Jump to content



Akasa Cool Blue Chipset Cooler Review


Linos801442169065

Recommended Posts

Reviewer: Linos80

Προμηθευτης: Akasa UK

AKASA COOL BLUE REVIEW

image001.jpg

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Ανεμιστήρας : 40 X 40 X 10,8 χιλ.

Εκτιμημένη ταχύτητα: 5000 περιστροφές/λεπτό

Ήχος: 23,03 DB (A)

Ροή αέρα: 5.2 CFM

Θερμική διεπαφή : Θερμικά αγώγιμη συγκολλητική ταινία

Οι προσωπικοί μας υπολογιστές αναπτύσσουν πλέον αρκετά υψηλές θερμοκρασίες τόσο λόγω του επεξεργαστή τους όσο και από τα επιμέρους τμήματα του συστήματός μας όπως οι μνήμες, η κάρτα γραφικών, οι σκληροί δίσκοι, ακόμα και η μητρική μας πλακέτα κυρίως στην περιοχή του chipset.

Αυτό βέβαια το γνωρίζουν ήδη οι κατασκευαστές “σοβαρών” υλοποιήσεων και για το λόγο αυτό πλέον στις περισσότερες μητρικές βλέπουμε το chipset να ψύχεται ήδη με κάποια ψήκτρα (με ανεμιστήρα ή όχι).

Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε κάτι παραπάνω τόσο σε ψύξη όσο και σε εμφάνιση στα μονταρισμένα κουτιά μας?

Λύση και απάντηση στο ερώτημά μας αυτό έρχεται να δώσει η AKASA η οποία μας πρόσφερε το COOL BLUE.

image002.jpgimage003.jpg

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πρόκειται για ένα αρκετά όμορφο cooler και χρήσιμο για αυτούς που έχουν αρκετές θερμοκρασίες στο chipset της μητρικής πλακέτας αλλά και της κάρτας γραφικών αφού μπορεί άνετα να τοποθετηθεί και στον πυρήνα της κάρτας γραφικών. Εξίσου χρήσιμο μπορεί να φανεί και σε αυτούς που ασχολούνται με pc modding αφού όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε από το σύστημα στο οποίο τοποθετήθηκε, έδωσε μια άλλη όψη στο εσωτερικό του υπολογιστή μας.

image004.jpgimage005.jpg

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όσον αφορά την εγκατάστασή του, μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα εύκολο χάρη στην Θερμικά αγώγιμη συγκολλητική ταινία που διαθέτει στην κάτω μεριά της ψήκτρας.

image006.jpg

image007.jpg

Από θέμα θορύβου είναι σε λογικά πλαίσια τα 23,03 db του μικρού φωτιζόμενου ανεμιστήρα του και στο υδρόψηκτο σύστημα της δοκιμής μας έκανε μεν αισθητή αλλά όχι ενοχλητική την παρουσία του.

image008.jpg

image009.jpg

ΔΟΚΙΜΗ

Το σύστημα στο οποίο τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε το COOL BLUE της AKASA αποτελείται από τα παρακάτω:

  • CASE: COOLERMASTER STACKER BLACK
  • PSU: FORTRON 550W
  • CPU: P4 3000@3900
  • MOBO: ASUS P4P800 VDIM MOD
  • RAM: 2X512 OCZ EL 3200 PLATINUM REV.2
  • VGA: LEADTEK 6600GT
  • SOUNDCARD: AUDIGY 1
  • HDD: 4X200 IDE & SATA SEAGATE
  • DVDRW: NEC2500
  • CDRW: PLEXTOR PLEXWRITER PX-W5224TA

Για να ανεβασουμε τον Northwood επεξεργαστή μας από τα 3000Mhz στα 3900 χρειάστηκε να αυξηθούν από το BIOS οι τάσεις της μητρικής. Ως αποτέλεσμα αυτής μας της κίνησης, η αντικατάσταση της default μη φωτιζόμενης και ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρα ψήκτρας της μητρικής μας, η οποία κυριολεκτικά έκαιγε, με το COOL BLUE από τη μία έκανε το σύστημά μας εντυπωσιακό (κυρίως τη νύχτα) και από την άλλη μας έδωσε την απαραίτητη σταθερότητα που αναζητούσαμε από την σωστή ψύξη του chipset.

image010.jpg

image011.jpg

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Σε γενικό σύνολο το 12Vολτο ανεμιστηράκι της AKASA μας άφησε καλές εντυπώσεις λόγω του μπλε φωτισμού, της Θερμικά αγώγιμης συγκολλητικής ταινίας του αλλά αρκετά μακριού καλωδίου του με το οποίο μπορούμε να δούμε αλλά και να ρυθμίσουμε τις στροφές που θα δουλεύει το fan με χρήση κάποιου fan controller.

image012.jpg

image013.jpg

Ευχαριστούμε την AKASA UK που μας προμήθευσε το Cool Blue AK-210.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.