Jump to content



Έλεγχος ποιότητας καλωδίων


Recommended Posts

Κατα καιρούς στο παλιό pc μου δεν αναγνωρίζονταν κάποιες συσκευές (είτε μου εμφάνιζε μόνο το ένα από τα 2 CD/DVD drives, είτε κανένα, είτε τα ονόματα με κινέζικα και errors και φυσικά δεν λειτουργούσαν. Τέλος πάντων έλεγα ότι έφταιγαν οι IDE Controllers της μητρικής μου. Τώρα που άλλαξα μητρική και πρόσθεσα και ένα δίσκο ακόμα, μου κάνει πάλι τα ίδια. Στην αρχή δούλευαν και οι 4 συσκευές, μετά όμως άρχισε τα τρελά το pc, να μην βλέπει είτε τους δίσκους είτε τα Optical Drives είτε τίποτα. Μπορεί ένα Reset να τα έφτιαχνε όλα, μπορεί και να τα έκανα χειρότερα!

Ρωτώντας έναν φίλο μου μου είπε πως το πιο πιθανό είναι τα καλώδια. Έχω κάτι Round Cables της Akasa πολύ παλιά (Τα είχα πάρει και μεταχειρισμένα). Όταν έβαλα το καλώδιο της μητρικής όλα έφτιαξαν στο IDE κανάλι που έχω τους δίσκους (είχε σταματήσει να βλέπει τον έναν, άλλες φορές δεν έβλεπε ούτε τον άλλον.

Για να επαληθεύσω λοιπόν, θέλω να βρω ένα πρόγραμμα που να τεστάρει την επικοινωνία μεταξύ IDE Controller και συσκευής, να δω αν μου πετάει Erros. Υπάρχει φαντάζομαι κάτι τέτοιο αλλά ποιο είναι?

2ον τι round cables μου προτείνετε να πάρω? κρίμα που οι IDE δεν έχουν καλώδια μικρά όσο οι S-ATA

Link to comment
Share on other sites

Τι να επαληθεύσεις, αφού το επαλήθευσες ήδη...

Δώσε 7-8 ευρώ να πάρεις δύο καινούρια http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C5%D3%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C7%D3+%D3%D5%CD%C4%C5%D3%C7%D3+%D3%D5%D3%CA%C5%D5%D9%CD&category2=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+ATA133 και ξεμπέρδεψες :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.