Jump to content



SOS προβλημα με το raid


underachiever

Recommended Posts

Ξαφνικα μετα απο μια επανεκκινηση εξαφανιστηκαν οι raid 0 δισκοι μου, πηγαινοντας στο disk management αυτο που φαινοταν ηταν σαν να ηταν εντελως καινουρια και αφορμαριστη η συστοιχια, οπως ακριβως την πρωτη φορα που την εγκατεστησα και ανοιξα τον υπολογιστη.

Δοκιμασα και εδωσα παλι το γραμμα που ειχε η συστοιχια και πριν (g) και τα ιδια χαρακτηριστικα (dynamic disk, ntfs) αλλα προσπαθωντας να κανω explore μου ελεγε οτι ειναι αφορμαριστος.

Κατεβασα το file scavenger 3 και αυτο βλεπει κανονικα ολα τα αρχεια που υπαρχουν μεσα και μερικα που δοκιμασα να κανω recover τα εκανε επιτυχως.

Το προβλημα μου ειναι οτι επειδη δεν εχω χωρο στον αλλο δισκο (400gb ειναι το raid, 200 χρησιμοποιουνταν και ο αλλος δισκος μου ειναι 250 gb και εχει 75 free και δεν μπορω να κανω εκει το recover, τουλαχιστον οχι ολο, και περισσευει αρκετο) θα ηθελα να ξερω αν μπορει ο δισκος να επανελθει χωρις να γινει recover σε αλλον, διοτι θα πρεπει να αγορασω καινουριο και αυτο με βγαζει εκτος προυπολογισμου αυτη τη στιγμη. Σε καμια περιπτωση δεν ειχε διαλυθει η συστοιχια, γιατι στο boot εβγαζε παντα healthy και την εντοπιζε κανονικα, (NVRAID), πιστευω πως ειναι θεμα windows.

Link to comment
Share on other sites

Από οσο μπορώ να θυμηθώ όταν είναι dynamic κάποιος δίσκος μετά από format δεν τον βλέπουν τα windows.

Από εκεί και εμπρός δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός του να βρεις κάποιον δανεικό δίσκο από κάποιον φίλο να κάνεις την δουλειά σου.

Γενικός πάντος από οτι κατάλαβα έχεις stripping κάτι που δεν προτείνετε για δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.