν ασυμβατότητες η αν έχει διαβάσει για την χρησιμότητα κάποιου update για τι σωστή λειτουργία τον συσκευών του. Ακόμα και αν υπάρξει κάποιο τέτοιο πρόβλημα αργότερα μπορείς να το λύσεις όχι και τόσο δύσκολα. Πάντως δεν είναι και ότι πιο κοινό να έχεις προβλήματα ασυμβατότητας. Τώρα αν αγοράσεις πχ μνήμες ddr2 και η μητρική δε τις σηκώνει είναι δικό σου λάθος και απροσεξία.
viper1442169065 Δεκέμβριος 17, 2005 #8 Δεκέμβριος 17, 2005 Κατα τη γνωμη μου, πολυ βασικο ειναι το εξης:Την πρωτη φορα που θα επιχειρησεις κατι τετοιο, εχε μαζι σου ενα φιλο που κατεχει το αντικειμενο για να σε βοηθαει. Ετσι θα αποφυγεις καποιο χοντρο λαθος που ισως χαλασει καποιο απο τα εξαρτηματα.
coolmind Δεκέμβριος 17, 2005 #9 Δεκέμβριος 17, 2005 Κατα τη γνωμη μου, πολυ βασικο ειναι το εξης:Την πρωτη φορα που θα επιχειρησεις κατι τετοιο, εχε μαζι σου ενα φιλο που κατεχει το αντικειμενο για να σε βοηθαει. Ετσι θα αποφυγεις καποιο χοντρο λαθος που ισως χαλασει καποιο απο τα εξαρτηματα.Σωστοτατο.Αυτο που θελει πολυ προσοχη στην εγκατασταση ειναι ο επεξεργαστης και οι μνημες.
regent1442169115 Δεκέμβριος 19, 2005 #10 Δεκέμβριος 19, 2005 Φίλε spinner,Συναρμολόγησα για πρώτη φορά το νέο μου σύστημα 2 μέρες πριν. Σου λέω να το προσπαθήσεις. Συμβουλή μου: μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις. Αν κάτι δεν μπαίνει οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην το βάζεις σωστά. Όλα τα sockets/slots θέλουν από ελάχιστη (κάρτα γραφικών) μέχρι μέτρια δύναμη (cooler επεξεργαστή-μνήμες) αλλά σταθερή. Και για να τελείωνω το πιο δύσκολο για μένα ήταν τα καλωδιάκια των front usb θυρών και του audio (που σημειωτέον δεν το έχω φτιάξει ακόμα) γιατί είναι πολύ μικρά και συνήθως οι ονομασίες που δίνει ο κατασκευαστής του κουτιού είναι διαφορετικές αυτών που δίνονται στο εγχειρίδιο της μητρικής.Σου εύχομαι επιτυχία...
parginos Δεκέμβριος 20, 2005 #11 Δεκέμβριος 20, 2005 Φίλε spinner, Και για να τελείωνω το πιο δύσκολο για μένα ήταν τα καλωδιάκια των front usb θυρών και του audio (που σημειωτέον δεν το έχω φτιάξει ακόμα) γιατί είναι πολύ μικρά και συνήθως οι ονομασίες που δίνει ο κατασκευαστής του κουτιού είναι διαφορετικές αυτών που δίνονται στο εγχειρίδιο της μητρικής. Σου εύχομαι επιτυχία... το ιδιο ακριβως προβλημα εχω και εγω, σε καθε μ/β ειναι διαφορετικα. κατα τα αλλα μετα την πρωτη φορα ολα ειναι παιχνιδακι συν οτι εχεις και την ηθικη ικανοποιηση να λες οτι το συναρμολογησες μονος σου.
pokemon6401442169101 Δεκέμβριος 20, 2005 #12 Δεκέμβριος 20, 2005 Πρόσεχε πολύ τις (Μπρούντζινες)βίδες κάτω από την Motherboard Στην εικόνα εκεί που έχω τους κόκκινους κύκλους είναι οι υποδοχές όπου μπαίνουν οι βίδες αυτές(Μπορεί να έχεις διαφορετικό κουτί αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν…) Στο βιβλίο οδηγιών σίγουρα θα έχει ένα σχεδιάγραμμα σαν αυτό περίπου Εκεί που έχω βάλει τους κόκκινους κύκλους εκεί θα βάλεις τις μπρούντζινες βίδες στο κουτί.. βέβαια μπορεί να έχεις διαφορετική motherboard (.. στο βιβλίο γράφει σε ποια διάταξη θα βάλεις τις βάσεις..), θα προσέξεις πολύ πριν την τοποθέτηση να έχεις βάλει τις βίδες με την σωστή σειρά.. ένα μικρό λάθος είναι ικανό να κάψει την motherboard! Αυτό είναι το ποιο δύσκολο σημείο.. θα έλεγα πρώτα να βάλεις την motherboard και μετά τα υπόλοιπα.. για να είναι ποιο ελαφριά στο χέρι όταν την βάζεις..(Ενοείται σταθερές κινήσεις όχι άρπα κόλα!+ αντιστατικά γάντια αν φοβάσαι ) Μετά τοποθετείς μνήμες(Πρόσεχε το κόψιμο που έχουν κάτω μην τις βάζεις ανάποδα.. αν δεν κουμπώσουν και οι δύο μεριές τότε γυρνά την ανάποδα..).. Επεξεργαστής(Πρόσεχε την γωνία όπου θα τον τοποθετήσεις.. όλοι οι επεξεργαστές έχουν μια χαρακτηριστική γωνία/η τρύπα όπου σε βοηθάν να βρεις το pin01 και να το τοποθετήσεις στην M/B, και στην M/B έχει ένα βελάκι που δείχνει το 1ο pin) τα υπόλοιπα είναι εύκολα..
AquaSonic1442169069 Δεκέμβριος 22, 2005 #13 Δεκέμβριος 22, 2005 Εγω θα σου ελεγα το αλλο. Παρε ενα μηχανακι αρχαιο, π.χ 486, και κανε το 1000 κομματια. Μετα στησε το παλι. Δεν ειναι πολλα τα δυσκολα μερη. Μην σου πω κανενα! 1) φροντισε να βαλεις τις καλωδιοταινιες με σωστη φορα. 2) Ακουμπα το hardware οσο ειναι εξω απο το κουτι πανω στις σακουλες που ειναι πακεταρισμενο. 3) Προσεξε μην σου φυγει κανας σκληρος οπως τον κουβαλας. 4) Αμα δεις κατι σαν φυλλο αλουμινου στην κατω μερια της ψυκτρας του cpu, ειναι θερμοαγωικο υλικο. Ασε το. Α και το συμαντικοτερο... ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΘΕ MANUAL ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ CD-ROM... ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ M\B KAI VGA!!!! Καλο στησιμο
Aramil Ιανουάριος 2, 2006 #14 Ιανουάριος 2, 2006 Eρώτηση : Ποια είναι η σωστή φορά της καλωδιοταινίας και τι μπορεί να συμβεί αν δεν μπεί σωστά?
louis_gas Ιανουάριος 2, 2006 #15 Ιανουάριος 2, 2006 απο οτι ξερω, στις συχρονες τουλαχιστον μητρικες, η καλωδιοταινια δεν μπορει να μπει αναποδα..
Jason1442169106 Ιανουάριος 2, 2006 #16 Ιανουάριος 2, 2006 Καλωδιοταινια εννοειτε το καλωδιο που μπαινουν οι συσκευες ide σωστα?Αν ειναι αυτες θα το καταλαβεις ποια ειναι η σωστη μερια γιατι απο τη μια σειρα των pins (2 σειρες εχει το καλωδιο) λειπει ενα πινακι στη μεση.
Aramil Ιανουάριος 2, 2006 #17 Ιανουάριος 2, 2006 ΟΚ!Και μια ακόμη ερώτηση.Οι καλωδιοταινίες έχουν από μια σειρά pins στα άκρα και μία στο κέντρο.Η κεντρική ειναι για να μπαίνει μια extra συσκευή?Στoύς SATA σίσκους πάλι καλωδιοταινίες υπάρχουν?Το PC μου το τωρινό είναι παλιό και δεν ξέρω τπτ περι SATA/SATA-2....
Iannis Ιανουάριος 2, 2006 #18 Ιανουάριος 2, 2006 ΟΚ!Και μια ακόμη ερώτηση.Οι καλωδιοταινίες έχουν από μια σειρά pins στα άκρα και μία στο κέντρο.Η κεντρική ειναι για να μπαίνει μια extra συσκευή?Στoύς SATA σίσκους πάλι καλωδιοταινίες υπάρχουν?Το PC μου το τωρινό είναι παλιό και δεν ξέρω τπτ περι SATA/SATA-2....Καθε SATA καλωδιο ειναι για ενα δισκο. Το καλωδιο δεν μπαινει αναποδα και να θες στο δισκο ή τη μητρική. Δηλαδη οσους δισκους SATA βάλεις τοσα καλώδια θες
sa1901 Ιανουάριος 3, 2006 #19 Ιανουάριος 3, 2006 Οι καλωδιοταινίες έχουν από μια σειρά pins στα άκρα και μία στο κέντρο.Η κεντρική ειναι για να μπαίνει μια extra συσκευή? Αυτό δεν το κατάλαβα... Aν εννοείς τις υποδοχές που μπορείς να συνδέσεις κάτι, η μία φυσικά μπαίνει στην μητρική και στις άλλες δύο μπορείς να συνδέσεις 2 συσκευές με κατάλληλα ρυθμισμένα τα jumper. Στoύς SATA σίσκους πάλι καλωδιοταινίες υπάρχουν?Το PC μου το τωρινό είναι παλιό και δεν ξέρω τπτ περι SATA/SATA-2.... Koίτα στην εικόνα την οπτική διαφορά των καλωδίων (το κόκκινο είναι για SATA).
tege Ιανουάριος 3, 2006 #20 Ιανουάριος 3, 2006 καλημερα, επειδη φτιαχνω τωρα νεο pc, εκτος απο το καλωδιο το κοκκινο ο sata χρειαζεται και δευτερο?? γιατι δεν το ειχε μεσα η μητρικη μου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.