Jump to content

10.000RPM ή 2GB RAM???

mulder85

Recommended Posts

"Με ποια απο τις 2 επιλογες θα(αν εχω) εχω περισσοτερα frames στα παιχνιδια;"

Αυτό που ζητάς ούτε η περισσότερη μνήμη θα στο δώσει νομίζω.

Η γρηγορότερη θα σου δώσει κάποια frames παραπάνω, η περισσότερη θα σε γλυτώσει από φορτώματα την ώρα του παιχνιδιού, που ισοδυναμούν σε στιγμιαίες πτώσεις frames. Αλλά αυτό είναι σε πολύ λίγα καινούργια παιχνίδια.

Για παράδειγμα στο Battlefield2 και στο FEAR με 1GB μνήμη έχεις πολλά σκαμπανεβασματάκια (hiccups) στο gameplay λόγω φορτώματος ενώ με 2GB αυτά εκμηδενίζονται.

Εχω 4 ραφτορες. Αξιζουν τι να λέμε αλλα οπως το θετεις θα εβαζα 2GB ram

ασχετο: Σολωνα γιατι εξαφανιστικαν τα κιτ 2gb BALISTIC απο το site? Εχουν μονο red line

Ειπαμε ρε παιδες καλοι οι raptors,αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση πιο χρησιμο ειναι να βαλει 2Gb μνημες.Δεν νομιζω να διαφωνει καποιος..

Ιannis:Η crucial απεσυρε ολα τα 1gb dimms ballistix(το γιατι μαλλον το καταλαβαινεις με τοσα rma που ειχαν) κι εχει κρατησει καποια κομματια για επιστροφες..

Οκ παιδια ενταξει βαζω RAM τωρα και οταν το 2030 αποφασισουν οτι πρεπει να γινει πληρης μεταβαση στις 10000RPM και ριψουν τις τιμες θα βαλω κι εγω ενα

Ευχαριστω για τις συμβουλες

Δεν "εχω" αλλα "θα εχω" κατα τις 20 του μηνα που σκοπευω να παρω το συστημα.Μαλλον για την υπερχρονισμενη XFX 7800GT παω.Δε μπορω να δωσω 500 για GTX,δε μου καθεται καλα....

Καποιος πιο πανω ειπε οτι αν βαλω τωρα 2χ512ΜΒ και βαλω αργοτερα αλλα 2χ512 θα εχω προβλημα.Τι προβλημα δημιουργειται ακριβως;δηλαδη ειναι καλυτερα 2χ1GB παρα 4χ512;αν θελω να ξεκινησω με 1GB τι ειναι καλυτερα,2χ512,ή 1χ1024ΜΒ;εχει μεγαλη διαφορα το dual channel στα παιχνιδια;

το dual channel έχει μια μεγιστη τρομακτική διαφορα του 3%!!!!!!!

τώρα ως προς το μνήμη η σκληρός δίσκος. προφανώς αποφάσισες απλά θα πω και εγώ την γνώμη μου :)

η αγορά του "ΡΑΠΤΟΡΑ" είναι μια προαιρετική αγορά που το μονο που θα σου δώσει είναι ο μειωμένος χρόνος φορτώματος ορισμένων εφαρμογών ΕΚΤΟΣ και αν είσαι expert και ασχολείσαι με VIDEO που τότε ούτε 4"χραπτορες" σε RAID δεν σου φτάνουν !!!!γενικά η μνήμη είναι μια ,αυτή την στιγμή,επένδυση που δεν θα σου βγει σε κακό μια και οι τιμές έχουν καθίσει και θα μείνουν εδώ για ΠΟΛΎ καιρό ακόμα ενώ οι δίσκοι σε λίγο καιρό θα μπορείς να πάρεις τον 150 "ΡΑΠΤΟΡΑ" που είναι και λίγο "αξιοπρεπερη" σε χωρητικότητα !!!και όσοι έχουν τον "ραπτορα" τον έχουν από HOBBY και αστούς να λένε ότι θέλουν :069: τα οφέλη του επηρεάζουν το 5 της καθημερινής λειτουργίας του PC σου ενώ ενώ η μνήμη εξαιτίας του χαζού προγραμματισμού που βασίζεται στην ύπαρξη μεγάλων πόρων γίνεται όλο και πιο πολύ χρήσιμη

και για το αν έχεις 4x512 δεν είναι τόσο καλο όσο το 2x1024 γιατί στους "ΑΘΛΟΝΤΕΣ" δεν μπορούν πάνω από τα 166MHZ η 133MHZ (μονο στα ATI motherobards μπορούν 4x512 ως 200MHZ ) να δουλέψουν σε 1T κάτι που για να καταλάβεις το κόψιμο "στηνταχουτητα" ίνα ήττης τάξεως του 2x1024 σε 1T έχουν bandwidth στον AMD x2 στα 2700 6GBPS ενώ 4x512 2T 4600-5000 δεν φαίνεται βεβαια σε πολλές εφαρμογές και είναι φυσικά καλύτερο από single channel αλλα με αυτόν τον τρόπο ρίχνεις τις επιδόσεις του PC σου κάτι που σαφών δεν είναι σοφό :)

Προσωπική μου άποψη, ραπτορια μία φορα αγοράζεις, και αγοράζεις 2 (έστω και 36αριδες) για raid 0.

Ειλικρινά εαν "μαθεις" να δουλευεις σε raid 0 με ραπτορες, σε ότι άλλο και να δουλέψεις μετά θα σου φαίνεται εξαιρετικά αργό.

Η λογική λέει να δυναμώνουμε τα αδύνατα υποσυστήματα του υπολογιστή μας.

το πιο αδύναμο είναι ο δίσκος.

Αργότερα βάζεις και τη μνημούλα σου.

Εν ανάγκη παρε ενα dimmακι 1GB ώστε αργότερα να βάλεις άλλο ένα και να είσαι στέρι.

Θα χάσεις λίγο σε επιδόσεις μεν, αλλά το σωστό στησημο απαιτεί υπομονή και θυσίες και σωστή στρατιγική αν έχεις περιορισμένο budget.

Εχεις δικιο panoc,οντως πρεπει να δυναμωνουμε τα υποσυστηματα τοου υπολογιστη μας και ο σκληρος ειναι ο πιο αδυναμος κρικος,αλλα για την συγκεκριμενη χρηση που τον θελω εγω(παιχνιδια,αρα fps),ολοι εδω λενε οτι δεν εξυπηρετει σε τιποτα.Αν και απ'οτι εμαθα και τα 2GB σχεση με το 1GB επισης δεν δινουν σχεδον τιποτα.Ρε παιδια ξερετε αν υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην ελληνικη αγορα μνημες 1GB με CAS 2;Και που;Αυτο θα βοηθουσε καθολου;

Για την χρηση που το θες αδιαμφησβητητα προτιμησε τα 2Gb Ram κ ασε τους ραπτορες

για τους πορωμενους:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.