Jump to content

Προβλημα με WD sata σκληρό.

Guest

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρονια πολλά σε όλους...(εν' όψει πρωτομαγιάς...:030: )

Εχω ένα @#$5προβλημα με τον δισκο του τιτλου.

Να πώ ότι ήταν ο δισκος μου στην άσους που τα τιναξε.

Τωρα που πηγα επιτέλους να τον βάλω στην PI, τον κοτσάρω στο controller (το σατα 1) το μπιος τον αναγνωρίζει όλα καλά αλλα όταν πάω να εγκαταστήσω τα win (πατάω φ6 βαζω και τη δισκετουλα) αφου φωρτώσει το δριβερ κάνει εξέταση του δισκου. Εκει αρχίζει το πανυγήρι. Η εξεταση κρατάει πάνω απο 40 λεπτά. (μετα βγάζει εκείνο που πατάς F8) επίσης όταν πάω να τον διαμορφώσω άλλες φορες λέει πως είναι αδύνατο και άλλες παει μεχρι ένα ορισμένο ποσοστο (random) και βγαζει σφαλμα(να σημειώσω πως τα % ανεβαίνουν παρα πολυ αργά). Αλλες φορες λέει πως είναι αδύνατη η πρσβαση στο δίσκο μετά που κάνει εξεταση.:102:

Τι συμβαίνει? :085:

Δεν έχω άλλο SATA να δοκιμάσω. Mονο πατα(τα) που δουλέυει αριστα.

Φταίει μηπως το μοβο?

ΕΔΙΤ: Να σημπληρώσω πως βγαζουν σφαλαμα στην εγκατάσταση όλες οι διανομες λινουξ που δοκιμασα. (FC3 , MandrakeX, ktl)

Κατεβασε για αρχη τα tools της WD να τον τσεκαρεις και μετα βλεπεις τι θα κανεις...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με έναν wd 80αρι sata. Οτι και να δοκίμασα δεν δούλεψε σε καμία περίπτωση. Σε αντίθεση που σαν δεύτερο σκληρό τα win τον αναγνώριζαν κατευθείαν. Έγώ κάνω το εξής, φορτώνω τα win σε έναν ata σκληρό που έχω και τον κάνω clone με το acronis και έτσι δουλεύει boot κανονιά μετα χωρίς το πραμικρό.

edit:

σφάλματα δεν μου έβγαζε μόνο δεν τον αναγνώριζαν κατα την εγκατάσταση.

Ετερεξα τα 2 τεστάκια και να τι έβγαλε:

DRIVE NOT READY

ERROR/STATUS CODE:0104

Please contact technical support and report that error.

RMA?

Εγω θα προτεινα να τον κανεις ενα low format(αφου οπως λες το απλο δεν δουλεψε) και μετα κοιτας για rma.To συστημα σου να φανταστω οτι ειναι σε κανονικες συχνοτητες ετσι?Αν κι αυτο δεν εγγυαται παντα την σωστη λειτουργια,αλλα κατα μεγαλο ποσοστο το αποκλειει..

Ti εστί το Low format?

Στο προγραμμα της WD που ετρεξα πηγα να τον φορμάρω (write zeros) και με τις 2 επιλογές που είχε αλλά κόλλησε για κανένα μισάωρο και μετά εβγαλε το ιδιο σφαλμα που ανλεφερα και πιο πάνω.

Αντε τότε για ΡΜΑ.......

Φιλική συμβουλή: Μην παρετε ζωτικο εξαρτημα για το PC σας από το :078: e-shop. Σας το λέει ένας χιλιοκαμμένος.

ΕΔΙΤ: Το συστημα ουδεποτε υπέστη αυτό το σατανικό οβερκλοκινγκ ξουξουξου πακριά απεδώ....:079: :079:

Νομίζω πρέπει να τον πας στο eshop. Αλλά περίμενε να σου που και κανένας άλλος που θα έχει περισσότερη εμπειρία σε θέματα RMA. Εαν το διαγνωστικό δεν περπάτησε πας για ΡΜΑ...

Πηγαινε και κανε κανα 2-3-4-5-6 ταματα στην Παναγια της Τινου και μετα στο e-shop. Τωρα αμα δεν θες να χρωθεις τα μεταφορικα του ferry στειλε τον στην γου ντου, που εκει 100% θα στον αντικαταστησουν με καινουργιο, και σε περιπτωση που δεν εχουν στοκ με μεγαλυτερο :p:);)

Ti εστί το Low format?

High level format(HLF) το συνηθισμένο format που εκτελείται κάτω από γραμμή εντολών (συνήθως) η από κάποιο γραφικό περιβάλλον. Το HLF χρησιμοποιείται για να επαναπροσδιοριστούν οι τομείς(Tracks) και τα ίχνη(Sectors) στον δίσκο και επίσης και το cluster size (το μέγεθος του κάθε sector).. το αποτέλεσμα είναι η προσωρινή απώλεια αρχείων(μπορεί να γίνει μετά ανάκτηση από πρόγραμμα η από κάποια εταιρία επαναφοράς δεδομένων). Από την στιγμή που θα προστεθούν αρχεία στο νέο partition τα προηγούμενα δεδομένα θα χάνονται..

To LOW LEVEL FORMAT(LLF) είναι ένα άλλο είδος διαμόρφωσης όπου οι διαφορές με το high level είναι ότι όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες ανάκτησης σβήνονται και όλα τα bad sectors καταγράφονται και το μέγεθος του δίσκου θα μειωθεί ανάλογος με τα bad sectors που θα έχει.. το LLF χρησιμοποιείται από εταιρίες πριν ο δίσκος βγει στην αγορά. Σε περίπτωση που ο χρήστης κάνει LLF 1)αν αποτύχει τότε ο δίσκος δεν θα αναγνωρίζεται και θα είναι για πέταμα 2)Αν επιτύχει μπορεί να συνεχίσει ο δίσκος να δουλεύει αλλά μπορεί να έχει δυσλειτουργίες αργότερα αν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό !!. εγγύηση δεν ισχύει και στις 2 περιπτώσεις.. Επίσης η επιλογή για LLF βρίσκεται συνήθως στο BIOS(Είτε της motherboard είτε σε SCSI Controller) παρά από το λειτουργικό σύστημα.

Αν έκανα ένα λάθος διορθώστε με.. αυτά είναι από ότι θυμάμαι από το σχ. βιβλίο..

Αν θες να το ρισκάρεις τον δίσκο κάντο.. εγώ θα το πήγαινα RMA.. LLF έκανα 2 φορές και στις 2 φορές απέτυχε.. Στην πρώτη περίπτωση σε έναν SCSI δίσκο που είχε πολλά bad sectors. Και την 2η σε έναν EIDE.

Στον SCSI δίσκο (στα τελευταία του ήταν) δεν αναγνωριζόταν από το Λ.Σ.

Στον EIDE έβγαζε λάθη σαν αυτά που έχεις τώρα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.