Jump to content



8rda+ c1 error SOS


WizeMan

Recommended Posts

Παίδες συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Έχω μια EPOX 8RDA+ εδώ και 2 χρόνια, λειτουργούσε κανονικά, γυρνάω απο τις διακοπές του Πάσχα και ενώ ανοίγει το pc φορτώνουν τα παραθύρια και κολλάει κάποια στιγμή. Κάνω Reset, η οθόνη δεν ανοίγει, βγάζει ένα ήχο από το ηχείο και στο mobo επάνω βγάζει σφάλμα C1.

Αρχικά:

Κάνω ΒIOS Reset, το pc ανοίγει, πάω στο BIOS και ενώ το ρυθμίζω παγώνει, κάνω Reset και πάλι τα ίδια (δεν ανοίγει, κάνει Beep και C1). Μνήμη έχω 1 Stick 512 Kingston. Όμως δεν παγώνει πάντα πριν προλάβω να αποθηκεύσω ρυθμίσεις, μια φορά πρόλαβα αλλά μετά το Save + Reset άρχισε πάλι τα ίδια.

Με τη διαφορά ότι τώρα ούτε με BIOS Reset δεν ανοίγει.

Λέτε το πρόβλημα να προκύπτει από την μνήμη???

Το περίεργο είναι ότι κάτι παρόμοιο έγινε μέσα σε 1 μήνα σε 3 μηχανήματα στο γραφείο του πατέρα μου που φοράνε Epox 8RGA+ και τελικά είχανε φουσκώσει οι πυκνωτές. Το mobo μου δεν αγοράστηκε μαζί με τα άλλα, αλλά ούτε φαίνεται να έχουν πρόβλημα οι πυκνωτές δίπλα στα mosfet (εκεί βγάλανε πρόβλημα τα άλλα)...

_________________

Link to comment
Share on other sites

Πήρα το Dimm μου και το έβαλα σε άλλο PC, δούλεψε μια χαρά. Anyway, πρόσεξα καλύτερα και οι πυκνωτές στα mosfet ένας στα Memory Sockets είναι ελαφρώς φουσκωμένοι. Παρήγγειλα νέο H/W, θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω τους πυκνωτές μπας και δουλέψει και η παλιά να την κάνω HTPC - Καταβαστήρι.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχουν φουσκώσει οι πυκνωτές δίπλα στα mosfet και ένας πυκνωτής στα Socket για στις μνήμες. Δείτε και εσείς.

Θα πάω την Mobo για αλλαγή πυκνωτών σε ένα ηλεκτρονικό. Λέτε να έχει καεί και κανένα mosfet? Πάντως η όλη αυτή ιστορία είναι παράξενη, το σύστημα εδώ και 1 μήνα το έτρεχα σε στοκ ταχύτητες / τάσεις και μάλιστα όσο το είχα o/ced είχα φορεμένα heatsinks sta mosfet...

post-4289-1442174362,2438_thumb.jpg

post-4289-1442174362,3121_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.