Jump to content



Ποιον να πάρω??


s6_sot

Recommended Posts

Παιδιά βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης δισκου και έχω μπερδευτεί!! Αλλού 3 αλλού 5 χρόνια εγγύηση, 2-3 μοντέλα από τον κάθε κατασκευαστή στην ίδια χωρητικότητα, raid edition,ncq, hot swap!!! Βοήθεια!!!! Τι μου προτείνεται εσείς?? Διαθέτω 100 ευρώ πάνω-κάτω. Εννοείται sata...

Link to comment
Share on other sites

Αφού λογικά τα χαρακτηριστικά Hot-Swap, raid κτλ δεν σε ενδιαφέρουν θα πας σε αυτόν που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη εγγύηση.

Ποιός ο λόγος να πληρώσεις για χαρακτηριστικά που δεν θα εκμεταλλευτείς;

Link to comment
Share on other sites

Να πάρεις δίσκο που να υποστηρίζει SATA 3Gbps, και να λειτουργεί με κάθετη εγγραφή, (όπως οι seagate σειράς 7200.10). Εάν μπορείς να ανέβεις στα 170€ και σου φτάνουν 69GiB, ο Raptor είναι μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

αν ο δίσκος που έχεις τώρα είναι αργός και θες να φορτώνεις πιο γρήγορα windows και προγράμματα - παιχνίδια τότε εφόσον δεν χρειάζεσαι πολύ χώρο ο raptor στα 36gb είναι πολύ γρήγορος αλλά και ακριβός 100ευρώ περίπου.

Αν θες μεγάλο δίσκο για αποθήκευση δεδομένων π.χ mp3 - video κλπ εγώ θα διάλεγα τον seagate 7200.10 320gb περίπου στα 110 ευρώ ή για πιο φτηνό western digital wd2500yd 250gb στα 95 ευρω και οι 2 με 5 χρόνια εγγύηση.

Αν πάλι θες χώρο αλλά να είναι γρήγορος στο φόρτωμα παιχνιδιών κλπ και ας έχει 3χρονια εγγύηση δες τον western digital 2500ks στα 80 ευρώ περίπου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
To ncq ξέρει κανένας τι είναι? Oi raid edition είναι μόνο για raid??

Ο raid edition δεν είναι μόνο για raid αλλά νομίζω ότι έχει 5 έτη εγγύηση. και αυτό γιατί αν κάποτε πάθει ένας απο τους 2 -3 δίσκους του raid ζημεία και η τεχνολογία του έχει παρέλθει άντε να τον αντικαταστήσεις. Άμα δεις ο συγκεκριμένος raid edition είναι και ATA100. Σε SATA πλεον μιλάς για Raptor.

To NCQ είναι Native Command Queing. Περιληπτικά είναι μια τεχνολογία με την οποία ο δίσκος αλλάζει τη σειρά με την οποία ζητάει αρχεία ο controller και σε ένα πέρασμα η κεφαλή διαβάσει από την επιφάνεια του σκληρού περισσότερα από ένα αρχεία αρκεί να βρίσκονται στο "δρόμο" της.

Περισσότερα μπορείς να κάνεις ένα ψάξιμο στο google.

Γενικά το NCQ βελτιώνει τις επιδόσεις ενός δίσκου. Αν δεν απατώμαι χρειάζεται και η ανάλογη υποστήριξη και απο την μητρική ... το οποίο συνεπάγεται SATA2.

Από Western Digital μόνο η σειρά maxtor υποστηρίζει NCQ. Η Seagate λέει ότι υποστηρίζει αλλά στο site της τα μασάει λίγο. Διαφημίζει ότι οι δίσκοι της κατασκευάζονται με υποστήριξη NCQ αλλά δεν λέει σε ποια μοντέλλα. Μόνο στα high end ή και σε value λύσεις. Ας μου επιβεβαιώσει κάποιος αν και τα value μοντέλλα της έχουν NCQ αν και πολύ πιστεύω πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ενας μεγαλος ραπτορας αξιζει. Ενας 36αρης δε νομιζω να ειναι πιο γρηγορος απο ενα 320αρη με 16mb.

Eγω αυτον θα τσιμπουσα.

Toν βρήκα πιο φθηνό εδώ http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2015&v_Item=3821

20 ευρώ θα μου πεις δεν είναι μεγάλη διαφορά πιο φθηνός αλλά γιατί να τα χάσεις ?

(ελπίζω μόνο να είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο γιατί εγώ αυτόν που προτείνω τον νόμιζα για IDE και στο Plaisio τον γράφουν για SATA ) ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.