Jump to content



Αγορά PDA με GPS - Τι προτείνετε?


kerneld

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια PDA συσκευούλα και ψάχνωντας βρήκα κανά-δυό μοντέλα τα οποία έρχονται με ενσωματωμένο τόσο τον GPS receiver όσο και το πρόγραμμα Destinator 3. Μιλάω για 2 μοντέλα τα οποία φέρνει το ΠΛαίσιο (ένα της Acer και ένα της Mitac).

Σκέφτομαι λοιπόν, ωραίο αξεσουάρ το gps navigation. Αλλά ένα-δυο πραγματάκια δεν μου είναι εντελώς ξεκάθαρα και είπα να ρωτήσω εσάς.

Η πρώτη ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: άμα με το καλό αγοραστεί κάποιο από αυτά για το κομμάτι του navigation χρειάζεται να πληρώνεις κάποια συνδρομή για να έχεις σήμα GPS και καθορισμό της θέσης σου στον χάρτη?

Ρωτάω γιατί σε μια συζήτηση με ένα ταξιτζή που είχε ένα τέτοιο μαραφέτι μου είπε ότι πληρώνει 60ευρώ τον μήνα για να έχει την "πλοήγηση".

Η άλλη μου σκέψη είναι να αγοράσω το καινούργιο QTEC 9100, το οποίο δεν έχει GPS functionality ενσωματωμένη και εδώ έρχεται η ερώτηση number 2: Τι κόστος έχει ένα ξεχωριστό πακέτο receiver και software πάνω κάτω?

Κάθε απάντηση/πρόταση ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά δεν χρειάζετε κάποια συνδρομή, όμως για να κατεβάζεις τους ενημερωμένους χάρτες έχει κάποιο κόστος.

Σχετικά με σκέτα πακέτα gps είχα δει κάτι τιμές από 350-400 και πάνω.. έχει λίγο καιρό που το είχα ψάξει οπώτε μπορεί να μην είναι πολύ ακριβεις οι πληροφορίες που σου δίνω.

Link to comment
Share on other sites

Απ'όσο ξέρω τα gps είναι δωρεάν. Δηλαδή έχεις το hardware και τους χάρτες και από εκεί και πέρα δεν έχει άλλο κόστος. Ο ταξιτζής πιστεύω πως είχε μάλλον συνδρομή για τους χάρτες. Ο braveheart και ο linos έχουν αγοράσει σίγουρα gps ξέχωρα από το pda (για το qtek s100) οπότε περίμενε να σου πουν σίγουρα.

Προσωπικά προτιμώ την λύση της ξεχωριστής αγοράς pda και gps. Δεν γνωρίζω σε τι κόστος θες να κινηθείς αλλά ρίξε μια ματιά στα dell. Φτηνά και πολύ καλά.

Για gps reciever οπωσδήποτε εξωτερικό bluetooth για να το έχεις και σε μελλοντικές συσκευές. Χάρτες το destinator για Ελλάδα είναι μονόδρομος.

To gps κοστίζει 100-150 απ'όσο θυμάμαι και το destinator 130( http://www.destinator.gr/page.php?pageid=52&languageid=2 ).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον πληρωνεις μονο το hardware (pda+gps) και το software(destinator 3.Παρεπιμπτονοτος 1 Φλεβαρη βγαινει το επομενο destinator,το destinator pn)

Απο εκει και περα ΤΙΠΟΤΑ!

Ουτε συνδρομη για χρηση δορυφορου ,ουτε για αναβαθμιση χαρτων.Αυτα ειναι δωρεαν!

Εγω το gps μου το πηρα απο εδώ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Για την ακριβεια ειναι αυτο και ειναι αψογο!Πιανει πολυ καλο σημα παντου,ακομα και μεσα στο ντουλαπακι!

Ελπιζω να βοηθησα!

Οτι αλλο θες,εδω ειμαστε!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω και εγω ... οι χαρτες της ευρωπης που περιεχονται στο πακετο του Destinator παρατιθονται απλα ως χαρτες τους οποιους μπορεις απλα να δεις, ή οταν βρισκεσαι πχ στο Μιλανο καθοδον για Μονακο σου δειχνει το gps και που εισαι? Δε λεω να του ζητησεις οδηγιες, απλα ρωταω αν δειχνει το σημειο που βρισκεσαι καθε φορα.

Link to comment
Share on other sites

Αν οι χάρτες έχουν τις σωστές συντεταγμένες (που κατά 99% τις έχουν) τότε σύμφωνα με το gps σου τις δείχνει. Λογικά μου φαίνεται χαζό να πουλάει απλά χάρτες δίχως συντεταγμένες για το στίγμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.