Jump to content



To PC μου τρελάθηκε...


spymist

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Εχω φτιάξει ένα PC με

Μ/Β: Asus A8N-SLI Premium

CPU: AMD Athlon64Χ2 4200+

GPU: MSI NX7900gt 256DDR3

Τροφοδοτικό: Enermax 500w

RAM: 2x 512MB Kingston DDR400

Σκληροί: 1x WD 250GB SATA2, 1x WD 300GB SATA.

Κάρτα ήχου: Soundblaster Audigy (για την οποία δεν έχω περάσει drivers γιστί μου κάνει νερά και χρησιμοποιώ την Realtec της m/b)

Εχω περάσει WinXP με SP2 και τους drivers που ήταν στο cd της κάρτας γραφικων και της motherboard. Το Asus update δε μου βρίσκει καινούριο bios για τη m/b και για την κάρτα γραφικών κοίταξα στο site της nvidia και έχει drivers από 17 Μαρτίου.

Τα προβλήματά μου είναι πολλά και διάφορα. Πρώτον αν πάω σε κανένα παιχνίδι να βάλω ανάλυση πάνω από 1280χ1024 ή τιποτα διαβολικά antialiasing, HDR και τέτοια, crasharei αμέσως και το παιχνίδι και ο υπολογιστής. Μερικές φορές το πολύ να σηκώσει 2χ antialiasing

σε ανάλυση 1280χ1024 αλλά τότε μόλις βγω από το παιχνίδι ο υπολογιστής δείχνει μια μάυρη οθόνη με χρωματιστές γραμμες αν και λειτουργεί κανονικά. (Δηλ. πατάω Alt-F4 και u και κλείνει). Μερικές φορές μετά το crash μου λέει ότι φταίει ο driver της κάρτας γραφικών.

Άλλο κουλό είναι ότι άν αργήσω να βάλω τον κωδικό μου στην welcome screen, κολλάει και δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Άλλο. Μόλις ξεκινάει το pc, άλλοτε μόλις περάσει το bios check σβήνει η οθόνη ενώ συνεχίζει να είναι αναμμένο το πληκτρολόγιο και το κουτί χωρίς όμως να δείχνει ότι δουλεύει ο σκληρός. Άλλες φορές ανοίγει και αφού πατήσω στα γρήγορα τον κωδικό, πρέπει να περιμένω 2-3 λεπτά να ανοίξει το Kaspersky, αλλιώς δεν ανοίγει oύτε το firefox, ούτε το dc++. Αν από βιασύνη πάω να τα ανοιξω, μένουν μόνιμα minimized και δεν ανοίγουν με τίποτα, πρέπει να κάνω restart.

Σήμερα το είχα αφήσει ανοιχτό όλο το βράδυ λόγω dc++ και το πρωί είχε βάλει χαμηλότερη ανάλυση στο desktop, έβαλα 1024χ1280 και όταν έκανα reboot, δεν ξεκινούσαν τα Windows! Xρειάστηκε να κάνω restore ένα παλιότερο checkpoint.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι θα τρελαθώ κι εγώ. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν νέοι drivers για την κάρτα γραφικών, τι πρέπει να κανω???????

Link to comment
Share on other sites

Είναι αρκετά τα προβλήματα... καταρχην έλενξε θερμοκρασίες και ρίξε κανένα memtest να σου φύγουν από το μυαλλό αυτά τα 2...

Από όσα ακούω μπορει να είναι πρόβλημα της VGA.. αν έχεις την δυνατότητα να την βάλεις σε κάποιο άλλο pc δοκίμασε το... Αλλιως αν μπορείς βάλε μια άλλη vga στο δικό σου.

Όταν κάνεις troobleshooting καλύτερα να μην έχεις περίσια πράγματα να τρέχουν... πχ kaspersky.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως πρέπει να

1 ξαναπεράσεις τα windows

2 τσεκάρεις τα καλώδια αν είναι συνδεδεμένα σωστα

3. να έχεις κατεβάσει τους νεότερους amd nforce 4 sli drivers από την asus, καθώς και τους νεότερους από την nvidia και αφού κάνεις φορματ να τους βάλεις.

4.βγάλε τη vga , φύσα τη θύρα pci-e και ξαναβγάλτη.

5.νομίζω ωστόσο πως το format δε το γλυτώνεις για να είσα σίγουρος. επίσης ελπίζω να βάζεις απευθείας sp2 από cd γιατί και γω την έχω πατήσει έτσι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.