Jump to content



External Hard disk, recovery


thanosmts

Recommended Posts

Good day,

έχω αγοράσει εδώ και λίγες εβδομάδες έναν external hard disk. Η πατέντα γνωστη, τροφοδοτικό, κανονικός σκληρός, ένα usb out και ένα fireware όπως και εξωτερική τροφοδοσία και διακόπτης on-off.

Τις τελευταίες 3 βδομάδες έχω κάνει 2 recovery και ο λόγος είναι πως δεν θέλω να τον έχω να τρέχει 24-7. Τον έχω συνδεδεμένο στο fireware ή στο USB συνεχώς όπως και στο ρεύμα αλλα τον ανοιγοκλείνω με το κουμπάκι του. Δεν ξέρω που κάνω το λάθος και ο δίσκος μου βγαίνει not accesible (The φιλε or directory is corrupted and unreadable) , ίσως είναι την ώρα που κάνω reboot, χωρίς να τον απομονώσω, ίσως.....

Όπως και να έχει κάθε φορα που τον χάνω αναγκάζομαι να κάνω recovery όλα τα data με το Φιλε scavenger, κάτι που θέλει ένα 6-ορο και 2 δίσκους να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Έχετε καμια ιδέα για το πως μπορώ να προστατεύσω αυτή τη κατάσταση? Δε ξέρω εάν ο δίσκος βγαίνει off όταν πατάω το κουμπάκι, ή όταν κάνω reboot, ή όταν δεν κάνω ασφαλές safe unplugging αλλα δεν υπάρχει ένα software, μια προστασία ώστε να έχω ασφαλές το κεφάλι μου και να κάνω eliminate το πρόβλημα αυτό?

Thanks and glad to meet you here.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό που θα σου πω. Εγώ έχω φτιάξει ένα παρόμοιο εξωτερικό με τι διαφορα ότι χρησιμοποίησα 2.5ari ώστε να μπορώ σε netcafe να τον έχω μαζί μου. Τέτοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ. Όπως παρατήρησα αυτό συνέβαινε όταν έβγαζα το usb από τι θύρα. Το πρόβλημα σταμάτησε να εμφανίζεται από τι στιγμή που αφαιρούσα το σκληρό αφού έκλεινα τον υπολογιστή η όταν πατούσα πριν Safely remove hardware από το system tray όταν ήθελα να τον αφαιρέσω χωρίς να κλείσω και τον υπολογιστή . Δοκίμασε το και εσύ. Ελπίζω να βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδια επειδη και γω αντιμετοπιζω αυτο το προβλημα αλλα οχι επειδη τον βγαζω λαθος απλα εκει που τον ειχα και μετεφερε δεδομενα σε ενα αλλο δισκο ξαφνικα μου πεταει αυτο the file or directory is corrupted and unreadable. Με τον File Scavenger Μπορω να επαναφερω τα αρχεια? Και μετα τον δισκο πως τον κανω να τον βλεπουν τα Windows? γιατι τωρα γιοκ! οπως λεω και στο thread που ανοιξα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετα απο 3 μηνεs παλι εμφανιστηκε αυτο το προβλημα the file or directory is corrupted and unreadable. Το @@@@@ ειναι πωσ εμφανιστηκε ενω το προσεχα πολυ. Δε ξερω και πολλα απο σκληρουs αλλα καταλαβαινω πωs κατι σαν προτωκολο επικοινωνιαs χανεται μεταξυ του σκληρου και του μηχανηματοs. Δανειστηκα πριν λιγεs ημερεs εναν αλλο σκληρο και παρολο που τον τσακισα δεν εβγαζε αυτο το προβλημα (ισωs επειδη ειναι επισημο μοντελο εξωτερικου σκληρου εταιριαs), ισωσ να εχει προστασια, κανα πυκνωτη παραπανω.

Οπωs και να εχει, αντι να καθομαι να ανακτω αρχεια και μετα να κανω format και παλι αντιγραφη υπαρχει κανα προγραμμα να μπορω να επανακτω αυτο το προτοκολο επικοινωνιαs οποτε χανεται????????? Μακαρι να υπαρχει......Ουφ...

Link to comment
Share on other sites

Και 2 ιδεεs που μου ηρθαν...

1) Εαν τον σκληρο τον κανω 4-5 partition πιστευετε πωs οποτε θα παιζει αυτη η δουλεια θα μου κοβει μονο ενα partition η' ειναι κατι που επηρεαζει ολο το σκληρο?

2)Εαν αλλαξω το δευτερο σκληρο σε master????Ειναι slave για την ωρα,αν και εξωτερικοs....

Link to comment
Share on other sites

Παιδια και εγω εχω εναν 20 εδω και 1 χρονο αλλα τιποτα ολα καλα, αυτα που λετε ειναι περιεργα, γιατι εγω ουτε ασφαλης καταργηση κανω ουτε τιποτα, απλως το βγαζω και αυτο ηταν,τον εχω παρει και εγω για κατεβασμα απο νετ-καφε. Δεν εχω τιποτα να σας προτεινω γιατι δεν μου εχει συμβει, εγω το βαζω και κατευθειαν κανει scan τα αρχεια και μου τα δειχνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά θέλω και εγώ έναν εξωτερικό και κατέληξα μεταξύ LACIE USB 2,5" 80GB, LACIE USB 3,5" 250GB, ICYBOX 2,5" + 80GB SEAGATE, και τέταρτη λύση την εξής:

External bracket sata + samsung 250gb or hitachi 250 gb sata.

Εχω ήδη ένα τέτοιο bracket sata απο gigabyte μητρική. Αλλά δεν ξέρω μήπως μπλέξω...

Θα μπορεί ο δίσκος να δουλεύει "χύμα" εκτός κουτιού; Λέω να αποφύγω για οικονομία να πάρω case sata. Ρεύμα τραβάω απο το bracket.

Tι προτείνετε;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.