Jump to content



Nεο PC προβλημα με την εγκατασταση


Darkus

Recommended Posts

Καλησπερα

Εχοντας βρει καποιες ευκαιριες στην αγορα(μεταχειρισμενα και μη) ειπα να παω και εγω σε core2 να δω και με τα ματια μου τη χαρα του διπυρηνου.Τεσπα εχω ενα setup που ειναι :

core 2 6600 (used)

μητρικη asrock 945 g- dvi (new)

hdd seagate 250 gb sata 2 ST3250824AS

memory twinmos 2 *1 gb 533 (μονο το ενα στικ πανω αυτη τη στιγμη)

Το προβλημα μου ειναι πως στο ποστ ολα καλα δειχνουν τα αναγνωριζει ολα κλπ αλλα δε με αφηνει να περασω winxp στο σκληρο.

Συμφωνα με την asrock δειτε εδω

http://www.asrock.com/support/faq.asp?Model=HDD

μου βγαζει και εμενα το 0075 μυνημα ενω ο σκληρος φαινεται να εχει τη μιση χωρητικοτητα(λογικα με το που περασω το sp1 θα διωρθωθει).

Σε Ntfs αυτε για πλακα.Μου βγαζει το μυνημα 0075

Σε ΦΑΤ32 μπορεσα μια φορα να δημιουργησω παρτισιον σε αυτο το φορματ αλλα κολλησε η εγκατασταση στο diskpart.exe και οσα αρχεια απο εκει και περα να εκανα σκιπ δε τα αφηνε να περασουν.

Ο σκληρος ειναι καινουριος και δε ξερω αν φταιει αυτος η κατι αλλο!!Απο την εμπειρια μου μαλλον δε φταιει cpu,mobo, memory.

Tι στο καλο παιζει ρε γμτο?

Η μητρικη υποστηριζει sata2 αλλα το μανιουαλ ειναι για πεταμα.

Μηπως πρεπει οταν ζηταει να πατησω για aditional adapters να περασω οδηγους να περασω απο το cd της μητρικης για sata2 ?

Και αυτο το εκανα αλλα μου βγαλε το νερο λοαντερ.......και τιποτα σχετικο!

Τι στο καλο παιζει ρε παιδια?

Μηπως ειναι προβληματικος ο σκληρος?(αν και δε το πιστευω)

Τι μπορω να κανω για να αναγνωρισει το σκληρο κανονικα και να περασω τα διαολοπαραθυρα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

μια ιδεα ειναι να αλλαξεις jumper στο σκληρο (αν δεν εχεις extra παρε απο ενα cd /dvd rw ) η/και να τσεκαρεις αν δουλευει κανονικα εχοντας το jumper σε sata 1.

Aν σου βρισκει το σκληρο κατα την εγκατασταση δεν θα χρειαστεις να βαλεις τους drivers- που παρεπιπτοντως χρειαζεται να τους περασεις σε δισκετα (οπως το γραφεις καταλαβα οτι πηγες να τους περασεις απο το cd)

Τελος μπορεις να κανεις φορματ ( ntfs) στο σκληρο απο δισκετα εκκινησης

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα κατέβασε το διαγνωστικό για το δίσκο σου (SeaTools) και αφού βεβαιωθείς πως δεν τρέχει τίποτα με τον δίσκο σου κοίτα να κάνει τίποτα ρυθμίσεις με τα jumpers και να αλλάξεις υποδοχή sata.

Link to comment
Share on other sites

O σκληρος αναγνωριζοταν κανονικα σαν 125αρης με cd winxp cd και σαν 250αρης(κανονικα δλδ) με winxp sp1.το προβλημα ειναι στο σκληρο .το τεσταρισα με τα SeaTools και μου βγαλε ενα σωρο σφαλματα.Τουτεστιν το βιος του σκληρου μια χαρα η κεφαλη και τα πλατερς χαλια μαυρα.Ευχαριστω πολυ regent και Jonas, ειδικα gια τα SeaTools .Βοηθησαν πολυ.

Το γελιο ειναι πως τον εχω απο ιουλιο και δε το ειχα δοκιμασει(και ειναι απο e-shop)

E ρε γελια που θα πεσουνε.Με βλεπω να ξεμπερδευω του χρονου lol

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ισως τραβηξει πολυ η ιστορια με το e-shop αφου τα παλικαρια για να εξυπηρετησουν τοσους και τοσους πελατες πρεπει να βγαλουν 5 χερια -6 ποδια κλπ.Απο προσωπικο δεν εχουν αρκετο και η οργανωση τους σε μη αποδεκτα επιπεδα.Τεσπα πηρα ενα αντιστοιχο hdd απο msystems και το συστημα δουλευει ρολοι.Θα ανεβασω φωτο με το κουτακι(αφου μπορεσα να χωρεσω μια 7800 Gt lol), οποτε βρω την ευκαιρια.:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.