Jump to content



θερμοκρασία λειτουργίας σκληρού δίσκου


dominator1442169151

Recommended Posts

Χαιρετώ, απορία με την θερμοκρασία λειτουργίας hdd,maxtor 60GB,200GB kai external WD 320 GB.

Ποια θεωρείται η σωστή θερμοκρασία λειτουργίας,σε πολλά site κατασκευαστών βρήκα οτι ένα εύρος 30-40 βαθμούς C είνια ιδανικό για απροβλημάτιστη λειτουργία.

Ισχύει κατά την γνώμη σας κατι τέτοιο???????

Link to comment
Share on other sites

Για φορητούς υπολογιστές θερμοκρασίες μέχρι και 50 είναι εντός επιτρεπτών ορίων. Για τους επιτραπέζιους υπολογιστές τα όρια είναι πάνω κάτω τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Στα desktop pc καλό είναι τους σκληρούς να τους φυσάει ένας ανεμηστήρας. Έτσι η θερμοκρασία τους είναι περίπου στο 30-40 που είναι μια χαρά.

Για τα laptop δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Στο δικό μου έχω θερμοκρασίες 40-60 ανάλογα με το τι κάνει ο σκληρός.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κάπου διάβασα αλλά δε θυμάμαι που ακριβώς ότι 10 οC ανόδο στο δίσκο σε σχέση με την ambient ισοδύναμεί σε διαφορά από 10% σε 100% σε utilization του δίσκου.

Συνεπώς σε συτήματα που δουλεύουν συνέχεια είναι επιτακτική η ανάγκη οι δίσκοι να μην ανεβάζουν θερμοκρασίες. Ρίξε μια ματιά σε μεγάλους server ακόμη και σε μαγαζία internet cafe ή και lan party και θα δεις ότι είναι σε ειδικό κουτί με πολλά ανεμιστήρια , πολύ χώρο, μαζεμένα καλώδια κτλ

Τώρα εσύ να απλός χρήστης το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια οικονομική λύση σαν αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805675

αν και κατά καιρόυς τους τελειώνει το stock έχει αρκετά καλές τιμές ο e-shop χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση. Απλά πρέπει να λάβεις και μια μικρή μεριμνα ώστε ο δίσκος να έχει ελεύθερο χώρο απο κάτω (Έστω ένα ακόμη άδειο slot για δίσκο ή να είναι η τελευταία συσκευή). Προφανώς η λύση είναι δύσκολη αν έχεις πάνω απο 2 δίσκους ή κακό κουτί.

Στην πράξη μπορώ να σου πω ότι οι δίσκοι΄ούτε που καταλαβαίνουν καλοκαίρι και καύσωνες ούτε συνεχόμενη λειτουργεία. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.